Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Uniwersum Gry, porady i taktyka › Kilka pytań nowicjusza
1) Nie da się przesłać dilitu między kontami, ewentualnie możesz kupić ZENy za dilit (ich pula jest wspólna dla wszystkich postaci), a potem sprzedać je przez postać potrzebującą dilitu. Tylko kurs ZEN jest zmienny i pewnie stracisz na tym (nie zwróciłem uwagi czy ceny kupna i sprzedaży dilitu są jednakowe).
2) Aby wysłać przedmioty musisz skorzystać z komputera dającego dostęp do poczty (oznaczone kopertą na stacjach), w oknie, gdzie piszesz wiadomość będzie 5 slotów na przedmioty i wysyłasz jak maila na adres innej postaci, w sumie do siebie też można. W taki sposób można wysłać różne sprzęty, materiały oraz DOFFów, no i to też sposób na przechowywanie rzeczy, które nie mieszczą się w inventory/banku (wysyłasz wiadomość do siebie). Odebranie przedmiotów wymaga ponownie dostępu do odpowiedniego komputera na stacji.
3) Istnieje wiele reputacji do zrobienia, raczej nie da się ich ukończyć przed poziomem 50, do tego masz system R&D (crafting), a za chwilę nową zawartość (i dalszy awans do lvl 60). Ja sobie od czasu do czasu powtarzam epizody, robię kolejki (trzeba wspierać swoją stację flotową), zbieram zasoby na zdobycie czegoś z reputacji/sklepu/exchange.
1. Da sie wyslac dilit miedzy postaciami, ale tylko zrafinowany. Jak to zrobic? Idziesz na rynek wymiany dilit-ZENy, skladasz zenijaco niska oferte na ZENy (25 dilitu za 1 ZEN), zmieniasz postac i usuwasz oferte. Dilit jest na innej postaci. Niezrafinowanej rudy (ore) NIE przeniesiesz w zaden sposob.
2. Mozesz tez wyslac za pomoca Account Bank, ale musisz wykupic sloty. 10 slotow za okolo 1 000 ZENow.
3. Reputacje. Na to zuzyjesz sporo czasu. Bo ajk chcesz jakis fajny set z reputacji to najpierw ja ukoncz (40 razy wlaczany projekt po 30 markow konczacy sie po 20 godzinach), a potem zbierz kilka tysiecy kolejnych (plus unikatowe rzeczy z misji Elite jak Borg Neural Processor) i ponad 100 000 dilitu. Wiec na to zuzyjesz mase czasu.
Mam pytanie odnośnie użycia Undine Reputation Sponsorship Token, nie zrozumiałem jak go wykorzystać. Mam postacie z ukończoną reputacją Undine, przekazałem token innej, szukam tego projektu tier 1, ale go nie widzę :/
Najszybsza metoda to wyżebranie u kilku/kilkunastu osób pożyczki. 😉
A na poważnie, to jedyne rozsądne metody to:
- zbieranie rzeczy cennych i sprzedawanie na Exchange. Np. Rare Commodities z misji Doff "Haggle...", fioletowych Doffów (z misji Doff typu dajesz jednego i dostajesz innego, zapomniałem nazwy), ciekawego fioletowego dropu z misji, itp.
- kupowanie rzeczy tanio na Exchange i sprzedawanie drogo (np. kluczyki do skrzynek), wymagana wiedza ekonomiczna, śledzenie aktualnych cen na giełdzie i żyłka hazardzisty.
Nierozsądne metody (kiedyś działały),
- misje Foudry typu loot (teraz dają góra 200k EC, kiedyś aż do 800-900k EC),
- łańcuszek z artefaktem (kiedyś 1,5 miliona EC, teraz 300k EC).
Podstawowe pytanie powinno brzmieć: co to znaczy szybko w Twoim wypadku?
Jeżeli to kwestia dni, to tylko pożyczka, albo inwestycja PLN w ZEN-klucze-exchange
Jeżeli tygodnie, to można przyjąć metody, które podał Śmiecho.
jak zarobić dużo dillu w możliwie najkrótszym czasie?? bo obecnie mi leci jak krew z nosa. a chciałbym z nieść limit ec i kupić statek. a kosztuje 2500zen.
Limit kosztuje nie więcej jak 1000. A dilka najlepiej robić na dyson graund battle zone.Skończ wszystkie reputacje ale repke na lvl T5 wbij kiedy jest dilithium event (kilka tys. dilka za darmo).
Zrób paru klingonów i rób misje maurading (doof) i wymieniaj kontrabandy i więźniów.
pamiętaj tylko że choćbyś zarabiał milion dilitium dziennie, zrafinujesz tylko max 8,5k na dobę, więc nie ma się co spinać-wyrabiaj normę dzienną a jak zostanie ci lekka górka codzień to trochę ci się odłoży. przy cenie około 170 dill za zen i tak zajmie ci to około 22 dni- tzn zebranie około 1000 zen
zdjęcie limitu EC kosztuje 500zenów nie 1000.fedkiem zarabiam koło 1500dillu dziennie a to trochę mało, co do repka to tez idzie jak krew z nosa na 7godzin grania zgarnąłem koło 500 repa. 300romka resztę dla kilku innych. zrobiłem większość misji na new romulus. na pve trzeba czekać nawet 15-30min żeby sie przyłączyć a to trochę za długo.
Kiedyś było łatwiej bo mieliśmy eksploracyjne, do tego robiło się Defari, foundry, event w akademii, te odpowiedzi na pytania o historię Federacji, trochę drobnicy w stylu satelity/pomoc Ferengi/frachtowiec, misje doff (warto mielić materiały przez science doff na naszym mostku) i różne daily reputacyjne. Tylko zabiera to kawałek dnia, a jak jest kilka kont to już w ogóle trudno, ale choć jedno konto dało się obrobić na 8000 rudy.
Dostaliśmy teraz możliwość robienia kilku misji w Sferze Dysona czy na Nowym Romulusie i można trochę zgromadzić tej rudy. No i ground zone w Sferze to jest dokładnie to co pozwoli sporo nazbierać.
Obecny system upgrade to wielki pochłaniacz dilitu, ciężko coś oszczędzić jeśli chce się robić te ulepszenia. Dla kogoś kto jeszcze nie ma setów czy super okrętów będzie trudno na to wszystko nazbierać dilitu.
Mi się nie chce na tygodniu odpalać gry nawet po samo puszczenie misji doff.
Aktualnie dostępne misje z dilithium reward:
http://sto.gamepedia.com/Dilithium
Klingoni maja zdecydowanie najłatwiej. Wystarczy poświęcić kdf 15minut dziennie na misje doff i wpada 3k-6k dilithium. Do tego można zrobić Pi Canis i limit osiągnięty.
Farmienie fed jest nudne. Ciągle te same misje w kółko. Voth Battlezone zdecydowanie jest najprzyjemniejszy a i dilu sporo wpada. No i kolejki elite, zwłaszcza z pugami 🙂 Przynajmniej coś można samemu zrobić 😉