Forum Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl Uniwersum Gry, porady i taktyka Problemy techniczne - serwer, launcher i inne

Problemy techniczne - serwer, launcher i inne

Wyświetlanie 15 wpisów - od 361 do 375 (z 484 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • biker666
    Uczestnik

Dzis przy wczytawniu gry wyskoczył mi taki error:"Fatal error: unable to initialize on-demand patching and connect to Patch server: the connection was idle for too long"Kilka razy próbowałem urochmić grę za każdym razem to samo :/Ma może ktoś pomysł jak to rozwiązać.

Helenth
    Uczestnik

Dzis przy wczytawniu gry wyskoczył mi taki error:

"Fatal error: unable to initialize on-demand patching and connect to Patch server: the connection was idle for too long"

Kilka razy próbowałem urochmić grę za każdym razem to samo :/

Ma może ktoś pomysł jak to rozwiązać.

Przejrzyj może te tematy:

http://co-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=137737

http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=228342

biker666
    Uczestnik

Po 6 czy 7 próbie urochomienia gry wyskoczył mi jakiś patch ok 3,6gb.Zobaczymy co będzie.

biker666
    Uczestnik

Po zaladowaniu patcha gra odpalila 🙂

Jakby ktoś miał podbny problem polecam wątek na oficialnym forum:

http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=922591

Olekun
    Uczestnik

Witam, mam następujący problem: STO strasznie się tnie, nie jestem w stanie przebiec 20 metrów. Zmiana grafiki na słabszą lub rozdziałki, nic nie daje... Ciekawe jest, że w Neverwinter online mam bardzo podobny problem, tyle że tam nie mogę przeskoczyć górnej granicy 30 fps... W STO nie jestem w stanie sprawdzić ile mam fps. Inne gry chodzą bez zarzutów. Grałem już kiedyś w STO i chodziło praktycznie bez najmniejszych problemów. Mój pc to:Procek: AMD athlon(tm) II X3 450, taktowany 3192 MHzKarta: AMD Radeon HD 5750 SeriesRam: 6 GbZ góry dzięki za pomoc;]

FAB
    Uczestnik

Kiedyś miałem podobną konfiguracje i gra nie ma prawa sie przycinac jezeli nie masz full detali. Stawiam albo na jakiś problem z Twoim łączem internetowym albo jakieś problemy z HDD. Niestety bez bezpośredniej diagnozy na "pacjencie" nic wiecej nie przychodzi mi do glowy.

Olekun
    Uczestnik

Kiedyś miałem podobną konfiguracje i gra nie ma prawa sie przycinac jezeli nie masz full detali. Stawiam albo na jakiś problem z Twoim łączem internetowym albo jakieś problemy z HDD. Niestety bez bezpośredniej diagnozy na "pacjencie" nic wiecej nie przychodzi mi do glowy.

Dzięki za odpowiedź.

Niestety albo stety nie jest to łącze. Szybkość łącza to Download = 51,12Mb/s , Upload = 7,93Mb/s , Ping = 22ms

HDD defragmentowany Defraglerem. Wynik = żadnych błędów, test prędkości 1,97Mb/s, wielkość 1Tb.

Powyższe problemy nie są widoczne przy grach innych producentów. Problem występuje tylko przy STO i NW. Bardziej stawiałbym na problem softwerowy niż sprzętowy.

STO było ściagane z oficjalnej strony i przez steam'a. Reinstalowane. Nie było różnicy. Zmieniana było też Proxy we wszystkie strony , też żadnych zmian:)

Jakieś inne pomysły?

Vatzlav
    Uczestnik

Łączysz się z grą za pośrednictwem Steama? Parę dni temu miałem podobny przypadek. Gra zaczęła wariować, sieć nie wykazywała żadnych anomalii i dopiero później zorientowałem się, że to Steam w tle pobierał aktualizację. Po jej zakończeniu wszystko wróciło do normy. Może u ciebie jest to samo.

MnICH
    Uczestnik

@OlekunMasz 22 ms ping do ktoregos z serwerow Crypty?Sprawdz temperatury w kompie, czy wentylatory chodza na obrotach jakich powinny, czy grafa przechodzi z trybu "2d" na "3d" (chodzi mi o taktowania na gpu/pamieci grafy), powylaczaj "overlaya" ze Steamu i innych programow, ktore posiadaja taki bzdet. Sprawdz tez czy jakis proces/y nie zamula w tle.Bym zapomnial; w sto fps wlacza sie komenda /showfps 1, mozesz tez wlaczyc ping /netgraph 1 - sprawdz czy na wykresie nie ma jakis sporych skokow.

Dzordzg7
    Uczestnik

Mój problem polega na cigłym sciąganiu patch podczas gry przez co gra staje sie nie mozliwa 🙁 scina tak ze nie mozna nic zrobic 🙁 Jak to naprawic ? Prosze o pomoc 🙂

Melnikor
    Uczestnik

Rozumiem że chodzi o dociąganie patcha przy wczytywaniu lokacji? Zrób tak: Włącz luncher -> options -> odznacz "On-demand patching". Luncher przy następnym uruchomieniu pociągnie całość patch'a i nie będzie już dociągał lokacji przy ich pierwszym odwiedzeniu.

Dzordzg7
    Uczestnik

ok zrobilem jak kazales i pobiera kolejne 4482 mb zobaczymy czy podziala dzieki za wiadomosc dam znac czy pomoglo ;]

FAB
    Uczestnik

To może jeszcze wyjaśnię w czym rzecz. Jeżeli masz włączony "on demend patching" to gra nie ściąga pełnej aktualizacji, tylko dociąga potrzebne łatki w momencie, gdy klient na Twoim komputerze próbuje otworzyć daną lokację. Masz na dysku szkielet gry, który jest na bieżąco uzupełniany.W wypadku, o którym napisał Lander, na dysku zapisywana jest pełna aktualizacja, więc nie ma potrzeby oczekiwania na zaciąganie się plików w trakcie ładowania lokalizacji.

Dzordzg7
    Uczestnik

Wszystko juz dziala :] Dzieki wielkie za pomoc zdażylem 10 lvl wbic ;] jeszcze raz Dziekuje !!

Olekun
    Uczestnik

Ok Panowie,

Załączam screeny.

Pierwszy to temperatury systemu podczas włączonej gry

http://i881.photobucket.com/albums/ac11/Ol...zpsa18d61cc.png

CPU 58-61 stopni C

GPU 56-58 stopni C

Rdzenie 50-51 stopni C

Obydwa wiatraki chodzą normalnie, bez jakiegoś wyżyłowania i hałasu.

Drugi to ping 1247, odebrane pakiety 3241, wysłane 60. Oczywiście pakiety skaczą jak szalone. fps 0,77 / 1299,2ms / fm

http://i881.photobucket.com/albums/ac11/Ol...zpsdc6de814.png

Trzeci screen to ping 192, odebrane pakiety 426, wysłane 32 i nie skaczą już tak szaleńczo. fps między 22 a 36,40 / 27,5ms /fm

http://i881.photobucket.com/albums/ac11/Ol...zpsf13604c8.png

Ciekawostka. Ping spadł, fps podskoczyły mniej więcej po 4minutach od włączenia gry i tak się już utrzymywały. Co więcej speedfan w trakcie działania gry nie wykazywał jakiś drastycznych obciążeń procesora, rdzeni, gpu czy ramu ani łącza.

Coś mi się wydaję, że to nie kwestia sprzętowa tylko programowa. Kwestia tylko w czym rzecz.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 361 do 375 (z 484 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram