Forum › Fandom › Star Trek CCG › Giełda karciana
Bo karty z 2Ed mam tylko ja 😆
Ma ktos moze :Kudak'Etan, Arrogant First,U.S.S. Defiant, Commandeered Warshipobie karty sa z Tenth_Anniversary_Collection
Ja tego nie mam ale wystawilem 39 erek/promo na Swistaku.
Hejka, ludzie mam sporo kart do sprzedania z 1 ed to jak ktoś był by zainteresowany to niech pisze do mnie na martok2@wp.pl to wyśle mu liste kart które mam :cool:a do sprzedania mam między innymi:*Borg Queen*Sela*Kurn*Jadzia Dax *Elim Garaketc...etc...etc...
Hej wszystkimMam do sprzedania troche kart, ok. 40 R i sporo innych pospolitszych (1 edycja) :] Przyklady:-USS Defiant-Ambasador Tomalak-Jaresh-Inyo-Goraxus-Taris....Po wiecej info (jak np. lista erek) piszcie na maila piozio@poczta.onet.plPozdro
Mam na zbyciu:Vadek DaxLeetaRegent WorfKrajensky FounderMona LuvsittMr. QuarkMr. BruntMr. NogBorg QueenCaptain KolothCommander LeetaNanclusToreth (folia)KovalPraetor NeralWeyounLuther SloanJodmosLegate DamarAh-Kel and Ro-KelBashir FounderEvent:Ancestral VisionStatki:DeciusRegency 1IKC Fek'IhrBajoran Warshippozostałe:Office of the ProconsulOffice of the PresidentEspionage MissionThe Art of DiplomacyHero WorshipHortaInfo na PMPozdrawiam
Kupię karty1) Q's Tenty - 5 szt.2) Starfleet type I phaser - 5 szt.3) Personel federacyjny z ostatnich trzech dodatków I edycjiPorsze pisac na ocampa(malpa)artemida. amu. edu. plPozdr.
Teraz ja. Poszukuje tego, co poniżej, w kolejności takiej, jak poniżej. Najchętniej bym wymieniła, dopiero w razie posuchy kupila.
Moja lista kart na wymianę się robi, więc łatwiej po prostu wyslać mi PW, czego się szuka 🙂
Examine Singularity
Office of the Proconsul
Romulan Shuttle
Bajoran Wormhole x2
Outgunned x3
Target Shields x 17
Evasive Maneuvers x2
Spiral-Wave Disruptor x9
"Crimson Forcefield" x2
HQ: Secure Homeworld
Chula: The Door
Orion Syndicate Bomb
Central Command
mniej ważne, ale potrzebne :]
Distortion of Space/Time Continuum x3
Q's Planet
The Traveler: Transcendence
Study Plasma Storm
Ore Processing Unit
Tox Uthat
Supernova
// te dwie powyżej tylko razem
Founder Secret
Senator Creetak
Senator Letant
Lovok
Parthok
D'deridex Advanced x4
Danar
Korinas
Roga Danar
Naprem
Kraxon
ma ktos do sprzedania karty 1ed?wiem, ofert bylo duzo ale minelo troche czasu od ostatniego postu wiec nie wiem czy jest to aktualne
ma ktos do sprzedania karty 1ed?
wiem, ofert bylo duzo ale minelo troche czasu od ostatniego postu wiec nie wiem czy jest to aktualne
hejka
Jak miło, że jest jeszcze ktos , kto interesuje się ST CCG 🙂
Szukasz kart do CCG, ale jakich?
Ja np. wystawiam na swistaku (www.swistak.pl) ponad 30 kart do 1 edycji. Tyle tylko,że ceny zaczynają się od 5 zł. Są to karty R, czyli rzadkie.
Jesli jesteś początkującym graczem, to polecam zakupic złożone decki przez kogoś znajomego. ( ja np. wkrótce bede wystawiał na swistaku kilka decków do 1ed.: Federacje, Vidiian, Kazonów, Klingonów, Romulan i Kardasjan ). Taki zestaw zawiera karty, którymi możesz grać z początkującymi. Albo zakup starterów, ale tam karty nie są kompatybilne, jakbyś pozniej chciał nimi grać.
OK, to tak w skrócie
Pozdr. nowego gracza
Najważniejszą sprawą jest wybór rasy (chyba, że chcesz wszystkie karty, ale to tylko ponad 2300 kart :> ). Ja akurat gram najdroższą talią - Federacją ze wsparciem Imperium Terrańskiego (Future Enterprise i lustrzany Spock).Wielu graczy wybiera rasy delty - Kazonów (bardzo ich nie lubię), Vidiaan (już lepsi) czy Hirogenów (osobiście uważam to za najlepszy wybór - bardzo silni, a statki też niczego sobie). Mają też dużą zaletę - wystarczy tylko kilkadziesiąt kart by łoić przeciwnika.Ceny to około 3-5 PLN za kartę (pamiętacie Noelkera? ten to miał ceny i karty do kupną, ehhh stare czasy...). Boostery są po około 4 PLN, ale ja nigdy ich nie kupowałem (po kiegi mi rozczarowanie z serii: o to tylko 7 kopia tej Rki).Ja mam trochę R na sprzedaż, ale wierz mi, talii z tego nie zrobisz, sa nieźle rozstrzelane. Ale jak chcesz listę to ją napiszę.To chyba wszystko jak na początek. A, zapomniałbym: tylko 1 edycja!
Jako ze jestem pocztkujacy zalezalobymi raczej na szybkim utworzeniu jakies grywalnej talii kart a samymi Rjej chyba nie utworze (przynajmniej w cenie w granicach zdrowego rozsadku). Na rary jeszcze przyjdzie czasna razie chcialbym znalesc chetnych do gry co moze nie byc latwe.Bede zagladal na swiataka, a jesli chcialbys sprzedac cos poza aukcja to takze jestem otwarty na propozycjeQ'pla
Tylko, że właśnie dobre karty równają się drogie karty. Żeby mieć dobrą talię deltową bez załogi Voy'a to koszt około 100 PLN. Nie liczę dilemek z innych zestawów to na przykład Hipocratic Oath (zabiera lekarzy) i Talerian Plague Ship (zabija załogę jak nie ma lekarzy, a przeciez już ich nie ma) czy Borg Ship dillema (90% szans na strate statku) to najlepsze z nich.
Bede zagladal na swiataka, a jesli chcialbys sprzedac cos poza aukcja to takze jestem otwarty na propozycje
Q'pla
Generalnie nie sprzedaje kart, które są wystawione, poza aukcją. Jeśli chodzi o talie to odpisałem na maila. Znalezienie chetnego do gry to bedzie ciężko, najlepiej jakbys mial kogoś znajomego, kogoś kto chciałby grać z Tobą. To nie tylko problem Polski, lecz ogólnoświatowy 🙁
Zanim na dobre się wciagniesz to przemyśl to 😉 To nałóg. A jak zacznie Cię mocno wciągac to mozesz stracic sporo kasy na karcioszki ( to jak byś chciał zbierać do kolekcji, do 1 ed jest ponad 3000 )
Co do cen kart to sprawdz na ebay.com. Po aukcjach tam wystawianych wiem, że CCG na świecie nie ginie, a ceny za takie AGT idą cały czas w górę :D. Kupowanie boosterów to ryzyko, ale fajna zabawa. Ja np. z Żoną bardzo miło wspominam otwieranie niedawno ponad 150 boosterów 🙂
U nas na Pomorzu to jest nawet kilku graczy: Ja z bojowymi federackami (grudziądz), Kaleh - Kazoni (niestety teraz w Lubuskiem), Cobrah - Dominium (Bydgoszcz), Marauder (Ferengi) i Raider 71 (Romulanie, słabi, ale się szybko budują). Jest też paru z Gdańska np. Wildrex z deltowym Voyagerem i wsparciem.OCampa, były ostre krzyki, gdy wciąż się powtarzały? 😀