Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Newsy Star Trek Online › Star Trek Online: Legacy of Romulus
Ja tak samo. Pierwsze logowanie po wypuszczeniu LoRa. Interfejs sprowadza na kolana i to bynajmniej nie w dobrym znaczeniu. Jak wygląda gra romulanami nie wiem, jeszcze nie próbowałem. Na pewno poprawili coś w silniku graficznym bo wszystko działa szybciej. Na plus jest też zmiana skórek, przynajmniej niektórych i idąca za tym wszystkim poprawa wyglądu gry. Gdyby nie interfejs rodem z C64 to byłoby ok.W samej grze się wiele nie zmieniło (na pierwszy rzut torpedą o Klingona). Cieszy możliwość sprowadzenia poziomu energii do 15 na minimum. Bardzo ułatwia dynamiczne zarządzanie energią na niższych poziomach, gdzie nie ma jej jeszcze za dużo.
Teraz to fakt, że da się bez kolejki dostać, ale dalej to jest różnie. Mnie te nowe kolory wprowadziły w lekki zamęt, ale już się przyzwyczajam. Zauważyłem parę zmian - dodali wybór traitów, nowy scenariusz (Nimbus), włączenie Quantum Slipstream Drive ikoną, która do tej pory włączała Full impulse (na mapie sektora), warp core jako oddzielny i wymienny element, na mapach widać teraz poszczególnych graczy i npc, a nie tylko wrogów i kupców, Drozana Station zmieniła całkowicie rozkład pomieszczeń, w ambasadzie w New Romulus zniknęła babka z lobby od misji flotowych. Zauważyłem barak misji "diplomatic investigation" i ogólne jakby spowolnienie gry (parę razy mi się zatrzymała, a raz całkiem padła - mam nowy komputer).Do tego parę bugów:- nie mogę kasować wiadomości ze skrzynki- problemy z kupowaniem na exchange (bardzo wolno działa, albo nawet się wiesza)- z jakiegoś powodu nie mogę odebrać nagrody za misję Borg Invasion (niby napisane "hail starfleed" ale przycisk jest nieaktywny),- udało mi się wybrać misję Trealus Satelite Repair od Klingona (miałem zlecenie od obu frakcji),- na niektórych mapach sektora, najmniejsza skala jest tak duża jaka była wcześniej na największym powiększeniu,- nie działa minimalizacja gry przy pełnym ekranie- do tego podczas ładowania map rwie połączenie z serwerem.Mam nadzieję, że to przejściowe.
jeśli to pomoże to niech robią. Kiedyś będzie chodziło dobrze 🙂
Deklarowany czas zakończenia przerwy technicznej: ok. 21:00 naszego czasu.
a tak apropo troszeczkę dam oftopa Heh wczoraj kupiłem star trek the video game i szczerze powiem, wytrzymałem zaledwie 61 minut 🙁 porażka
Co do kolejek to chciałbym cos dodać (bo chyba nikt jeszcze o tym nie napisał).Mam konto lifetime i też muszę czekać w tych dużych kolejkach, więc to nie do końca jest prawdą że lifetime nie ma kolejek.
Dziś zauważyłem problem z misją Colony Invasion - ciągle mnie z niej wyrzuca zanim zdążę cokolwiek zrobić :/ Inne póki co działają.
@AsokaTo ciekawe, bo jak ja stalem w 25cio tysiecznej kolejce, to inna osoba w tym czasie przelogowywala sie z max 3 pozycja w tej samej kolejce - tyle ze to z miesieczna subskrypcja.@gordian76Ten problem dotyczy chyba wiekszosci "pve" z kolejek. Dzisiaj chcialem zrobic niskopoziomowy minefield i wszystkich poza jedna osoba ciagle wyrzucalo. Po 3 probach zrezygnowalem.
To ciekawe, bo jak ja stalem w 25cio tysiecznej kolejce, to inna osoba w tym czasie przelogowywala sie z max 3 pozycja w tej samej kolejce - tyle ze to z miesieczna subskrypcja.
Pomiędzy miesięczną subskrypcją i Life time jest różnica i ci drudzy nie mają Priority Login, co, tak na marginesie, było już pisane w tym wątku -.-
Ten problem dotyczy chyba wiekszosci "pve" z kolejek. Dzisiaj chcialem zrobic niskopoziomowy minefield i wszystkich poza jedna osoba ciagle wyrzucalo. Po 3 probach zrezygnowalem.
Powrócił stary błąd z początku S7 i nie dotyczy on "większości" kolejkowanych misji. Ową "większość" spokojnie da się zrobić, bez żadnego wyrzucania.
Pomiędzy miesięczną subskrypcją i Life time jest różnica i ci drudzy nie mają Priority Login, co, tak na marginesie, było już pisane w tym wątku -.-
Zarówno lifetime jak i abonenci grają ze statusem "gold" i w obu przypadkach otrzymują oni Priority Login, który wrzuca ich na przód kolejki. Nie oznacza to jednak, że tej kolejki nie będą doświadczać wcale.
Powrócił stary błąd z początku S7 i nie dotyczy on "większości" kolejkowanych misji. Ową "większość" spokojnie da się zrobić, bez żadnego wyrzucania.
Hm, ktorych nie dotyczy? Bo napewno sie trafia przy crystaline, zwyklych FA, mirror oraz jak juz wczesniej inna osoba pisala w misjach na FM. STF to juz nie robilem od nie wiem kiedy, wiec moze jedynie to dziala (a i moze pvp... prawie o tym zapomnailem :P). Pozatym zakladam, ze jak ktos robi recznie grupe na dany event, to ten problem go nie dotyczy. Doskonale wiem, ze ten problem powrocil z grobu, ale nie przepadam za marudzeniem nad bledami ktore juz raz zostaly naprawione. 🙂
@kolejki
Jak juz Slawek napisal, to life time ma konto z grupy "gold" i nigdzie oficialnie nie widzialem by byly dwie rozne wersje "gold" wiec kolejki life time i subskrypcji powinny byc identyczne.