Forum Fantastyka Star Wars Star Wars: The Force Awakens

Star Wars: The Force Awakens

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 31 total)
  • Author
    Keymaster

Najwyższy czas założyć ten temat. Co prawda do premiery Epizodu VII jeszcze ponad rok, ale wieści, zdjęć i zwiastunów będzie coraz więcej, a nie o wszystkim warto newsować. Jakiego filmu oczekujecie i czy tak jak nowy Star Trek rozczaruje on najzagorzalszych fanów?

Jeśli nie boicie się spoilerów, to wczoraj do sieci trafiły szczegóły fabuły - podobno prawdziwej. To mogą okazać się plotki, ale... UWAGA, spoilery.

Lo'Rel
    Participant

Rozczaruje. Nazwisko reżysera daje na to gwarancję.

Piotr
    Keymaster

Ujawniono imiona postaci z teasera - link.

Melnikor
    Participant

Rozczaruje. Nazwisko reżysera daje na to gwarancję.

Czy rozczaruje to bardziej kwestia scenariusza niż reżysera, tutaj raczej nazwisko gwarantuje że zobaczysz więcej błysków i innych efektów świetlnych niż właściwych scen z filmu.

Diabeu
    Participant

No sam fakt, że idą w stronę zmniejszenia CGI, nazwisko reżysera (tak) oraz brak jakiegokolwiek wpływu osoby Lucasa już gwarantuje conajmniej przyzwoite widowisko.

Poza tym, nie da się zrobić gorszej szmiry niż epizody 1-3.

Lo'Rel
    Participant

Nadal pomimo wszystko twierdzę, że szału nie będzie. Na początku wszyscy się zachłysną jak nad każdym efektownym widowiskiem, a po czasie przyjdzie ta myśl, co za crap. Po ID jestem odarty z jakichklwiek złudzeń. A czy to uniwersum SW czy ST, bez znaczenia.

Melnikor
    Participant

Piotr
    Keymaster

Ok... Co było w pudełku?!

I. Thorne
    Participant

Zawsze wiedzialem, ze Jedi to "zielone ludziki" Putina. Palpatine zrobil dobrze usuwajac to zagrozenie dla galaktyki.

Trekowiec
    Participant

Nadal pomimo wszystko twierdzę, że szału nie będzie. Na początku wszyscy się zachłysną jak nad każdym efektownym widowiskiem, a po czasie przyjdzie ta myśl, co za crap. Po ID jestem odarty z jakichklwiek złudzeń. A czy to uniwersum SW czy ST, bez znaczenia.

Pożyjemy - zobaczymy. Ja nigdy nie przesądzam z góry zanim czegoś nie zobaczę w całości w kinie jak już nakręcą. 😉

Melnikor
    Participant

Ok... Co było w pudełku?!

Stawiam na antyczny holocron zawierający zapomnianą technikę klasycznego miecza świetlnego ;p

Jusza
    Participant

Gdzieś czytałam, że Jar Jar Abrams pluje sobie w brodę po swoich lens flarach, więc w wypadku SW VII nie musimy się obawiać światełek. Za to bardziej mnie smuci fakt, że nowy film poskutkował wywaleniem z kanonu Expanded Universe :c 

I. Thorne
    Participant

Bedzie tak samo jak z nowym ST. niby jest, ale i tak wiekszosc woli stary.

Lo'Rel
    Participant

Chyba się myliłem 🙂 wgląda na to, że to najlepsza część od Powrotu Jedi. Okoliczności zjawienia się Hana są nieco naciągane, ale da się przeżyć. Widowiskowo, rewelacja, spodziewałem się zabójczego tempa jak w ST, ale tu też jest w sam raz. Nie zarejestrowałem większych dłużyzn. Aktorsko też na plus, nie sądzę by było się czego czepiać, nawet Carrie Fisher dała radę 😉 okazuje się też, że BB8 to naprawdę uroczy droid.

Poza tym cóż, dostajemy niemal powtórkę Nowej Nadziei. Ale w jakże wielkim stylu.

Jak dla mnie, to JJ podołał 🙂

Elvenking
    Participant

Delikatne spoilery

Kilka dni od obejrzenia wciąż myślę o tym filmie. Początkowo byłem zachwycony, ale potem pojawiały się kolejne wątpliwości. To miał szanse faktycznie być najlepszy film sagi ex aequo z V, ale zaprzepaszczono tę szansę chaotyczną fabułą, w której zbyt mały nacisk położono na pewne kwestie, a kilka motywów było zbędnych. Cały motyw kantyny,w której przypadkiem znajduje się miecz - do wycięcia, motyw Starkillera do wycięcia, ew. można by go zostawić, gdyby pojawił się jakikolwiek wątek związany z Republiką i gdyby dano widzom więcej backgroundu o tejże oraz o First Order. Bo tak, to po prostu nie dbamy o to, co się dzieje. Ok, niszczą jakąś planetę. I co z tego? 10 sekund później już o tym nie pamiętamy. Sama finalna bitwa również nie wzbudziła emocji. Brakuje za to tego poszukiwania Luke'a, wyścigu o niego. To byłby świetny motyw na cały film, bez konieczności kombinowania.

Tak, czy inaczej podobało mi się. Jest klimat starych części, kompletnie zerwano z estetyką prequeli, co mnie bardzo cieszy. Mimo wad na prawdę warto pójść. Film zapewnia świetną rozrywkę, szczególnie dla fanów starej trylogii, którzy na pewno docenią masę odniesień i humoru.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 31 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram