Forum Fantastyka Star Trek UFP a Romulanie [UWAGA: Spoilery z DS9]

UFP a Romulanie [UWAGA: Spoilery z DS9]

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 61 total)
  • Author
    Participant

Vidmo....eh! Wy ludzie jesteści tacy łatwowierni 😈 :ir:

Vidmo
    Participant

Vidmo....eh! Wy ludzie jesteści tacy łatwowierni  😈 

:ir:

I naiwni 🙂 ,a wy romulanie tacy podstępni 🙂

Corvus
    Participant

Vidmo....eh! Wy ludzie jesteści tacy łatwowierni  😈 

:ir:

I naiwni 🙂 ,a wy romulanie tacy podstępni 🙂

:ir: A kto powiedział że jestem romulaninem ❓ O szpiegach nie słyszałeś 😀 =/2=

Zarathos
    Participant

Tak na zdrowy rozumek to wiadomo jak bedzie. Klingonie stluka Romulan, Zaczna nielubic (bardzo nielubic) Federacyjnych, UFP i Romulanie dadza sobie buzi. Chyba że Q bajerował (jak zwykle) w "All good things ..."A co do Klingonow i DS9. Cos musi byc w tym, ze nie chcieli niszczyc stacji. Inaczej ustawiliby sie linia na granicy zasiegu torped .... BOOOM. Po DS9. Bo watpie zeby nawet przy takiej ilosci wyrzutni zdolala odeprzec taki atak. Zarathos

Vidmo
    Participant

A co do Klingonow i DS9. Cos musi byc w tym, ze nie chcieli niszczyc stacji. Inaczej ustawiliby sie linia na granicy zasiegu torped .... BOOOM. Po DS9. Bo watpie zeby nawet przy takiej ilosci wyrzutni zdolala odeprzec taki atak. 

Zarathos

Najbardziej prawdopodobnym powodem jest to, że DS9 jest bardzo ważnym punktem strategicznym w tej części kwadrantu ze względu na znajdujący się w pobliżu tunel podprzestrzenny do kwadranu gamma a budowanie nowej stacji pochłonełoby sporo czasu i nie tylko.

SPOILER

Dominium oprócz zdobycia stacji miało też nadzieje na przejęcie technologii Federacji ...

Corvus
    Participant

Tylko po co ❓ Z tego co pamiętam to Federacja próbowała zdobyć (i zdobyła) technologię Dominium

Vidmo
    Participant

Tylko po co  ❓  Z tego co pamiętam to Federacja próbowała zdobyć (i zdobyła) technologię Dominium

Zgadza się tylko jak by logicznie pomyśleć Federacja nie posiada całej wiedzy Dominium i na odwrót (np: Borg posiada dużo lepsze technologie i dużo większą wiedzę, a mimo to dalej asymiluje inne rasy) ...

tolo
    Participant

Tylko po co  ❓  Z tego co pamiętam to Federacja próbowała zdobyć (i zdobyła) technologię Dominium

Zgadza się tylko jak by logicznie pomyśleć Federacja nie posiada całej wiedzy Dominium i na odwrót (np: Borg posiada dużo lepsze technologie i dużo większą wiedzę, a mimo to dalej asymiluje inne rasy) ...

Ale Borg nie jest normalną istotą, są to przecież zaprogramowane cyborgi dążące tylko do jednego celu. Owszem, Dominium jest nieznośne, ale nie są to przynajmniej maszyny.

Piotr
    Keymaster

Kochani, 5. punkt Regulaminu mowi o usuwaniu zbednych cytatow, wiec o ile nie trzeba pokazac jakiegos kontretnego fragmentu, to nie cytujcie postow znajdujacych sie tuz nad Waszymi.

Vidmo
    Participant

Ale Borg nie jest normalną istotą, są to przecież zaprogramowane cyborgi dążące tylko do jednego celu. Owszem, Dominium jest nieznośne, ale nie są to przynajmniej maszyny.

Nie zmienia to faktu.

Każda istota z każdej rasy (są oczywiście wyjątki jak we wszystkim) pragnie zdobywać nową wiedzę, technologię i doświadczenie więc nie jest to cecha tylko i wyłącznie kolektywu, a jeżeli wspomniane już doświadczenie, wiedza i technologia mają Tobie jeszcze pomóc w pokonaniu wroga, w znalezieniu jego słabych stron to tym bardziej się przyda. Borg po prostu zyskuje wiedzę w troche inny sposób ale jej zastosowanie jest podobne.

Corvus
    Participant

Nie możemy traktować doświadczenia w tradycyjy sposób ( ucząc się ) w stosunku do Borga i Dominium. W dominium doświadczenie uzyskują poprzez klonowanie, a borg przez asymilację.

Vidmo
    Participant

A dlaczego doświadczenia Borg nie można traktować w tradycyjny sposób?Pomyśl jeżeli Kolektyw asymiluje nowe istoty to ich doświadczenie służy jako potrzebna Borg wiedza (bo w ten sposób Kolektyw wykorzystuje czyjeś doświadczenie) ponieważ te swa słowa są sobie bardzo bliskie pod względem znaczenia z tą różnicą, że wiedzę można sobie przyswoić, a doświadczenie tylko zdobyć w różnych sytuacjach, poza tym pierwotnie w temacie mówiłem "Dominium oprócz zdobycia stacji miało też nadzieje na przejęcie technologii Federacji" czyli chodziło głównie o ową technologię, a nie o exp. więc nie zmienia to faktu wcześniejszej mojej wypowiedzi 😛 ...

tolo
    Participant

Nie zmienia to faktu.

Każda istota z każdej rasy (są oczywiście wyjątki jak we wszystkim) pragnie zdobywać nową wiedzę, technologię i doświadczenie więc nie jest to cecha tylko i wyłącznie kolektywu, a jeżeli wspomniane już doświadczenie, wiedza i technologia mają Tobie jeszcze pomóc w pokonaniu wroga, w znalezieniu jego słabych stron to tym bardziej się przyda. Borg po prostu zyskuje wiedzę w troche inny sposób ale jej zastosowanie jest podobne.

Tak czy siak cel jest jeden: zniszczyć wroga, zdobyć nowe technologie i tereny łowieckie.

Vidmo
    Participant

Tolo jeżeli chodzi ci o Borg to poczytaj sobie bardzo DOKŁADNIE moje wypowiedzi w temacie "Co by było gdyby", a jeżeli jesteś wystarczająco bystry (w co nie wątpie) to będziesz wiedział o co mi chodzi. :|Mam jeszcze małą prośbę do Ciebie: Poprawiaj odnośniki do postów innych osób (Quote), a najlepiej by było gdybyś dawał "Podgląd" przed wysłaniem bo wtedy będziesz widział czy wszystko jest OK. Może nie jestem Moderatorem czy Adminem, ale drażni mnie to troszeczkę 😈 (i chyba nie tylko mnie) bo nie chce mi się za każdym razem szukać gdzie kończy się cytowanie, a gdzie twoja odpowiedź.

tolo
    Participant

Może nie jestem Moderatorem czy Adminem, ale drażni mnie to troszeczkę  😈 (i chyba nie tylko mnie) bo nie chce mi się za każdym razem szukać gdzie kończy się cytowanie, a gdzie twoja odpowiedź.

ok ok. Będzie już na pewno lepiej.

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 61 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram