Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Uniwersum Gry, porady i taktyka › Problemy techniczne - serwer, launcher i inne
Z tego co wiem, to część z Was doświadcza padania klienta, wywalania z gry i tym podobnych problemów. Sam miałem ostatnio takie kłopoty np. przy przełączaniu postaci, zmienianiu map - po prostu padał klient, albo gra się wysypywała.
Wygląda na to, że kłopot może dotyczyć tych, którzy przenosili grę na inny komputer (na zasadzie kopiuj/wklej), lub robili jakieś aktualizacje kompa (zarówno sprzętowe jak i softowe) i wtedy również po prostu kopiowali plik z grą.
W każdym razie, w moim wypadku ponowna instalacja gry (instalacja arc, instalacja gry/ściąganie plików, odinstalowanie arc) przywróciło prawidłowe funkcjonowanie. Mam nadzieję, że Wam też to pomoże 🙂
Od wczoraj (wprowadzenie Iconian war) nie mogę odpalić gry.
Fatal Error: Direct3D driver returned error code
(DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED) while checking sync query
Technical Details: Sync query 15 0x5d1e80 GetData = = 0x887a005 0 NF 470
D3D11 Device removed due to DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG 0x887 a0006
Po sprawiedliwości to błąd wyskakiwał już od czasu do czasu ale od wczoraj wywala mnie permanentnie 🙁
Problem jest na etapie ładowania okna wyboru postaci 😛
Na forum istnieje cały wątek dotyczący tego problemu. U niektórych osób zadziałało poniższe rozwiązanie:
Alright folks. I was having this issue earlier. I had just about given up when I did a little investigating. I did this earlier and it worked!
1) Start STO
2) On the patching screen, in the top right corner, click options.
3) Under Game, tick Safe Mode then click save.
4) Click engage.
Hopefully you will get to the character select screen with this much.
5) go to options click Display
6) change your video card to Direct3d 9 or 9ex. DON'T USE 11!!!
7) restart and you should be good.
I am not an admin nor a programmer or anything else like that. I am just a player who fumbled onto something that worked for me. I hope it works for you too! Good luck!
pwlaughingtrendy odniosła się dziś do błędu wywoływanego przez sterownik D3D
In regards to the Fatal Error: Direct3D driver errors, the team is currently investigating and are continuing to work towards a fix.
Istnieje zatem jakaś szansa, że Cryptic rozwiąże ten problem w niedługim czasie.
pwlaughingtrendy odniosła się dziś do błędu wywoływanego przez sterownik D3D
Istnieje zatem jakaś szansa, że Cryptic rozwiąże ten problem w niedługim czasie.
może to nie po kolei ale cieszę się że zamierzają coś z tym zrobić bo jednak dalej mam problem. Wczoraj udało się zagrać ale dziś już nie. Nawet nie wszedłem na safe mode do ekranu wyboru postaci i co dziwne wygląda jakby nie przyjmowało polecenia (???). Safe mode - save- engage odpala niby w okienku ale na końcówce wywala na full scren i potem jak sprawdzam to safe nie jest zaznaczone :/
Pracują pracują od wprowadzenia IW codziennie prace konserwacyjne.
Naprawde bezsensu. Zamiast wprowadzić przykładowo 1 maja.... ale już bez błędów oraz bez codziennego wyłączania serwerów, to wprowadzili wcześniej ale teraz codzienne serwery OFF.
Naprawde bezsensu. Zamiast wprowadzić przykładowo 1 maja.... ale już bez błędów oraz bez codziennego wyłączania serwerów, to wprowadzili wcześniej ale teraz codzienne serwery OFF.
haaa? w EVE online jest tak od zarania gry https://wiki.eveonline.com/en/wiki/Daily_downtime
może to nie po kolei ale cieszę się że zamierzają coś z tym zrobić bo jednak dalej mam problem. Wczoraj udało się zagrać ale dziś już nie. Nawet nie wszedłem na safe mode do ekranu wyboru postaci i co dziwne wygląda jakby nie przyjmowało polecenia (???). Safe mode - save- engage odpala niby w okienku ale na końcówce wywala na full scren i potem jak sprawdzam to safe nie jest zaznaczone :/
Domyślam się, że używasz Windows 7. W takiej sytuacji spróbuj na powrót zainstalować w tym systemie biblioteki DX9. Stosowną instalkę znajdziesz tutaj.
Poniżej znajdziesz podobny do poprzedniego acz nieco zmodyfikowany (patrz czerwone dodatki) opis obejścia problemu ze sterownikiem D3D11.
1 At the launcher window, options - safe mode
2 Start the game
3 in game options again, look for a drop down called 'videocard' , you can do this at the char selection screen. Here is where you force directx version
4 Set display mode to WINDOWED, set your other opts to whatever you like
5 exit game
6 relaunch game, no need to safe mode this time
7 once past the logo load screen, at char selection you can maximize the window and play
8 when you're done, un-maximize the window and exit
remember every time you log in maximize, and un maximize before exit
Niektórzy twierdzą, że w przypadku wystąpienia tego problemu należy przed zamknięciem gry wyjść z trybu pełnoekranowego.
po aktualizacji ARCa pokazało się:
Nie znaleziono punktu wejścia procedury InterlockedCompareExchnga63 w bibliotece KERNEL32.dll
ktośtek już miał? bo na forum nie znalazłem...
Wywal Arc, może pomoże.
no fajnie to może grę wywalić? a serio - nie ma do teo jakieś łatki? podejrzewam że to problem z aktualizacją biblioteki kernel ale nie chce mi się instalować całego sp3 bo rypie mi ine gry
no fajnie to może grę wywalić? a serio - nie ma do teo jakieś łatki? podejrzewam że to problem z aktualizacją biblioteki kernel ale nie chce mi się instalować całego sp3 bo rypie mi ine gry
Nie mam doswiadczenia z aplikacja "Arc", ale z tego co mi wiadomo gra nadal nie wymaga tego badziewia. Sam nigdy Arc-a nie instalowalem i grac moge. 😉