Forum Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl Uniwersum Gry, porady i taktyka Problemy techniczne - serwer, launcher i inne

Problemy techniczne - serwer, launcher i inne

Wyświetlanie 15 wpisów - od 406 do 420 (z 484 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • domirex
    Uczestnik

Mam pytanie dlaczego do jasnej muszę 9GB aktualizację ściągać. Rozumiem duże poprawki ale ważącą tyle co gra ?????????

Ugand
    Uczestnik

Mam pytanie dlaczego do jasnej muszę 9GB aktualizację ściągać. Rozumiem duże poprawki ale ważącą tyle co gra ?????????

jeżeli aktualizacja uruchamia się przed włączeniem gry - nic nie poradzisz

jeżeli zaś po wyłączeniu gry - jest to prepatch, który możesz wyłączyć w dowolnej chwili, a w dogodnym dla siebie terminie zaktualizować zawartość Tribble Test Server (przełączyć z Holodeck na Tribble przed wciśnięciem Engage)

domirex
    Uczestnik

Nie testuję na triblu. Natomiast chyba wiązało się to ze padnięciem serwera. Moja torpeda wzięła i wróciła do MKXII (dopiero nie dawno wszedłem na fed)

Aktualizacja była kiedy odpaliłem lanchure.

FAB
    Uczestnik

Gratuluję krypcie, że znowu coś schrzanili i nie działa patch serwer...

woks
    Uczestnik

Hej

Pobrałem instalator STO ale z paczem sobie nie radze... W ciągu godziny pobrałem 2.4% - interpretując moje łącze powiem, że film 700MB pobieram w niecałe 3 minuty.

Można pobrać pacza inaczej/szybciej?

Vanhaser
    Uczestnik

Powinieneś go pobierać w podobnym czasie. Ja zaznaczyłem pobieranie w całości, a nie podczas gry. Wczoraj było to niecałe cztery giga w kilkanaście minut. Niemniej serwer przez cały dzień działał fatalnie, być może stad twoje raczej przejściowe problemy.

woks
    Uczestnik

Hej

Mam lagi na dobrym łączy internetowym, gram na laptopie ale sprzęt nie jest najgorszy. Co mogę robić źle?

domirex
    Uczestnik

Możliwe że masz kiepskie dojście do serwera lub serwer nie wyrabia. Zależy czy te lagi są cały czas czy tylko kiedy jest duża bitwa lub raz na jakiś czas. Też możliwe że laptop się grzeje i nie wyrabia.

Uchi
    Uczestnik

Hej

Mam lagi na dobrym łączy internetowym, gram na laptopie ale sprzęt nie jest najgorszy. Co mogę robić źle?

Masz lagi bo to urok STO. Jednego dnia jest dobrze innego marnie. Koło 19 jak dali darmową paczkę to zacząłem mieć 'sprężynkę' (miotało mi postacią przez laga), exchange nie wydalał, bywa. Trzeba się przyzwyczaić. 😉

Tom6ek
    Uczestnik

Hej czy po ostatnim patchu komuś się gra nie uruchamia ?

Mam problem polegający na tym że gra chodzi tylko do momentu wyświetlenia się napisu "Star Trek online delta rising " wtedy się jakby zawiesza.

A jeszcze tydzień temu chodziła normalnie.

Ktoś ma jakieś pomysły czym to może być spowodowane ?

Melnikor
    Uczestnik

Mam tak po każdym większym patchu, u mnie wystarczy zostawić kompa w spokoju na jakieś 10-15 minut na tym ekranie (żadnego alt+tab, czy jakiegokolwiek innego działania od momentu kliknięcia engage), po tym czasie powinno wywalić błąd Login_Time_Out i kolejne uruchomienie idzie już płynnie.

domirex
    Uczestnik

Mnie irytuje performance na ESD nie można trafić w drzwi wielkości bramy brandenburskiej. Do naprawy posiedzę w Sierra 39 lub DS9. A to co się dzieje w akademii to jest dopiero frajda.

I. Thorne
    Uczestnik

Na kompie mojej siostrzenicy dziala podobnie. Po wiekszym patchu musi tak z15 minut pomielic sobie w pamieci nim wlaczy gre. A potem wczytuje normalnie.

iron1992
    Uczestnik

To może ja powiem jaki mam problem. Ogólnie gra mi chodziła normalnie. W przestrzeni między układami słonecznymi też mi lata normalnie tylko problem mam taki że kiedy wejdę do układu to zaczyna mi klatkować i dostaje normalnie ciężkiej cholery. Normalnie chodzi mi na średnich detalach ale ostatnio ustawiłem na low i klatkuje jak jasna anielka.

Ktoś ma coś podobnego?

Dariusz
    Uczestnik

A spróbuj ustawić na wysokie. Kiedyś znajomy miał cos podobnego. O dziwno wyższe wymagania mu pomogły, Nie pytaj mi się dlaczego bo sam nie wiem (om zresztą też)

Wyświetlanie 15 wpisów - od 406 do 420 (z 484 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram