Forum Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl Uniwersum Gry, porady i taktyka Problemy techniczne - serwer, launcher i inne

Problemy techniczne - serwer, launcher i inne

Wyświetlanie 15 wpisów - od 331 do 345 (z 484 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Melnikor
    Uczestnik

Usuwasz te do których dołączony był zwracany przedmiot (bez dopisku (holodeck)) a kopia usunie się wtedy sama po ponownym otwarciu okna poczty.

Fenyl
    Uczestnik

Witam,Po dłuższej przerwie, a zachęcony sezonem 8, wracam do gry i nad dzień dobry dostaję po twarzy - gra wiesza się na ekranie tytułowym, zaraz po ekranie "Cryptic". Szukałem na forach, ale tematy tego typu są stare i brak na nich odpowiedzi.Czy ktoś z Was spotkał się z tym problemem?

FAB
    Uczestnik

Ze swojej strony nie spotkałem się z takim błędem i nie słyszałem o podobnej sytuacji u osób, które znam.

Fenyl
    Uczestnik

Uruchomiłem ponownie clienta i po jakiś 2 minutach gra się uruchomiła. No nic, zobaczymy jak sytuacja się rozwinie.

Slawek
    Moderator

Ten babol jest znany już od miesiąca, ale Cryptic ignorował zgłoszenia osób mających problemy na Tribblu. Teraz babol trafił na Holodek wraz z wczorajszym patchem i wiele osób nie jest w stanie poprawnie uruchomić gry. Na forum jest cały temat o tym a Cryptic "szuka rozwiązania".

http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=911391

Z patch notes:

Known Issues:

Some players are experiencing a crash during the loading screen. We are continuing to work on a resolution and will note it in patch notes once one is available.

Sam miałem z tym problemy na Tribblu, ale na szczęście w moim przypadku jest już lepiej. Polecić mogę tylko i wyłącznie próbowanie uruchomienia gry, gdyż osobiście zwykle za czwartym podejściem mi się udawało.

Niewykluczone, że crashe te mają związek z systemami 32bit.

Fenyl
    Uczestnik

Dokładnie tak robię, u mnie zazwyczaj za drugim razem się odpala (:Mam system 64-bity, a jak widać u mnie też zdarza się ten problem.

rafstar
    Uczestnik

Witam,mam ten sam problem, startuje grę, ładuje się pasek na ekranie Cryptic i koniec wszystko gaśnie a w bonusie otrzymuje komunikat o błędzie z informacją "ticket number :# 18897741". Ciekawostka jest taka, że na komputerze z którego korzystam regularnie nie da się teraz włączyć gry, a na drugim kąpie z którego korzystam okazjonalnie (bo nie mój) wszystko jest ok. Dodam, że na obu sprzętach aktualizacja nowego patcha przeprowadzona była w niewielkim odstępie czasie. Oczywiście zniechęcony cała sytuacją zaszalałem i idąc po linii najmniejszej oporu skopiowałem cały katalog gry z drugiego kompa i przekopiowałem na mój, z myślą, że zadziała i nic. Na koniec gra przeinstalowana na nowo, przy okazji rejestr przeczyszczony i dalej nie działa, a na drugim kompie wszystko poprawnie. W obu przypadkach systemy 64bitowe, różnica tak, że jeden to Windows7 drugi to Vista (tak wiem, że „badziew” ale mi większych problemów po odpowiednim ustawieniu nie sprawia)

Fenyl
    Uczestnik

Popłaczę sobie jeszcze trochę, gdzieś muszę;(Odpalam grę, po kolejnym patchu, ale i tym razem niestety gra przez wieczność przypominam mi, jak się nazywa. Jedne restart, drugi, trzeci, dalej to samo. Za czwartym razem gra nawet nie chce się zpatchować. Także robię właśnie piękny reinstall.Jedyną odpowiedź na stronie supportu jaką znalazłem, to przed logowaniem wejść w opcję, ustawić safe mode i w grze ustawić normalne ustawienia graficzne i zmniejszyć odległość widzenia - szkoda tylko, że przy chromolonym programie arc, bez którego nie da się już ściągnąć STO, jest to niewykonalne, bo jest autologin. Być może to komuś pomoże.

Slawek
    Moderator

Jak nie chcesz Arc, to możesz zainstalować grę przez Steam.

MnICH
    Uczestnik

...szkoda tylko, że przy chromolonym programie arc, bez którego nie da się już ściągnąć STO...

Napewno sie nie da? Z tego co wiem, nadal ta aplikacja jest "dobrowolna". Sciagales samego launchera STO i odpalales "instalke" poprzez niego (mozliwe, ze potrzebne jest grzebanie w rejestrze systemu)?

Link do launchera: http://files.startrekonline.com/launcher/S...ek%20Online.exe

Co do samych crash-y to niestety nie mam nic do dodania... 🙁

Fenyl
    Uczestnik

Zrobiłem to też bez arc, bez rezultatu ;(ale za to mogę po raz enty obejrzeć drugi sezon Star Treka, więc są plusy 😛

swgs1994
    Uczestnik

A ja mam następujący problem: po wyjściu z gry luncher ponownie się włącza i nie można go wyłączć (jest jak tło pulpitu) trzeba więc wejśc do menadżera zadań i stamtąd go wyłączyć. Jeżeli ktokolwiek taki coś miał i rozwiązał problem niech napisze jak.

Anya
    Uczestnik

U mnie też launcher włącza się ponownie, ale mogę go normalnie zamknąć klikając na standardowy krzyżyk do zamykania okien.Jakby ktoś miał problemy z powoli spadającą płynnością gry w dłuższym okresie czasu (np. 2-3 miesiące), to u mnie pomogło zainstalowanie najnowszych sterowników nvidii z zaznaczoną opcją "czysta instalacja".Wraz z wejściem nowego sezonu spadła mi płynność gry o pare fps na starych mapach, i całkiem dużo na nowych. Ogólnie też kiedyś miałam więcej fpsów. Teraz, po instalacji tych najnowszych sterowników (miałam wcześniej w miarę świeże) mam więcej fpsów niż kiedykolwiek wcześniej (kiedyś 25-30, teraz 35-40), z czego bardzo się cieszę. Mimo, że mam starą kartę graficzną, bardzo dobrze sobie teraz radzi.

gordian76
    Uczestnik

Ja napotkałem dziś problemy z wykonaniem misji "Mine Enemy". Na planecie pojawiły się dziwne barwy, ale to nieważne. Po wejściu do kopalni za pomocą dyplomacji przekonałem strażnika aby mi pozwolił wejść dalej. W następnym pomieszczeniu było pusto i nie mogłem otworzyć ukrytych drzwi. Wybierając "wersje brutalną" ze strażnikiem uzyskałem dostęp do tych drzwi, po zabiciu innych strażników, których nie było w poprzednim przypadku, ale po otwarciu drzwi nie pojawiła się cut scenka jak normalnie. Ciągle miałem zadanie "open hidden doors" pomimo, że już przez nie przeszedłem. Mogłem dalej walczyć z kolejnymi strażnikami, lecz nie uzyskałem dostępu do kolejnych drzwi. Commander Janek (czy jakoś tak) nie udostępniała opcji rozmowy. A więc misja utknęła w martwym punkcie (i szansa na 15 lobi).Czy ktoś miał podobne "przygody" w innych misjach? Czy w takiej sytuacji warto rozgrywać coś fabularnego? Czy misje sezonu 8 działają normalnie? Oczywiście próbowałem zacząć misję od nowa po jej "odrzuceniu"Odbiera to ochotę na grę.

MnICH
    Uczestnik

Jest to znany blad, Cryptic "pracuje" nad jego naprawa. Majac na uwadze fakt, ze to stara misja i jest wiele istotniejszych bledow, mozna by wnioskowac iz naprawa troche potrwa, wiec proponuje porzucenie jej.[edit]Sprwadzilem dev tracker i czesciowo niby udalo sie usunac ten blad, wiec moze jednak az tak dlugo nie trzeba bedzie czekac. ;P

Wyświetlanie 15 wpisów - od 331 do 345 (z 484 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram