Fringe

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 130 total)
  • Author
    Participant

Ktoś oglądał już pilota tego serialu? Jego premiera jest co prawda dopiero we wrześniu, ale pierwszy, dwugodzinny odcinek można już obejrzeć. Ja właśnie skończyłem go oglądać i szczerze mówiąc średnio przypadł do gustu. Bohaterowie od początku do końca przypominają jednowarstwowy szary papier toaletowy, poziom 'tajemniczości' też nie za wysoki - mnie przynajmniej pilotowa historyjka specjalnie nie wciągnęła. Dużo jest szybkiej akcji, biegania z pistoletami. Efekty specjalne są godne uwagi w przeciwieństwie do muzyki, która będąc minimalistyczna na wzór tej z Losta, stara się jakoś podkreślić to co dzieje się na ekranie, ale średnio jej to wychodzi. Moja ocena: dobre do oglądania przy prasowaniu. Jakie są Wasze wrażenia?

Zuza
    Participant

Fajny był motyw z krową :>I faktycznie, do prasowania dobre :DOt kolejny serial w miarę dobry, ale niewiele ponadto. Do obejrzenia, jeśli się ma czas i ochotę na coś lekkiego - czyt. teraz oglądam w tle jak się bawię z Małą, jak wrócę do pracy to chyba sobie daruję...

Cross
    Keymaster

Popłuczyny po Archiwum X.

Elim Garak
    Participant

Ja osobiście bardzo polubiłem ten serial. Nie uważam, że jest on jakąś imitacją X-Files to zupełnie inna działka jak dla mnie. Jasne, że pierwsze odcinki mogą sprawiać takie wrażenie właśnie ale z biegiem czasu okazuje się, że jednak tak nie jest. Sam doktor Bishop, który jest wspaniale grany przez Johna Noble, jest powodem dla którego należy oglądać ten serial 😉 z jego wiecznym upodobaniem do środków odurzających i zupełnie wyrwanych z kontekstu teoriach. Sama fabuła jest intrygująca chociażby rola "ŁYSEGO" który rzeczywiście przy dokładniejszym oglądaniu pojawia się przy ważnych wydarzeniach w serialu. Mnie wciągnął w swoje pole grawitacyjne może również przez to, że jego producentem jest J.J.Abrams, któremu zawdzięczamy LOST 🙂 W każdym bądź razie bardzo chętnie z kimś podyskutuję o teoriach spiskowych jeżeli są jeszcze jacyś fani! Zapraszam do dyskusji 🙂

Cross
    Keymaster

Sam doktor Bishop, który jest wspaniale grany przez Johna Noble, jest powodem dla którego należy oglądać ten serial

A z tym się akurat zgodzę. Jestem na 12-tym odcinku, strasznie nierówne są niestety. Bywają takie, które powalają, ale są i takie mocno biedne. Ale dalej podtrzymuję swoje zdanie, że to kalka z Archiwum X 🙂

Zuza
    Participant

Kalka nie, ale jest trochę podobnych zagadnień. Z drugiej strony jest trochę nowych, bo w X files nie było tylu najnowocześniejszych/jeszcze teoretycznych technologii. Kosmitów jeszcze nie było :DOgółem jeden z ciekawszych nowych seriali, a postaci podobnej do Waltera Bishopa w innych filmach jakoś nie kojarzę...

cinus
    Participant

ja pamiętam, że grał epizod w SG-1, był zarządcą Camelotu :>

Zuza
    Participant

Miałam na myśli to, że nie pojawia się nigdzie postać takiego psychotycznego naukowca :DAktor ma nieco większą filmografię...

Elim Garak
    Participant

Takie małe coś dla fanów 😀

FRINGE EASTER EGGS

Gorlim
    Participant

A ja ogladam 🙂 I swoja droga dziwie sie, ze serial spotkal sie z takim malym odzewem na forum.Rzeczywiscie podobienstwa do X-Files sa widoczne, w moim przekonaniu głównie w obszarze niekiedy troche sztucznych efektow specjalnych :PGeneralnie serial mocno przereklamy (mowie o reklamie w USA), ale na pewno nie plasujacy sie nizej niz wiekszosc produkcji tego typu.

Cross
    Keymaster

SPOJLERY 1x20

Dopiero teraz zaczyna być naprawdę ciekawie. Wątki z poprzednich odcinków zaczynają się powoli kleić do siebie. Pokazano w końcu wszechświat alternatywny (no i ciekawostka, że Peter Bishop w naszej rzeczywistości najprawdopodobniej nie żyje, a syn Waltera jest ściągnięty z tej innej). Dobre rozkręcenie serialu 🙂

Eviva
    Participant

Psiakość, gdzie wy wszyscy to oglądacie? W TVN dopiero na jesieni.

Toreth
    Participant

Dopiero teraz zaczyna być naprawdę ciekawie.

A ja właśnie mam wrażenie, że zaczynają przedobrzać. Fajnie było, gdy było na krawędzi nauki i niesamowitego, teraz robi się mniej rzeczywiście, a bardziej bajkowo i mnie to nie odpowiada.

Psiakość, gdzie wy wszyscy to oglądacie? W TVN dopiero na jesieni.

Ja oglądam na TV internetowej - same seriale. 9,99 Euro za miesiąc i można oglądać co się chce i ile się chce - Treki też są 🙂 No i w mojej TV też jest, ale kilka odcinków za TV hamerykańską.

I nie wiem, gdzie Wy widzicie podobieństwo do Archiwum X 😮

Eviva
    Participant

TV internetowa u mnie odpada - mój system w komputerze nie wytrzymałby, a ja nie znoszę oglądania na takim małym ekranie. Poczekam jednak na normalna emisję.PS: ja tam lubię, gdy robi się bajkowo, aby nie zanadto, bo w "Archiwum X" w pewnym momencie przefajnowali i zrobiło się idiotycznie.

Toreth
    Participant

Dlatego ja przestałam Xy oglądać. Mam nadzieję, że Fringe nie idzie w tym samym kierunku.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 130 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram