Forum Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl Newsy Star Trek Online Star Trek Online: Legacy of Romulus

Star Trek Online: Legacy of Romulus

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 43 total)
  • Author
    Participant

wgral mi sie patch,udalo mi sie wejsc do gry,ale serwer jest pelny

powinni to przewidziec i zwiekszyc pojemnisc serwera

rozmawiałem o czymś podobnym wczoraj z Melnikorem - właśnie odwrotnie, powinni zmniejszyć pojemność serwera, żeby umożliwić już tam obecnym "w miarę normalną grę" (a reszta niech sobie czeka).

LIBERTO
    Participant

wgral mi sie patch,udalo mi sie wejsc do gry,ale serwer jest pelny

powinni to przewidziec i zwiekszyc pojemnisc serwera

rozmawiałem o czymś podobnym wczoraj z Melnikorem - właśnie odwrotnie, powinni zmniejszyć pojemność serwera, żeby umożliwić już tam obecnym "w miarę normalną grę" (a reszta niech sobie czeka).

a wg mnie oba rozwiązania są błedne. powinni zwiększyć moc maszyn serwerowych lub samą ich ilość żeby mogli się pomieścić wszyscy w grze i grać w miarę komfortowo. ja rozumiem że to wiązałoby się z dodatkowymi kosztami, ale na Boga utrzymywanie w tym momencie już trzech gier ( STO , CO i NW ) na tych samych maszynach ( a tak to wyglada, chyba że się mylę i są one jakoś inaczej połączone) to lekka przesada. przecież zawsze takie dodatkowe maszyny można wyłączyć, czy przesunać do innych działań w przypadku spadku popularności tytułów i zmniejszeniu liczby graczy

ps. morfeusz nie przejmuj się - ten typ tak ma i już ;-D

Melnikor
    Participant

a wg mnie oba rozwiązania są błedne. powinni zwiększyć moc maszyn serwerowych lub samą ich ilość żeby mogli się pomieścić wszyscy w grze i grać w miarę komfortowo. ja rozumiem że to wiązałoby się z dodatkowymi kosztami, ale na Boga utrzymywanie w tym momencie już trzech gier ( STO , CO i NW ) na tych samych maszynach ( a tak to wyglada, chyba że się mylę i są one jakoś inaczej połączone) to lekka przesada. przecież zawsze takie dodatkowe maszyny można wyłączyć, czy przesunać do innych działań w przypadku spadku popularności tytułów i zmniejszeniu liczby graczy

ps. morfeusz nie przejmuj się - ten typ tak ma i już ;-D

Inwestować w nowe maszyny można w sytuacji kiedy masz stały przyrost graczy i zapotrzebowania, a nie przy incydentalnym i krótkoterminowym skoku zainteresowania (za 2-3 tygodnie ~80% graczy którzy rzucili się na LoR przestanie grać). To tak jakbyś kupił nowy samochód bo musisz w najbliższym tygodniu pojechać gdzieś kilka razy, a potem będzie stał i amortyzował się w garażu. Firmy nie mogą sobie pozwolić na zakup środków trwałych które będą wykorzystywane od wielkiego dzwonu, a przez resztę czasu będą generowały dla firmy tylko stały koszt bez szans na wykazanie przychodu.

LIBERTO
    Participant

mel zapominasz o jednym: to jest firma produkująca gry. jeśli nie zadowoli graczy nowych jak i tych powracających, a kolejki i lagi na pewno nie zadowolą nikogo a wręcz odstręczą ludzi, to bedzie się wiązało to z większymi stratami, lub jak kto woli szybciej następującymi. poza tym cryptic produkuje gry, a NIE grę. crypta nie tylko STO stoi. więc ewentualne środki trwałe można będzie dysponować w miarę potrzeb do np nowych projektów, czy tez kolejnych podobnych "akcji" w innych tytułach. a co do twojego porównania do samochodu: masz rację, ale widzialem wiele przykładów ludzi kupujących auto a później wyjeżdżających nim tylko do kościała czy też tylko przed garaż dla jego przewietrzenia. poza tym nawet jeśli sama crypta nie wykorzytywała by pełni mocy sprzętu zawsze może gdzieś tę moc obliczeniową upłynnić, wynajmując serwery

wielebny
    Participant

uuuupppsss .....ale to się mija z celem czekam z miejsca 17 000 coś , 2- 4 h czekania ? to chyba nie powinno tak wyglądaćps. no to odpuściłem sobie dzisiaj

Nevile
    Participant

U mnie od 10 minut jest kolejka 3758 na 19353. 🙁 Czy powinno tak wyglądać? raczej nie

gordian76
    Participant

u mnie 23114 na 24788, ciągle się zmienia i przesuwa mnie do tyłu. Kiedyś się uda :Dedit: a teraz 22861 na 24837 hehe

Slawek
    Moderator

Cóż, wiem, że wiele osób postanowiło sobie pewnie nigdy nie wydać ani grosza na STO, mając możliwość zdobycia wszystkiego za darmo, ale w tym przypadku przyznać muszę, że Priority Login konta Gold się przydaje. 🙂 Zero czekania w kolejce - na chwilę obecną wrzuca mnie na ~5-10 pozycję z tych 25 tysięcy i loguje niemal natychmiast. Gold kupiłem tylko na miesiąc, głównie dla slotów i respeców dla nowej romulańskiej postaci, a także aby wyjątkowo dać Cryptic coś od siebie za ciekawy (nawet jeśli zbugowaną) dodatek, ale widzę, że i dodatkowa z tego korzyść teraz przy tych kolejkach.Polecam rozważyć opcję, szczególnie jeśli nigdy wcześniej nie mieliście konta Gold, gdyż przekłada się to na wiele korzyści, z których część zostanie u Waszych postaci już na stałe (Account Bank, dodatkowe sloty inventory i banku dla postaci, dodatkowy character slot itp.).

Norman@ser19
    Participant

Najpierw biznes potem zabawa.

LIBERTO
    Participant

sławku jak to jest z tymi slotami dokładnie? po wymaksowaniu "za darmo" postaci na maxa, np 5 sztuk i wykupieniu golda na miech, dla nich wszystkich automatycznie mam zwiększone inventory i bank i to mi zostaje, czy raczej napierw wykupić golda i poźniej rozwijać postać?

Zarathos
    Participant

No może i priority login, ale... jak to się ma do ludzi którzy wydają często kupę kasy na gry jako silverzy? Ktoś wyda parę tysięcy dolców i nagle zobaczy "czekaj sobie, czekaj" bo gostek który kupił LTSa za 200$ i potem nic więcej ma pierwszeństwo? Ja tam dużo kasy na STO nie wydaję, ale (wbrew pozorom) czasami zeny kupuje. Nie dużo, ale kupuję. I mnie to zamieszanie z kolejkami specjalnie nie rusza. Po prostu odstawiłem STO na tydzień, dwa - poczekam aż się uspokoi. Za to na miejscu ostro bulących silverów byłbym nieźle wkurzony na taką polityką. Zwłaszcza w wypadku maniaków lockboxowych którzy często wydają setki, jak nie tysiące dolców na klucze :)Swoją drogą dziwne, że Crypta nie sprzedaje pierwszeństwa do logowania w C-Store.

Slawek
    Moderator

Jak ktoś wydaje setki-tysiące dolarów na klucze, to 200$ na lifetime już pewnie dawno ma zakupiony. A nawet jeśli nie, to też nic nie stoi na przeszkodzie, by w okresie przeciążenia i zwiększonej popularności sobie takiego golda kupił. W końcu czym jest 15$ na tle tych rzekomych "tysięcy"? I już nie udawajmy, że nikt się takiego stanu rzeczy nie spodziewał.@Liberto, dostajesz brakujące sloty inventory i banku na wszystkich postaciach, które stworzyłeś jako Silver i to Ci zostaje na zawsze. Nie dostajesz zaległych Respec Tokenów - te otrzymujesz tylko przy awansach jako Gold.

Belgron
    Participant

Grywalny gatunek Reman dla abonentów oraz osób, które osiągnęły Tier 5 reputacji New Romulus.

Jeżeli mamy już zrobioną reputację i mimo to nie odblokowuje się nam Reman, to trzeba 'odpalić' jakiś projekt (ja zrobiłem ten na dilithium).

http://sto-forum.perfectworld.com/showpost...amp;postcount=7

Yan
    Participant

Coś mi się widzi,że Cryptic w końcu kupił/dostał prawa do patentów w Star Trek Starfleet Command,stąd nowy wygląd bardzo podobny do interfejsu rzeczonego STSFC.

Silver Phoenix
    Participant

Cryptic wypuścił mały patch - przed momentem wszedłem do gry i zaliczyłem zero kolejki.

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 43 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram