Forum › Fandom › Kluby i grupy › Kujawskie Forum Treka › Sprawy Organizacyjne
Temat stworzony dla potrzeb organizacji spotkań/potyczek/wymian/wyjazdów i wszelkich tego typu spraw.Punkt 1 to najbliższe Kujawskie Spotkanie TrekoweCzas? 25 czerwiecMiejsce? ToruńZapraszam wszystkich do średniowiecznego, nadwiślańskiego grodu znanego z pierników i astronomów 🙂 Najlepszym punktem zbornym byłby pomnik Kopernika lub fontanna Flisak ale nie ma problemu by odebrać kogoś z dworca lub Placu Rapackiego (1 przystanek za mostem). Miejscem pobytu będzie albo Krzywa Wieża albo któreś z parasolek na rynku (o ile nie przeszkadza wam szwargot zagranicznych turystów).Najkorzystniejszą porą spotkania byłaby podejrzewam godzina 11.00 tak aby nacieszyć się towarzystwem i wygadać do woli. Zaraz wypisze listę optymalnych połączeń kolejowych.Dla przyjeżdżających z Bydgoszczy:2 pociągi osobowe: pierwszy rusza z Bydgoszczy o 9.00 i jest na miescu 10.01; drugi natomiast rusza 10.00 i dociera do Torunia o 11.05 - nie martwcie się w razie czego poczekamy.Dla reszty osób połączenia podam wkró?ce bo wysypał się kolejowy rozkład jazdy 🙁 Nie martwcie się czas jeszcze jest :DDzięki pomocy Vashara (Federacja nie zakłócała jego częstotliwości) pod spodem znajdziecie listę najwygodniejszych pociągów :)Warszawa -> Toruń06:54 -> 09:4810:08 -> 12:56Włocławek -> Toruń09:09 -> 9:4810:41 -> 11:2112:16 -> 12:56Gdańsk -> Toruń08:28 -> 10:19 Bydgoszcz (przesiadka w Bydgoszczy o 10:27 do Torunia) -> 11:21Grudziądz -> Toruń08:16 -> 9:28 Bydgoszcz (przesiadka o 10:00 do Torunia) -> 11:0510:40 -> 12:25Powrotne pociągi zawsze można na miejscu 🙂
Ja przychylam sie do zdania Antikana - jestem za pozniejsza godzina, tak np 13 🙂
Lenie!!!!! Do Gdańska udało się wcześnie dojechać to do Torunia też. Ale może być samo południe jako pora spotkania. Wcześniej chętni mogą udać się ze mną na zwiedzanie toruńskich fortyfikacji z XIX wieku - polecam.... może Remoh się skusi?
Ja prawdopodobnie nie przybędę 😥 ponieważ 21 wyjeżdzam na wczasy do Cetniewa. Ale to nie jest jeszcze takie pewne.
Mała zmiana planu:Czy pasuje przełożenie spotkania o DZIEŃ wcześniej tzn. na PIĄTEK????? Dla mnie to nie jest żaden problem po prostu w teren pojadę kiedy indziej ale jak tam reszta załogi?
Mnie oczywiście pasuje, gdyż i tak muszę jechać zawieźć dokumenty do Torunia
Tak więc ostatecznie:Spotkanie odbędzie się w ten PIĄTEK o 13.00 - spotykamy się pod Kopernikiem. Ja mogę być trochę nie w formie za co przepraszam bo wcześniej świętuję Noc Kupały czyt. Świętojańską w Lesie Piwnickim - ale postaram się dotrzeć 😉
pod Kopernikiem znaczy się pod pomnikiem, tak?Czyli pod jakim adresem, ew. na jakiej ulicy(raczej kiepsko Toruń znam)A jeśli chodzi o sprawy rozrywkowe:1.Mam rozumieć, że robimy sesję. Kto będzie ją prowadził?2.Co z CCG(Może jednak trochę pogramy?). Jeśli możecie weżcie romulańskie karty bo potrzebuje.3.Coś jeszcze jest w planach?
pod Kopernikiem znaczy się pod pomnikiem, tak?
Czyli pod jakim adresem, ew. na jakiej ulicy(raczej kiepsko Toruń znam)
Rynek Staromiejski, tak z grubsza rog od strony Zeglarskiej i Szerokiej. Tal Shiar poleca mapke ze stronki: http://www.miasto.torun.pl/ Wypatruj tlumow wycieczek krecacych sie wokol pomnika ;>
Ze spraw CCG: Cobrah proszony jest o podanie dogodnego terminu/miejsca odbioru kart.
No dobra,sprawdzilem pociagi...i wyszlo na to,ze albo bede duzo za wczesnie(11.27),albo za pozno(13.23). Najbardziej prawdopodobna jest ta druga opcja,czyli jakbym sie nie zjawil o 13.00,to zaczynajcie beze mnie,ja sie skontaktuje i dojde 🙂
Będziemy czekać Co'Brah, będziemy - ja mogę się minimalnie spóźnhić jeśli skoczę najpierw do domu doprowadzić się do prządku. W razie czego sesję RPG poprwoadzi ME 🙂 A dodatkowe atrakcje? Zobaczymy jak tam z czasem się uwiniemy i ile ludzi w międzyczasie będzie mnie szukać 😉 CCG? Hehm.... mogę wziąć jakieś karty na wymianę ale.... hmmm.... zrywamy z nałogiem.....
Piątek niestety dla mnie odpada- póki co siedzę w Gdańsku na praktykach i po prostu z tego powodu nie mogę... Zresztą nie wiem też czy w sobotę bym się zjawił... Ja pasuję i wyczekuję soptkania w lipcu (jakoś na początku mam nadzieję)... Pozdrowienia dla kapitana i całej załogi prosto z grodu Neptuna 😉 ...
CCG? Hehm.... mogę wziąć jakieś karty na wymianę ale.... hmmm.... zrywamy z nałogiem.....
Ale chyba nie ostatecznie? 😉 Bo ja zamierzam sobie jeszcze troche pograc 😀
Widze tez,ze na jutrzejszym spotkaniu nie bedzie wielu osob,wiec skoro Raider71 jest zainteresowany,to ja wezme karty ze soba 🙂
Do jutra!