Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Stargate RPG - SG-19

RPG - SG-19

Wyświetlanie 15 wpisów - od 196 do 210 (z 489 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

-Czekamy - teraz nie mieli nic do roboty. Dowiedzieli się paru ciekawych rzeczy, chociaż nie najważniejszego po co przybyli. Jednakże sam szczegółowy raport dla SGC będzie naprawdę ciekawy. Jednak trzeba będzie szukać tajemniczego wroga w innych miejscach.

I. Thorne
    Uczestnik

Po 5 minutach drużyna połączyła się. Mogli albo rozglądnąć się po okolicy lub wrócić do bazy.Jaffa przy pierścieniach nie odzywali sie do nich, ale uwaznie obserwowali. Zaś chłopi skończili koszenie pola, wiązali teraz zboże w snopki, które powoli ładowali na wóz. Słońce zaczeło chylić sie ku zachodowi, choć do jego zajścia pozostało z 2 godziny.

Hemrod
    Uczestnik

-Dobrze zrobimy jeszcze szybki zwiad po okolicy i wracamy do bazy - zakomenderował Podpułkownik, tak żeby usłyszeli go tylko podkomendni. Skoro byli już wszyscy mogli zakończyć swoją misję sprawdzeniem wszystkiego. Wątpił, żeby odkryli coś ważnego, ale w niektórych wypadkach lepiej być przezornym. Szczególnie, że wężogłowym nie można było ufać. Drużyna ruszyła ...

I. Thorne
    Uczestnik

Spotkali tylko więcej pól, chłopów i innych elementów wiejskiego środowiska. Zobaczyli też kilkanaście wozów z produktami rolnymi zdążające w kierunku Wrót oraz wieś w oddali.

Hemrod
    Uczestnik

Na zakończenie zwiadu postanowili udać się do wsi, sprawdzić ją i wrócić do wrót.

I. Thorne
    Uczestnik

We wsi powoli zbierali się ludzie wracający z pól. Kobiety podawały strawę w otoczeniu dzieci, mężczyźni pili piwo i śmiali się.Przybycie drużyny wywołało zaniepokojenie kobiet, w większości znikneły w chatach. Tak samo dzieci, choc zostało pare ciekawskich.Do drużyny podszedł siwiejący mężczyzna:- Jestem wójt Onar. Słyszałem o was, chodzicie, pytacie i oglądacie. Chcecie kupic ziemię i się osiedlić? A może jesteście tylko wysłannikami jakiegoś pana?

Hemrod
    Uczestnik

Podpułkownik popatrzył na wójta a potem na swoją drużynę -Jestem Podpułkownik Robert Cassidy i jestem dowódcą tej drużyny, przybywamy z ziemi. - szybko przedstawił również resztę drużynyPo chwili do rozmowy włączyła się Marie -Wy możecie znać tą planetę pod nazwą Tau'ri. Wasi przodkowie też pochodzą z tej planety. Jesteśmy badaczami. Nie mamy nad sobą żadnego pana ...--Jest Generał O'Neill i prezydent i ... - zaczął wyliczać John znów strojąc sobie żarty, ale szybko umilkł pod spojrzeniem Nowak-W każdym razie nie jesteśmy sługami żadnego Gua'ulda, bo o to na pewno pytacie - wyjaśniła dziewczyna

I. Thorne
    Uczestnik

- Słyszałem o Tauri. Walczyliście z Goa'uldami. Czy chcecie walczyć też z Ateną?

Hemrod
    Uczestnik

-A czy trzeba z nią walczyć - zapytał "filozoficznie" Podpułkownik

I. Thorne
    Uczestnik

- Jeśli chcecie by płaciła wam daninę lub zamierzacie przejąć jej ziemie to tak, bo ona nie odda wam ani kawałka ziemi, ani nie złoży służalczego pokłonu.

Hemrod
    Uczestnik

-Nie chcemy żadnej daniny, ani nie chcemy przejmować jej ziem. Z Gua'uldami walczyliśmy bo zagrażali naszej planecie, bo zniewolili setki tysięcy ludzi zmuszając do czci i pracy. Mimo tego nigdy nie zajęliśmy żadnej planety, po pokonaniu Gua'ulda. Pozwalaliśmy mieszkańcom rządzić się samemu - odpowiedział szybko Cassidy

I. Thorne
    Uczestnik

Te informacje uspokoiły wójta, który widocznie zaczął obawiac się nowej wojny.- W takim wypadku czego od nas chcecie?

Hemrod
    Uczestnik

-Ja już pułkownik wspomniał - zaczęła Marie za nim "Butch" mógł się odezwać -Jesteśmy badaczami, odkrywcami. Chcieliśmy zobaczyć jak żyjecie ... -

I. Thorne
    Uczestnik

- Żyjemy skromnie, ale radzimy sobie. Brakuje tylko leków, podczas poprzedniej zimy zmarło kilka osób, które dałoby się uratować. Podatki też nie są za duże, szczególnie gdy mój bratanek wstąpił do armii Ateny to płacimy mniejsze.

Hemrod
    Uczestnik

-Rozumiemy i nie chcemy wam dłużej przeszkadzać. - odpowiedział Podpułkownik. Wyglądało na to, że Atena nie traktowała ich jak inni Gua'uldowi -Pozwolicie, że przejdziemy się po wiosce?-

Wyświetlanie 15 wpisów - od 196 do 210 (z 489 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram