Kilka pytań nowicjusza

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 1,229 total)
  • Author
    Participant

To ja też się podłączę do tematu. :)Grałem w betę a teraz postanowiłem zacząć "normalną" grę. I mam taki problem: Mam misję "Defend Sirius Sector Block" i... no właśnie "i". Nie mogę znaleźć żadnej walki w której mógłbym uczestniczyć. Nie mówiąc już o trzech. 😛 Cały sektor jest czysty. Pamiętam że w becie zrobiłem tą misję. Aż roiło się tam od klingonów. Jakiś bug?

Reyden
    Participant

Robisz to tam samo jak w becie - szukasz na głównej mapie ( tej gdzie latach po sektorze ) ikon enemy contact , czasami jest tak że na mapie jest pusto , odczekaj chwilę albo zajmij się w między czasie inną misją . Jak czasami misje tego typu wykonywałem lecąc do innego układu .

Dziabak
    Participant

Podchodziłem do tego kilka razy i nic. Cały czas pusto. Ale zrobiłem inaczej: Zwabiłem jeden "enemy contact" z sektora orion (na szczęście był przy samej granicy) i tylko przeskakiwałem na inną instancję po zakończeniu bitwy... :lol:Jeszcze jedno pytanie: Czy w soboty wieczorem wszystkim tak krzaczy się STO czy tylko mi? Tragedia, nie chce się połączyć, lagi, zrywa połączenia, nie chcą się ładować mapy... Ech... A myślałem że sobie pogram... 🙁

Piotr
    Keymaster

Dziś była premiera drugiego epizodu Cloaked Intentions i... po prostu znów coś im nie wytrzymało. ;>

wielebny
    Participant

gdy wybierzemy profesję inzyniera -jak trenuje swoich oficerów ? Bo na stacji kosmicznej - np. 4 poziom oficera inżyniera , zdolność kosmiczna - sa tylko dwa skille do wyboru,i dalej jeżeli gram taktykiem, tylko pomoc innego gracza mi pomoże w treningu moich oficerów ? ładnie poproszę i wyszkoli mi w tym co ja chce ? czy są jakies wąskie wybory tylko to albo tylko to ...przepraszam troche to sie pogmatwało

Slawek
    Moderator

Prosimy po polsku.

Piotr
    Keymaster

Mój translator lepiej działa... ale też już dostawał zwarcia. ;>Jakiego skilla szukasz?

wielebny
    Participant

hmmm... lece na ESB, tam można wytrenować oficera ,zgadza sie ? i teraz mam na statku inżyniera najwyższy możliwy poziom, wszystkie 4 skille są do wytrenowania, pierwszy poziom ,drugi , trzeci coś tam powybieralem i wytrenowałem ,patrzę na najwyższy poziom inżyniera, właściwość kosmiczna- a do wyboru są tylko dwa - pytanie brzmi czy można wybierać tylko między tymi dwoma skilami, czy też grając inżynierem można trenować w dowolnym skillu.

Piotr
    Keymaster

To, w czym możesz sam trenować załogę, zależy od tego, czego sam się wyuczyłeś. Przejrzyj drzewko skilli, tam jest opisane, co który daje. Poczytaj.

Dziabak
    Participant

Powiem Wam szczerze że dziś się trochę w... zirytowałem... Moim zdaniem to dość głupie że na "War Zones" może wpaść kilku gości "elo-klingonów" (kółko wzajemnej adoracji trwało dość długo) z których najsłabszy jest 8 lvl-i lepszy ode mnie i zaczynają mnie tłuc nie dając mi skończyć misji... Ja rozumiem - jest wojna, ale może trochę jakiejś sprawiedliwości? Dlaczego nie można by wyrównywać jakoś leweli graczy na takich instancjach? Gra powinna dawać frajdę a nie frustrować... 😥 No już mi lepiej... 😆 I takie pytanie: Ile statków potrzeba minimum żeby położyć Crystallina? Nie chodzi mi tu o taktykę walki, tylko ile statków konkretnie.I jeszcze jedno: Jest sens grać engim na eskorcie? Bo władowałem się taktykiem w crusiery (jakoś się nie domyśliłem że powinienem wziąć eskorta...) i teraz muszę to ciągnąć a będę chciał nową postać robić...

Akris
    Participant

Witam, mam pewien problem z pobraniem dema. Ogólnie wyszperałem i zauważyłem że TP gubi pakiety z serwerów sto i pobieranie z prędkością 11-30 kb/s trochę mija się z celem ... I tu mam parę pytań czy jest możliwość w jakiś sposób tak jak to jest w launcherze oficjalnym zmieniania proxy na UE, albo ściągnięcie dema z innego źródła (rapid odpada) np torenty? Ogólnie nigdy nie grałem w mmo osadzonym w takim uniwersum i chciał bym najpierw zagrać na demo nim połaszę się na pełną grę.

Piotr
    Keymaster

Na oficjalnym forum jest to - http://forums.startrekonline.com/showthread.php?t=155530

A poza tym to spróbuj pogoglać, może gdzieś jest.

Dziabak
    Participant

Poszukaj na stronie STO, ja właśnie ściągałem z torrentów, całkiem nieźle szło.

EDIT:

http://www.startrekonline.com/download

tu masz link, klikniesz na "podświetlony" "torrent" i ściągasz... 😎

Piotr
    Keymaster

Tylko czy to demo? Ja wiem, że tam dają klienta gry.

Dziabak
    Participant

Ja ściągnąłem, zagrałem normalne demo, kupiłem klucz, aktywowałem go, launcher dociągnął mi łatkę i miałem pełną wersję...

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 1,229 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram