Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Uniwersum Gry, porady i taktyka › Kilka pytań nowicjusza
Chodzi ci o marki czy exp reputacji. To drugie robisz po przez projekty z zakładki reputacji. Jeden trwa 1 h druga 20h.
Przy 1h warto zaznaczyć że tylko pierwsze trzy takie projekty danego dnia dają exp do reputacji.
które foundry dają najwięcej dillu a które najwięcej EC.??
Nie jestem nowicjuszem ale nie chcę zakładać nowego tematu.
Mam następujące pytanie - czy coś się zmieniło w kwestii awansów, pamiętam jak prawie 2 lata temu postacią FED dojście do 50 poziomu zajęło mi kilka miesięcy, w piątek stworzyłem postać romulańską i już mam poziom 45.
Jak to możliwe?
Jak do 50lvl biłeś kilka miesięcy? Grając Średnio 2 godziny po 2 tygodniach miałem max lvl. Zwłaszcza kiedy eventy były co 2 godziny?
I takie pytanie czy aktualnie warto cokolwiek ulepszać na mk XIV? Ulepszyłem torpedę z solane i tylko straciłem (100 dmg i 7% na kryta)
Event swoją drogą, ale dawniej levelowanie tak szybkie nie było. Podczas bety grając kilka godzin dziennie przez dwa tygodnie ledwo dobiłem do 30 levelu. Teraz nie tylko misje fabularne to średnio 1 level każda, ale dochodzi także system doff.
Na chwilę obecną niczego do Mk XIV nie ulepszysz, lecz tylko Mk XIII. A co "warto" to kwestia subiektywna.
Fabularki dają poziom od momentu oficjalnej premiery. System doff ma już koło 3 lat. Więc w tej materii się nic nie zmieniło. Kwestią jest raczej ogranie, wiedząc co i jak robić przechodzi się misje znacznie szybciej niż za pierwszym razem.
Ground Combat 1.0
Pamiętamy...
Pew, pew...
...
...
...
...
pew, pew...
...
...
...
...
pew, pew...
...
...
...
...
I mimo wszystko dopiero w okolicach premiery F2P unormowano nieco przyznawanie XP ze wszelkich źródeł, przez co levelowanie dostało solidnego kopa.
System doff też tak nie do końca oczywisty, bo dopiero wraz z którąś aktualizacją związaną z Gammą dodano mnóstwo świetnych misji oferujących setki-tysiące SP.
Dobrze pamiętam - w okolicach bety i premiery misje z Beta Ursae robiłem jeszcze w okrętach T3, zaś w okolicach F2P miałem na nowej postaci level 50, gdy ledwo zaczynałem Romulan Front. A w tym pierwszym przypadku dodam bawiłem się we wszelkie eksploracje, patrole, PvP itp., nie tylko misje fabularne.
No a teraz to wszystko wrzucone do kupy + event na XP to level 50 można wbić w dwa wieczory pewnie, nawet nie mając doświadczenia z grą. A jak się wleci w jakiś Borg Red Alert, to już w ogóle levele lecą same.
Dobrze pamiętam - w okolicach bety i premiery misje z Beta Ursae robiłem jeszcze w okrętach T3, zaś w okolicach F2P miałem na nowej postaci level 50, gdy ledwo zaczynałem Romulan Front. A w tym pierwszym przypadku dodam bawiłem się we wszelkie eksploracje, patrole, PvP itp., nie tylko misje fabularne.
Bo teraz misje fabularne są niejako "poprzerywane" FE które doszły na przestrzeni lat i zaburzają oryginalny stosunek fabuła-level-lokacja. Gram od bety, po premierze stworzyłem postać od nowa i 45lv (ówczesny maks, wbrew temu co Cryptic mówi że teraz będzie pierwsze podniesienie level cap od wydania gry) miałem w dwa tygodnie gry po 1-2h dziennie.
Średnio w tym samym czasie te dwa lata temu szło zdobyć tyle samo expa co obecnie. Owszem teraz niejako wzrosła liczba źródeł, ale i tak naraz możesz skorzystać z takiej samej ich liczby jak dawniej.
pomógł by mi ktoś zrobić misje Epohh Tagging, misje STF bo samemu trochę trudno??
Piszesz na kanale stonline.pl i na pewno znajdą się chętni, żeby pomóc 🙂
Witam. Mam pytanko, a nie chcę tworzyć nowego tematu. Wróciłem właśnie do STO po przerwie (ostatnio bawiłem się na premierze Legacy of Romulus) i nie do końca ogarniam zmian w typach/ levelach okrętów, które mają wejść 14.10. Otóż latam sobie na Gurambie z P.Leech i Quadami, a moim docelowym okrętem był/jest Kar'fi, choć przymierzałem się również fedem do Vesty. I tu pytanie - czy zostanie teraz wprowdzone coś, co mogłoby odwieść mnie od zakupu Kar'fiego? Dodam, iż uwielbiam bawić się sci/carrierami, a zostanę raczej przy KDF. Z góry dzięki.