Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Newsy Star Trek Online › Star Trek Online: Legacy of Romulus
Najnowsza i zarazem największa dotychczas aktualizacja Star Trek Online o podtytule Legacy of Romulus wprowadza do gry pokaźną ilość nowości, o które gracze dopraszali się od premiery gry, jak i wiele więcej.
Zdecydowanie największą atrakcją dodatku jest grywalna frakcja Romulan, a konkretniej Republika Romulańska pod przywództwem D'Tana, sprzeciwiającego się tyranii Tal Shiar i poszukującego dla rozbitych Romulan nowego domu. Gracze będą mogli stworzyć postać Republiki i rozegrać szereg nowych misji na przestrzeni wszystkich 50 poziomów doświadczenia, zasiadając przy tym za sterami potężnych romulańskich Warbirdów.
Nie zapomniano także o Klingonach, których frakcja została solidnie usprawniona i rozszerzona, co w konsekwencji wreszcie daje graczom możliwość stworzenia postaci stojącej po dowolnej stronie konfliktu już od pierwszego poziomu doświadczenia, bez przymusu tworzenia wpierw postaci Federacji. A to wciąż tylko przykład zmian wprowadzonych w Legacy of Romulus, których ogólny zarys znajdziecie poniżej.
[more]
Nowa frakcja - Romulanie
Nowości dla Klingonów
Nukara Reputation System
Nowy UI
Nimbus III
Nowe misje drużynowe
Rdzenie Warp
Usprawniony system Traitów
To i wiele więcej dostępne całkowicie za darmo wraz z aktualizacją Legacy of Romulus.[/more]
Godzina 21-00 równo, odpalam Star Trek Online. Patrzę aktualizacja, analizuję ile - moja reakcja - aaa nie ma problemu mam bardzo szybkie łącze - czyli jeszcze przed położeniem się spać do pracy wejdę tam i zobaczę ... "jak to jest" w STO po Legacy of Romulus !!Aktualizacja "szła" szybko - procenty śmigały w górę ... aż tu zatrzymały się na 96,9% i tak już od chyba 15 minut ... ah ... czyli już nie jestem pewny czy zobaczę "jak to jest" ... Cóż ... pewno nie ja jedyny i oczywiście w pełni to rozumiem, ale ... to oczekiwanie, te emocje, a tutaj nic haha ...Po prostu ...- gdy był miesiąc do aktualizacji - czekało się całkiem bez emocji,- gdy był tydzień do aktualizacji - czuło się bardzo lekkie emocje,- gdy był dzień do aktualizacji - czuło się spore emocje,- gdy to już jest a ja nie potrafię przebić 96,9% ... ja ... który na półce mam całego Star Trek'aktórego do tej chwili wydano na DVD ... to emocje sięgają zenitu.Gdybym "nie zobaczył jak to jest" dzisiaj to chyba jutro w pracy nie wytrzymam nie mogąc się doczekaćkiedy dobiegnę do domu hahaha ...Tym "który już tam są" zazdroszczę 😉 ... i pozdrawiam z nadzieją, że przebiję się przez 96,9% i "też tam kiedyś będę".
Nie no serio? Dziwić się że jak 20-30 tysięcy ludzi próbuje naraz pobrać aktualizację (pierwsze 95% pochodzi z prepatcha który ściągał się przez ostatnie 3 dni) to patchowanie idzie powoli?
Cytuję sam siebie "Cóż ... pewno nie ja jedyny i oczywiście w pełni to rozumiem, ale ... to oczekiwanie, te emocje, a tutaj nic haha ..".Pytam się więc: czy ja się dziwię czemukolwiek ?? Czy ja mam do kogokolwiek pretensje o cokolwiek ??Widać jak ja piszę jako wielki fan Star Trek, w tym Star Trek Online, z emocjami kogoś kto lubi wpaść czasem do STO i zobaczyć co tam słychać ... to te emocje nie są zrozumiałe na tym forum ...Faktycznie ... dla fana STO, który lubi logować się do STO i dlatego też pisze emocjonalnie - to dla takiego miejsca na tym forum nie ma. Brak słów. W sumie nie pierwszy raz czytam takie wypowiedzi ... i pewno nie ostatni ...
Patrzę aktualizacja, analizuję ile - moja reakcja - aaa nie ma problemu mam bardzo szybkie łącze - czyli jeszcze przed położeniem się spać do pracy wejdę tam i zobaczę ... "jak to jest" w STO po Legacy of Romulus !!
Aktualizacja "szła" szybko - procenty śmigały w górę ... aż tu zatrzymały się na 96,9% i tak już od chyba 15 minut
Pytam się więc: czy ja się dziwię czemukolwiek ??
Hmm.... yeap
Mi się jeszcze aktualizuje ale mam pytanko dla tych co grali, czy silnik Borga nadal wyciąga wspaniałe transwarp 20+, czy przerzucili to na nowy warp core Borga (z nowej reputacji) o ile taki jest? Bo latanie znów w warp 9 mi się nie uśmiecha.
Widać Melnikor ma problem z czytaniem ...Cytuję sam siebie jeszcze raz: "Cóż ... pewno nie ja jedyny i oczywiście w pełni to rozumiem, ale ... to oczekiwanie, te emocje, a tutaj nic haha ..".Jak trzeci raz nie będzie potrafił tego przeczytać to faktycznie ... przypadek beznadziejny.
Widać jak ja piszę jako wielki fan Star Trek, w tym Star Trek Online, z emocjami kogoś kto lubi wpaść czasem do STO i zobaczyć co tam słychać ... to te emocje nie są zrozumiałe na tym forum ...
Faktycznie ... dla fana STO, który lubi logować się do STO i dlatego też pisze emocjonalnie - to dla takiego miejsca na tym forum nie ma. Brak słów. W sumie nie pierwszy raz czytam takie wypowiedzi ... i pewno nie ostatni ...
Pojechałeś Waść po bandzie...
Jeden napisał post w pośpiechu, dzieląc się emocjami, drugi - przeczytał, zapewne też w pośpiechu - i się odniósł.
A efekt?
...dla takiego miejsca na tym forum nie ma
My też lubimy STO. Mniej lub bardziej - ale lubimy, inaczej nie gralibyśmy w to zabugowane, niezbalansowane, obleczone w "płacz pilotów eskortowców" dziadostwo. 😉
Nie przenoś, proszę, odbioru jednej osoby na całą społeczność. To raczej... Niesprawiedliwe.
Peace?
witamsciaglem aktualizacje,wchodze do gry i wyskakuje mi ze jakis nieznana przyczyna jest,czy ktos ma podobny problem.
Mam ten sam problem. Auto-support pisze, że pracują nad tym... :/
Mnie również wyskakuje podobny błąd. Chociaż czasami uda mi się zalogować do listy postaci, ale dalsze ładowanie mapy bez rezultatu:( Przynajmniej po tym patchu nie jestem tysiąc któryś w kolejce do logowania:P
Wiele nie straciliście - gra była w pewnym momencie wręcz niegrywalna. Na zwykłe wyekwipowanie przedmiotu czekało się 2-3 minuty. Miejmy nadzieje, że emergency maintenance to naprawi...Poniekąd było to do przewidzenia, jeśli nagle taka ilość osób rzuca się zniecierpliwiona na najnowszą aktualizację, ale z drugiej strony faktem jest, że jest to zdecydowanie najgorszy start w historii Cryptic, a przynajmniej jeden z najgorszych. Zobaczymy jeszcze jak będzie po patchu awaryjnym.Ad. logowanie - sam tego nie uświadczyłem, ale na forum sporo osób się skarżyło właśnie na ten problem i rzekomo ma on być naprawiony po patchu.Ad. silnik borg - on jak i silnik maco nadal posiadają bonus do prędkości w sector space, PLUS bonus z warp core. W efekcie okręty latać będą jeszcze szybciej, niż przed LoR.Koniec końców, niespodzianek nie było - aktualizacja świetna pod względem zawartości, ale jak zwykle pełna błędów, nawet takich, które Cryptic były zgłaszane od wielu tygodni, a które oni zwyczajnie zignorowali, a teraz się nagle obudzili.
wgral mi sie patch,udalo mi sie wejsc do gry,ale serwer jest pelnypowinni to przewidziec i zwiekszyc pojemnisc serwera
Darowałem sobie patcha wczoraj wieczorem, przeczuwając co się będzie działo. Dzisiaj poszło wszystko gładko ale za to też utknąłem w kolejce: 5252 of 6526. Nawet członów Borga takich nie ma 😀
wgral mi sie patch,udalo mi sie wejsc do gry,ale serwer jest pelny
powinni to przewidziec i zwiekszyc pojemnisc serwera
Cóż gracze znaleźli już swoje rozwiązanie tego problemu:
LOL, for a game I pay to play. That's rich!
Also I'm a LTS. Silvers should be kicked from server to make room for LTS.
Hmn..