Forum Fantastyka Inne sci-fi i pozostałe gatunki Seriale mego dzieciństwa ;-)

Seriale mego dzieciństwa ;-)

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 257 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • lszekg
    Uczestnik

Hmmm to może ja dołożę swoje trzy grosze. Młody jestem, a Polonię to ja raz widziałem. Za to coś dla mnie swojskiego to takie hity jak: "Przyjaciele", "Jezioro Marzeń" (kojarzy ktoś?), animowana Godzilla i Faceci w czerni, z czasów bliższych to chyba tylko "Roswell" i "Siódme niebo" - Panie, jakie to piękne czasy były :roll:. A potem to tylko szmiry w stylu M jak miłość leciały...

The D
    Uczestnik

Przyjaciół oglądałem jeszcze na niekodowanym Canal+, ale potem jakoś już mnie serial nie ciągnął. Z resztą zdaje się, że ten tasiemiec wraz ze spin-offami skończyli kręcić dopiero kilka lat temu.Jak najbardziej pamiętam animowaną Godzillę, a także animowanego młodego supermana (miał zdaje się psa Krypto). Z resztą w podobnym czasie lecieli inni animowani superbohaterowie: Spiderman, Batman, X-Men, Hulk, Iron Man i pewnie kilku innych o których nie pamiętam.Serial "Men in Black", to już chyba nieco późniejsze czasy - epoka pokemonów, a więc moje liceum.

Bartas
    Uczestnik

Przyjaciół kręcili 10 lat. Jak dla mnie to jeden z lepszych sitcomów. Teksty Chandlera mnie niszczą 😉

Eviva
    Uczestnik

Czy "seriale dzieciństwa" to termin, obejmujący tylko telewizję? Bo jeśli nie, to radiowe seriale tez nie były od rzeczy "Rycerze" Andrzeja Waligórskiego, "Rodzina Poszepszyńskich" albo cykl programów Jonasza Kofty i Jana Pietrzaka "Duet liryczno prozaiczny". Uwielbiałam to.

A poza tym... wspomnę coś, czego żadne z Was pewnie nie pamięta i nigdy nigdzie tego nie znajdziecie. Podejrzewam, że po wprowadzeniu stanu wojennego taśmy zostały zniszczone, a szkoda. Była to radiowa parodia "Pszczółki Mai", w której żartowano na potęgę z całej naszej ówczesnej polityki. Po 13 grudnia oczywiście audycje diabli wzięli i nawet nie pamiętam, jak się nazywała, ale pamiętam, jak bardzo mnie śmieszyła. Utkwił mi w głowie krótki dialog:

Tak zwana "masówka" na łące, owady wybierają komitet centralny.

- W związku z rezygnacją kolegi Wszy Głowowego proponuję zastąpić go kolegą Wszą Łonowym.

- Ale będzie strasznie mendził.

- Co w tym dziwnego, przecież to menda. Druga sprawa: jaki jest postulat kolegów chrząszczy gnojaków?

- Mają hasło: "Żądamy by równo podzielono...."

No i tak dalej. Strasznie żałuję, że nie ocalono tych tam, uwierzcie mi, były genialne.

Bartas
    Uczestnik

Mam pytanie: pamięta ktoś taką bajkę o chłopcach co latali złotym jastrzębiem, orłem no jakimś ptokiem 😉 taką maszyną znaczy 🙂 i było tam też coś o Aztekach...męczy mnie od jakiegoś czasu. A oglądał ktoś Robin Hooda w wersji takiej anime?

Match
    Uczestnik

Prawdopodobnie masz na myśli "Tajemnicze złote miasta"

http://www.youtube.com/watch?v=4E2kuNumhM0

Bartas
    Uczestnik

Match jesteś wielki 🙂 kurna jak ja ten serial lubiłem...ech stare dobre czasy 🙂

Lo'Rel
    Uczestnik

O jaaa, o tym też kompletnie zapomniałem... 🙂

Elvenking
    Uczestnik

Match jesteś wielki 🙂 kurna jak ja ten serial lubiłem...ech stare dobre czasy 🙂

Jaaa! Pamiętam, że to uwielbiałem, czasy podstawówki, eh 😉

Z innych kreskówek:

Johnny Quest

Oczywiście także standardy tj. Generał Daimos, Yattaman 🙂 Muminków, czy Gumisiów nie wymieniam, bo to wiadomo 😉

Z nie-kreskówek Knight Rider

A-Team

Airwolf

No i MacGyver

Jak sobie przypomnę, to jeszcze coś może wrzucę.

edit: O, przypomniało mi się - Motomyszy z Marsa 😀

Match
    Uczestnik

Dodam, że chyba 14. czerwca "Drużyna A" wchodzi do kin 😀

Eviva
    Uczestnik

Wchodzi nędzna parodia "Druzyny A", chciałeś napisać...

Elvenking
    Uczestnik

Czy ja wiem...? Czy film z Liamem Neesonem może być aż tak zły?

Eviva
    Uczestnik

Czy ja wiem...? Czy film z Liamem Neesonem może być aż tak zły?

Nie wiem. Ale sukces "Drużyny A" to kwestia niezwykle magnetycznych postaci aktorów - niekoniecznie genialnych, ale posiadających wdzięk, osobowość i klase. Zastąpienie ich innymi musi spowodować klapę.

Match
    Uczestnik

Wchodzi nędzna parodia "Druzyny A", chciałeś napisać...

Czyżbyś już widziała?

Jamjumetley
    Uczestnik

Czyżbyś już widziała?

E-vi-va jest pi-ra-tem, E-vi-va jest pi-ra-tem 😉

A co do filmu - trailer mi się podobał. Jedyny jego moment, który wywołał szyderczy uśmieszek na mojej facjacie, to starcie powietrzne czołgu i samolotu. Fajnie wmiksowane fragmenty oryginalnego theme'u. B.A. na reszcie wygląda jak były żołnierz, a nie obwieszony złotem bandyta. Hannibal ze swoim cygarkiem. Face nadal rwie laski, a Murdock... Chyba wolałem go w wersji Dwighta Schultza...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 257 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram