Forum Fantastyka Star Trek ST XI - wrazenia [spoilery]

ST XI - wrazenia [spoilery]

Wyświetlanie 15 wpisów - od 406 do 420 (z 488 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Dragon
    Uczestnik

Ja liczę że będzie lepiej. Fakt, spodziewałem się tragedii ale w praktyce dwa magiczne słówka czyli "Alternatywny wszechświat" uratowały film. Mogło być lepiej, przez niektóre dziury w scenariuszu można tirem przejechać. Ale film przygodowy jak znalazł. Dla mnie przyjemny średniak. Liczę na to że Abrams wgryzie się w treka bardziej i dwunastka będzie lepsza. Jak dla mnie z czterech nowych SF widzianych przeze mnie z 2009 jedenastka zajmuje trzecie miejsce.

Lo'Rel
    Uczestnik

Eviva, ale za to TOSa nikt Ci nie odbierze.Poza tym, dajmy Abramsowi rozwinąć skrzydła.

Eviva
    Uczestnik

Eviva, ale za to TOSa nikt Ci nie odbierze.

Kto by spróbował, długo by nie pożył 🙂

Poza tym, dajmy Abramsowi rozwinąć skrzydła.

W LOST rozwinął. Jeśli tak ma rozwinąć w Treku, to niech go już lepiej odstrzelą i wypchają dla muzeum sztuki filmowej.

Slawek
    Moderator

Fanboye to naprawdę zdumiewający gatunek. Przydałoby się ich lepiej przestudiować aby pojąć ich nietypowy, zaślepiony tok myślenia.

Mniejsza. Gdyby kogoś to interesowało to w Empiku zakupić można jednopłytowe wydanie STXI w cenie 29zł.

http://www.empik.com/star-trek-film,prod24050085,p

Dragon
    Uczestnik

W LOST rozwinął. Jeśli tak ma rozwinąć w Treku, to niech go już lepiej odstrzelą i wypchają dla muzeum sztuki filmowej.

Hehe, serial oglądany od tyłu wygląda jak oglądany od początku?

Hehe, fakt, trochę pooglądałem ten cholerną czwartą serie i się gubię. Nie wiem o co chodzi. Dawni dobrzy są źli. Dawni źli są dobrzy. A na nich polują inni źli którzy nie są aż tacy źli.

Mniejsza o to, miało być o treku. Serial Abramsa opada więc pozostają nam filmy. Biorąc pod uwagę to że nie chce mu się siedzieć nad nowym serialem następne pięć lat. Do tego kino dostało ostatnio rozpędu i chętniej inwestuje się w filmy kinowe.

Eviva
    Uczestnik

Czyli na nowy serial raczej nie ma co liczyć. Ech...

Lo'Rel
    Uczestnik

Fanboye to naprawdę zdumiewający gatunek

Do czego zmierzasz?

Dzikowy
    Uczestnik

Fanboye to naprawdę zdumiewający gatunek

Do czego zmierzasz?

Pewnie do tego, że się zżymają na posługiwanie się marką do promowania produktu, który z oryginałem minął się na autostradzie. W przeciwne strony jadąc. Fakt, nowy trek zarobił - łatwiej o sponsorów na konwent, tylko program trzeba uprościć, bo newtrekkies nie załapią, o czym prelekcje trekowe (klasyczne) traktują, albo się szybko znudzą. W końcu nie zamierzamy niczego wysadzać, prawda?

Lo'Rel
    Uczestnik

Masz sporo racji, to fakt. Nowy Trek zarobił, tak. Minął się na autostradzie, pod wieloma względami tak. Zyskał wielu widzów typu popcorn, oczywiście. Ale trudno trzymać się oryginalnej marki, która dzisiaj nie ma specjalnej racji bytu. Nowy fan być może nie zrozumie dawnej idei, ale klasycznym trekkerom, sądzę, że nowy film większej szkody nie wyrządził. I nadal będą stanowić większość na konwentach i będą tą ideę podtrzymywać.

Eviva
    Uczestnik

Fanboye to naprawdę zdumiewający gatunek.

A fangirlsy?

Bartas
    Uczestnik

Ale trudno trzymać się oryginalnej marki, która dzisiaj nie ma specjalnej racji bytu. Nowy fan być może nie zrozumie dawnej idei,

Z czystej ciekawości zapytam. Dlaczego nie zrozumieją?

Cross
    Klucznik

A jaka to idea?

Barusz
    Uczestnik

Idea całego Treka? "Nie bójmy się wiatru!" 😉

Odkrywajmy nowe rzeczy, badajmy nowe światy - bo warto. Czasem tracimy przez to życie, czasem sprawiamy, że nowe cywilizacje nas nie lubią bo im szkodzimy (pamiętasz Cogenitura, jeden z najlepiej ocenianych odcinków ENT?), czasem wywołujemy wojnę obejmującą trzy kwadranty, czasem gubimy się w czwartym ponad 70 lat od domu. Ale per saldo jest to lepsza droga niż siedzenie w swoich opłotkach, w jaskiniach czy na drzewach. Bo gdzieś horyzontem, gdzieś za najbliższą gwiazdą, gdzieś za najbliższą mgławicą może się kryć coś niesamowitego.

Manul
    Uczestnik

Oj, Barusz, tego się nie spodziewałam po Tobie.Aż się wzruszyłam tą mową.A Star Trek ma tyle idei ile jest Trekkerów na świecie:D

Lo'Rel
    Uczestnik

Nie wiem na ile przewrotny był post Barusza, o ile był w ogóle taki. Ale tak, najpoważniej w świecie twierdzę, to jest właśnie idea Star Treka.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 406 do 420 (z 488 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram