Tam wszyscy są "inni". Głupota motywu, że ludzie ledwo co liznąwszy technikę wrót itp kozaczą na wszystkich planetach, za to stare niesamowicie rozwinięte cywilizacje mogą co najwyżej glansować buty naszych marines i ich superkumatych dowódców drużyn jest porażająca.
Siląc się w tłumaczeniach można założyć, że te 'niesamowicie rozwinięte' cywilizacje do tej pory tłamsiły galaktycznych wieśniaków, których podstawowym narzędziem obrony była lanca wyposażona w trzy zabójcze ostrza [czyt. widły]. Więc po zetknięniu z jakby nie było obytą w wojnie rasą jaką jest człowiek z całym swoim mega rozwiniętym ego nie ma co się dziwić, że dostają bencki od naszych dzielnych żołnierzy 😉
Jestem już po 4 sezonach 🙂 Właściwie to juz kończę 4 odc 5 sezonu. Wszystko jest fajne tylko irytuje powoli mnie brak walki w kosmosie. Coś tam było, ale tyle o ile. Zaczyna mi się podobać to, że coś Tau'ri buduje stateczki 🙂 Oczywiście denerwuje mnie Tok'Ra, bo wszystko dostają a Ziemianie nie wiele z tego mają. W sumie coś mi to przypomina, ale się domyślcie 😀 Asgard bez ludzi by już padł 🙂 Tak samo Tok'Ra "D
Niezłe tempo 😉 Nie ma to jak możliwość obejrzenia wszystkiego w całości nie czekając tydzień na kolejny odcinek. Mam nadzieję, że kiedyś wydadzą całą serię na DVD z polską lokalizacją.
Tylko nie zapomnij o świetnych filmach poza serialem Stargate czyliStargate: z Kurtem RussellemStargate: ContinuumStargate: The Ark of TruthStargate: InfinityAle to pewnie wiesz 😉
Ja zaliczyłem wsio z wyłączeniem Infinity, które ponoć jest cienkie jak d*pa z węża.I bardzo odpowiada mi formuła SG Universe, w końcu po 15 sezonach nonstop away misji taka formuła może znużyć, a tu mamy świeże podejście do lekko oklepanego schematu.
@mario esDwa pierwsze oglądałem. Do Arki dojdę jak dojdę do Ori co dość szybko nastąpi 😀 A tamto ostatnie to nie wiem o czym więc jak się dowiem to się obaczy 😀 Została mi jeszcze Caprica, ale to inna bajka, a raczej temat 😀 No i Treki........
Stargate Infinity odradzam. Można zobaczyć jako ciekawostkę ale jest naprawdę poniżej poziomu. Oglądało się różne produkcje animowane ale to co pokazali w Infinity naprawdę potrafi zaboleć.
Galactica zatem miłego oglądania , a co do tego anime Stargate Infinity o którym też wspomniał Tom_Logan no cóż nie każdemu może przypaść do gustu , mi swoja droga nie przypadł do gustu Stargate Universe poprzestałem na 4 odcinku 1-go sezonu , dlatego teraz męczę się przy serialu Andromeda jest bardziej ciekawy i w jakiś sposób i na swój sposób chwilowo zaspokaja mój gust przygodowo-sci-fi 😉