Forum Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl Uniwersum Gry, porady i taktyka Problemy techniczne - serwer, launcher i inne

Problemy techniczne - serwer, launcher i inne

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 484 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Jamjumetley
    Uczestnik

Wiesz co Zar? Chyba zacznę grać w PvP moim Klingonem, bo chcę się na ciebie natknąć 😀

Zarathos
    Uczestnik

Masz małe szanse. Dzisiaj rozegrałem tylko jeden mecz w C&H, poza tym w STO nie grałem, wczoraj było trochę lepiej, ale niewiele. No i od ostatniego patch PvP robi się coraz mniej przyjemne bez tych wszystkich konsoli z C-Store więc z każdym dniem masz coraz mniejsze szanse na natknięcie się na mnie w STO. Ale jak chcesz spróbować się ze mną sprać to zawsze możesz napisać. 1 na 1 też się da. @zarathos1978. Jak będę online to chętnie się z Tobą zmierzę. Gram VA na krążowniku i kapitanem na eskortowcu.

Necros
    Uczestnik

jest aktualnie awaria czy jej nie ma? wywalilo mnie z gry, nie moge odebrac listy postaci. laucher ma czerwona kropke ( ze niby nie ma serwera) ale na stronie jest zielona:)) pierwszy raz mam taki przypadek...teraz nawet strona startreka jest offline, wiec raczej jest awaria:)

saslanides
    Uczestnik

wydaje mi sie że padł serwer logowania gra sie odpaliła ale nie moge sie zalogowac

Jadorg
    Uczestnik

Mnie rozłączyło w trakcie STF-a. Niedziela bez awarii, jest dniem straconym 🙂

saslanides
    Uczestnik

ja miałem duzo szczęścia akurat co skonczyliśmy sft elita i wywaliło mnie

Doro
    Uczestnik

Dzisiejszy pad serwa to w sumie pierwszy problem jaki mam grajac w te gre wiec uwazam ze nieco przesadzacie, choc w sumie gram od niedawna ( 30 fed 40 kling, duzo po prostu sobie latam, zwiedzam ). W porownaniu do platnych gier nie wyglada tak zle, o darmowych nie mowiac. Trawa po drugiej stronie plotu zawsze wydaje sie badziej zielona, i tyle 🙂

Jadorg
    Uczestnik

Ja zazwyczaj nie mam problemów, ale to już moja trzecia niedziela w STO, i po raz 3 o tej porze jest pad serwera 🙂 Możliwe, że w tym czasie loguje się zbyt dużo ludzi, wszak w stanach praktycznie dopiero co zaczyna się niedziela, i sporo osób z tego kontynentu właśnie w tej chwili wchodzi. Czy tak jest na pewno, nie wiem, ale warto sprawdzić tu na forum, czy wina nie leży po mojej stronie, bo jak inni mają tez problem, to ok.

karol23175
    Uczestnik

Witam

Mam taki mały problem, a właściwie to wielki i strasznie irytujący:(

Wraz ze wrostem ilości skilli danego oficera jak również mojej postaci w dolnym prawym rogu ekranu zaczyna się robić straszny syf.

Wygląda on tak:

Dołączona grafika

Próbowałem już zmieniać wielkość interfejsu ale nie daje to zadowalajacych rezultatów - okienka są mniejsze ale i tak na siebie nachodzą. Jedynym ruchomym elementem jest ten badziewny czat:(

Na You TUBE widziałem że inni gracze mają to ładnie poukładane:)

Ja też tak chce:)

Proszę o instrukcję jak to zrobić

Piotr
    Klucznik

ESC -> Rearrange HUD

Melnikor
    Uczestnik

Mimo że do końca meintainca zostało jeszcze 45 minut można już pobierać nowy patch, a jest tego lekko ponad 1Gb jeśli ktoś nie korzysta z Patching on demand.

LIBERTO
    Uczestnik

może rozwinę odpowiedź Piotra ;-)wciskasz esc i wyskakuje ci menu gry gdzie masz button Rearrange HUD- wciskasz i wyskauje ci rozkład wszystkich okienek. teraz możesz je sobie poprzesuwać jak ci pasuje. znowu esc i zmiany zapisane i zawsze tak ci bedzie wyświetlać menusy

Jamjumetley
    Uczestnik

Tryb wyświetlania umiejętności też możesz sobie zmienić. Druga ikonka obok umiejętności C8 na obrazku. Zmień na tryb 3.

Necros
    Uczestnik

czy tylko mnie wywalilo z gry o 15:20 czyli 40 minut przed planowanym patchem?

Lo'Rel
    Uczestnik

Jakieś jajca się dzieją. Loguję się, wchodzę normalnie do gry i nic się nie dzieje. Widzę okręt, ale po wejściu w warp stoi w miejscu. Po czterdziestej trzeciej próbie udaje się, ale co chwila wracam do punktu wyjścia. Troszkę się dzisiaj STO sfiksowało. Czy tylko ja tak mam?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 484 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram