Forum Fantastyka Stargate Stargate SG-1

Stargate SG-1

Wyświetlanie 15 wpisów - od 286 do 300 (z 327 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • mario es
    Uczestnik

Porównujesz Andromedę z SGU? 😮

Do niczego nie porównuje przecież czarno na białym napisałem że poprzestałem na 4 odcinku 1-go sezonu SGU bo nie przypadł mi do gustu, i zabrałem się za serial Andromedę więc gdzie tu widzisz porównania 😮

Idąc twoim tokiem myślenia skoro Stargate Universe mi nie przypadł do gustu i porównuje go do Andromedy, niby po co miałbym się z nim męczyć i też go oglądać ? Jeszcze aż takim sado-maso nie jestem 😉

Cross
    Klucznik

więc gdzie tu widzisz porównania

Stargate Universe poprzestałem na 4 odcinku 1-go sezonu , dlatego teraz męczę się przy serialu Andromeda jest bardziej ciekawy

No, jeśli wg Ciebie to nie jest porównanie...

mario es
    Uczestnik

Wyrwałeś zdanie z kontekstu 🙄

Napisałem cytuje całego posta :

Galactica zatem miłego oglądania , a co do tego anime Stargate Infinity o którym też wspomniał Tom_Logan no cóż nie każdemu może przypaść do gustu , mi swoja droga nie przypadł do gustu Stargate Universe poprzestałem na 4 odcinku 1-go sezonu , dlatego teraz męczę się przy serialu Andromeda jest bardziej ciekawy i w jakiś sposób i na swój sposób chwilowo zaspokaja mój gust przygodowo-sci-fi wink.gif

I to było odnośnie Stargate Infinity że nie przypadł mi do gustu tak samo jak i SGU czego tu nie rozumiesz jeszcze?

Cross
    Klucznik

Mniejsza z tym. Nie rozumiemy się obopólnie, jak widać.

Galactica
    Uczestnik

Ogólnie anim nie lubię oglądać jak oglądam normalne filmy i seriale 😀 Andromedy nie oglądałem 😀 Wiem tylko tyle, że się tak jedna galaktyka nazywa i leci w naszą stronę 😀 Tak swoją drogą dlaczego nikt o niej w SG nie wspominał/wspomina ❓ I najważniejsze 😀 Ósmy sezon za mną i powiem wam, że dwa ostatnie odcinki mnie załamały. Jak ja nienawidzę podróży w czasie ❗ Ciekawe jest to, że im paru wrogów odpadło 😀 No, ale pierwszy odcinek dziewiątego sezonu już praktycznie za mną. Się zobaczy co dalej.

Galactica
    Uczestnik

I dziewiąty sezon zakończony. Teraz dziesiąty i za Atlantis.Myślę, że Rosjanie lubią szybko się czegoś pozbywać. Ciekaw jestem czy dostaną kolejny 😀 Po ostatnim odcinku myślę, że przydałyby się im Battlestary najlepiej klasy Mercury 😀 I Baal powiedział coś mądrego o telewizji 😀 " Sześćset kanałów i nie ma co oglądać" 😀

Diabeu
    Uczestnik

Całego SG-1 zakończyłem jakoś 3 lata temu i bardzo mile wspominam tamten okres- serial jest zajebisty i mnie się podobał do samego końca, ale to fakt, że 2 ostatnie sezony trochę odstają poziomem od reszty. Za to świetnym pomysłem było wprowadzenie Claudii Black jako Vala Mal Doran- stworzyła bardzo charakterystyczną i charyzmatyczną postać.Jak już kompletnie zapomnę większość odcinków to sobie zrobię rewatcha za parę lat ;D

Galactica
    Uczestnik

Ze sporym opóźnieniem zakończyłem (prawie) przygodę z SG-1. Właśnie zaczynam oglądać Arkę Prawdy. Możliwe, że jeszcze dziś zacznę poznawać (bardziej) wioskę Pradawnych zwaną Atlantydą 😀 Coś mi się zdaje, że SG-1 w pięcioosobowym składzie pracowała za krótko. Szkoda szaraczków....., ale no cóż, tak bywa.Edit:Zakończyłem przygodę z SG-1 (chyba). Jestem świeżo po oglądnięciu Arki Prawdy. I jak zawsze jestem wnerwiony na Pradawnych....... 😀

Pisarz
    Uczestnik

Właśnie kończę SG-1 i niestety, muszę to przyznać - dziewiąty i dziesiąty sezon, to nie jest to samo. Dobra, idzie przeżyć. Ale bez O'Neilla, który był właściwie taką postacią, dzięki której aż chciało się ten serial oglądać. Wątek z Ori też nie należy do najciekawszych niestety. Na szczęście, stary klimat został zachowany przynajmniej częściowo - w Atlantydzie, której drugi sezon równolegle oglądam.Co tu dużo mówić, Cameron Mitchell nie potrafi zastąpić starego, dobrego Jacka.

Lo'Rel
    Uczestnik

Chyba uwielbiam ten serial 🙂

Galactica
    Uczestnik

Który ❓

Lo'Rel
    Uczestnik

A w jakim temacie to piszę? :> SG1, poziom autoironii i kpienia z konwencji serialu sci-fi jest niesamowita.

Galactica
    Uczestnik

Pisarz pisał o SG1 i SGA więc pytałem "Który".Co do samego SG1. Nie było takie złe chdź nie ukrywam, że SGA mi się bardziej podobało. SGU to już zupełnie inna bajka. Nie wiem jak mogli go skasować, ale mam nadzieję, że szybko zrozumieją swój błąd. Serial jest z odcinka na odcinek coraz ciekawszy. Ehh szkoda, że pozostały tylko dwa odcinki...

Lo'Rel
    Uczestnik

Nie przypominaj mi, że SGU się kończy, bo jak o tym nie myślę, to jako tako się trzymam, poza tym, że krew mnie zalewa. Swojego zdania w sumie nie odnosiłem do postu Pisarza, po prostu rzuciłem swoją myśl. Jestem póki co w trzecim sezonie i serial właśnie nabrał tempa i chyba tego co najlepsze w SG1. Podoba mi się, bardzo. A tyle lat się wzbraniałem.

Galactica
    Uczestnik

OK. Miłego oglądania 🙂

Wyświetlanie 15 wpisów - od 286 do 300 (z 327 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram