Forum Fantastyka Stargate Stargate SG-1

Stargate SG-1

Viewing 15 posts - 271 through 285 (of 327 total)
  • Author
    Keymaster

Tam wszyscy są "inni". Głupota motywu, że ludzie ledwo co liznąwszy technikę wrót itp kozaczą na wszystkich planetach, za to stare niesamowicie rozwinięte cywilizacje mogą co najwyżej glansować buty naszych marines i ich superkumatych dowódców drużyn jest porażająca.

Tom_Logan
    Participant

Siląc się w tłumaczeniach można założyć, że te 'niesamowicie rozwinięte' cywilizacje do tej pory tłamsiły galaktycznych wieśniaków, których podstawowym narzędziem obrony była lanca wyposażona w trzy zabójcze ostrza [czyt. widły]. Więc po zetknięniu z jakby nie było obytą w wojnie rasą jaką jest człowiek z całym swoim mega rozwiniętym ego nie ma co się dziwić, że dostają bencki od naszych dzielnych żołnierzy 😉

Bartas
    Participant

To urok tego serialu 🙂

Galactica
    Participant

Jestem już po 4 sezonach 🙂 Właściwie to juz kończę 4 odc 5 sezonu. Wszystko jest fajne tylko irytuje powoli mnie brak walki w kosmosie. Coś tam było, ale tyle o ile. Zaczyna mi się podobać to, że coś Tau'ri buduje stateczki 🙂 Oczywiście denerwuje mnie Tok'Ra, bo wszystko dostają a Ziemianie nie wiele z tego mają. W sumie coś mi to przypomina, ale się domyślcie 😀 Asgard bez ludzi by już padł 🙂 Tak samo Tok'Ra "D

Galactica
    Participant

No i 5 sezon za mną. Szósty się ciekawie zapowiada. Ciekawe jak będzie szalał Anubis.

Galactica
    Participant

Szósty sezon oglądniety 😀

Był całkiem całkiem oprócz jednego nudnego odcinka, który jednak pod sam koniec zrobił się ciekawy 😀

Replikatory się coś zmieniły i zaczęły mi przypominać Cylonów 😀 np Pierwszy przypomina mi brata Cavil'a 😀

Galactica
    Participant

Siódmy sezon za mną. Ostatnie dwa odcinki były wg mnie naprawdę fajne 😀 W końcu się coś w kosmosie działo, a nie tylko na planetkach 😀

Tom_Logan
    Participant

Niezłe tempo 😉 Nie ma to jak możliwość obejrzenia wszystkiego w całości nie czekając tydzień na kolejny odcinek. Mam nadzieję, że kiedyś wydadzą całą serię na DVD z polską lokalizacją.

Galactica
    Participant

Trzeba się spieszyć, bo mi Uniwerse ucieka, a jeszcze cały Atlantis przede mną 😀

mario es
    Participant

Tylko nie zapomnij o świetnych filmach poza serialem Stargate czyliStargate: z Kurtem RussellemStargate: ContinuumStargate: The Ark of TruthStargate: InfinityAle to pewnie wiesz 😉

Diabeu
    Participant

Ja zaliczyłem wsio z wyłączeniem Infinity, które ponoć jest cienkie jak d*pa z węża.I bardzo odpowiada mi formuła SG Universe, w końcu po 15 sezonach nonstop away misji taka formuła może znużyć, a tu mamy świeże podejście do lekko oklepanego schematu.

Galactica
    Participant

@mario esDwa pierwsze oglądałem. Do Arki dojdę jak dojdę do Ori co dość szybko nastąpi 😀 A tamto ostatnie to nie wiem o czym więc jak się dowiem to się obaczy 😀 Została mi jeszcze Caprica, ale to inna bajka, a raczej temat 😀 No i Treki........

Tom_Logan
    Participant

Stargate Infinity odradzam. Można zobaczyć jako ciekawostkę ale jest naprawdę poniżej poziomu. Oglądało się różne produkcje animowane ale to co pokazali w Infinity naprawdę potrafi zaboleć.

mario es
    Participant

Galactica zatem miłego oglądania , a co do tego anime Stargate Infinity o którym też wspomniał Tom_Logan no cóż nie każdemu może przypaść do gustu , mi swoja droga nie przypadł do gustu Stargate Universe poprzestałem na 4 odcinku 1-go sezonu , dlatego teraz męczę się przy serialu Andromeda jest bardziej ciekawy i w jakiś sposób i na swój sposób chwilowo zaspokaja mój gust przygodowo-sci-fi 😉

Cross
    Keymaster

Porównujesz Andromedę z SGU? 😮

Viewing 15 posts - 271 through 285 (of 327 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram