Forum Trek.pl Konsola Informacyjna Forum Trek.pl - dodatki, poprawki, błędy

Forum Trek.pl - dodatki, poprawki, błędy

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 119 total)
  • Author
    Participant

Witam..

Jak widać mamy kolejny niezbędny update forum, nowe opcje i mozliwosci do waszej dyspozycji..

Jednak jak to bywa w okresach przejściowych nie można ustrzec sie przed wszystkimi błędami i problemami.

Dajce znać na czym problem polega w miarę dokładnie podając w którym dokładnie miejscu występuje dany błąd..

przyda sie tez link do tematu/forum/opcji która sprawia wam problemy, nazwa skinu którego używacie i oznaczenie języka..

Informuje tez, ze wszystkie skiny i ikonki wrócą na dniach w odświeżonej formie.. tak wiec proszę o cierpliwość

błędy SQL Driver proszę wklejać w całości

Temat do waszej dyspozycji. Zapraszam do działania.

Update1:

Przywróciłem nieco odświeżony DarkBlue w 2 szerokościach [ płynny 100% i 80% szerokości okna ]

Nie działają przyciski [..] rozwijanych menu [..].

Wygląda mi to na brak włączonej obsługi javascript w przeglądarce, proszę włączyć ta opcje.

Ewentualnie jeśli ta opcja jest włączona proszę wyczyścić cache przeglądarki i odświeżyć stronę.

Update2:

• TSS DarkGrey Beta, jak wcześniej zostało zapowiedziane, został zastąpiony przez poprawiony skin ze względu konieczność rozwiązania pewnych problemów z IE.
    • TSS LightGrey dla lubiących więcej ciepłych kolorów, nawiązujący do strony nowości trek.pl.

Oba skiny są 'płynne'.

OmegaOne
    Participant

Można dodać do profilu swoje ustawienia polskich komunikatorów

Dostępne są:

• Gadu-Gadu
    • Tlen
    • AQQ

Jak zwykle proszę zgłaszać ew.problemy

Gosiek
    Participant

Ja bym tylko dodała, że jeżeli ktoś miał już wcześniej, przed upgrade'm forum, wpisane dane tych komunikatorów, to powinny mu się w profilu pojawić automatycznie. Przynajmniej u mnie tak to działa. 😉

Zarathos
    Participant

Zgłaszam błąd w funkcjonowaniu PW. Gdy wysyłam odpowiedzi mój tekst nie przechodzi, jest wycinany - obecne są tylko cytaty z wiadomości nak tórą odpowiadam.

Piotr
    Keymaster

Czy sa to jakies wyjatkowo dlugie wiadomosci? Lub zawieraja 15-20 cytatow? Poki co pytam w ciemno, bedziemy testowac.

Zarathos
    Participant

Nie, krótkie. Czasem dwa cytaty i moja odpowiedź paro zdaniowa. Co ciekawe, jeżeli skasuje cytaty czasami (ale tylko czasami) moje odpowiedzi przechodzą.

Zuza
    Participant

Dlaczego przy wyszukiwaniu frazy "Red Alert" jako wynik wyrzucane są wszystkie posty zawierające poprawki błędów? 😮

lszekg
    Participant

Easter Egg :>

fluor
    Keymaster

Spróbuj wpisać do wyszukiwarki "red alert" w cudzysłowie, to powinno wzbogacić wyniki - ale tych postów i tak będzie trochę.

Piotr
    Keymaster

Po prostu forum znajduje tez slowo 'red' w tagach koloru (co IMO jest glupie, ale nic sie na to nie poradzi), jednak to czego szukasz wyskakuje pierwsze, wiec tragedii nie ma. 😉

Barusz
    Participant

Zabezpieczenie antyspoilerowe nie działa, w każdym razie mi się nie włącza.

The D
    Participant

A ja znalazłem błąd w tłumaczeniu 🙂 Jeżeli wyszukiwarka nie znajdzie wyników pasujących do zapytania pojawia sie taka informacja

Niestety, wyszukiwanie nie zwróciło żadnych wyników.

Spróbuj rozszerzyć zakres poszukiwanych słów lub zmień sposób szukania.

Możesz również użyć znaku '*'. Jabłko* będzie wtedy rozumiane jako jabłko i np. jabłka.

Wyróżnienie moje.

Zdanie jest zapewne dokładnie przetłumaczone z angielskiego, ale po przetłumaczeniu nie jest już prawdziwe 😛

Piotr
    Keymaster

Barusz, sprawdzilem na dwoch skinach forum i dziala - ktorego Ty uzywasz?The D, niestety pliki jezykowe sa robione przez ekipe IPB i przy ich wgrywaniu podczas update'ow nie sposob robic kontrole. Poprawione, dzieki.

Barusz
    Participant

IPB Standard 100.Teraz sprawdziłem i na wszystkich innych mi też działa.

Jamjumetley
    Participant

Nie chciałbym, żeby moja sugestia została źle odebrana, tym bardziej, że osobiście również piszę posty w "Grze w skojarzenia", ale jak zauważył Romek 63 w tym poście, może warto byłoby zastanowić się na wyłączeniem (o ile oczywiście istnieja taka możliwość) zliczania postów w tej i ewentualnych przyszłych grach forumowych?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 119 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram