Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Uniwersum Gry, porady i taktyka › Problemy techniczne - serwer, launcher i inne
A ja mam takie pytanie bo od jakiegoś tygodnia no dwóch wyskakuje mi błąd i wywala grę tak samo mam przy modyfikowaniu umundurowania załogi (akurat to mam gdzieś ale wkurza mnie gdy w trakcie akcji wywala mi grę z informacją że to Criptic wyświetla prośbę o podanie powodu wywalenia.)
Cóż mi się wydaje, że umiejętność postawienia jednego, czy dwóch kropek i przecinków to na pewno nie jest jakieś trudne zadanie, a dzięki temu może komuś uda się Ciebie zrozumieć.
Co do problemu, to morał z tego taki, żeby przestać bawić się w fryzjera, stylistę i fachowca od operacji plastycznych.
Poza tym o tym samym było na którejś z poprzednich stron w tym temacie...
Mam problem związany z grą. Otóż zdarza mi się że gra mi sie crashuje. prawie zawsze gdy jestem na nowym romulusie, albo na kronosie. Może mam słabego pc: Karta graficzna Ati Randeon Hd 4550, procesor Intel Pentium dual core 2.6 GHz, 3 Giga ramu DDR2, System windows 8. Proszę o pomoc w tej sprawie co mam zrobić (tylko nie piszcie żebym zmienił komputer bo na razie pieniędzy brak, jak coś to może poźniej se kupie). Jak mam ustawić parametry gry żeby w miarę dobrze chodziła i wyglądała.
Komputer masz dobry, żeby gra se chodziła. Weź se sprawdź na innych grach czy so podobne problemy. Sprawdź temperatury cpu i gpu, w ostateczności przeinstaluj se gre.
Czy jest jakiś komunikat przy tym crashu? New Romulus jest napakowany grafiką i czasem po prostu kończy się pamięć graficzna. Jeśli pojawia się komunikat DirectX E_OUTOFMEMORY, czy jakoś tak, to znaczy właśnie że brakuje pamięci. Rozwiązaniem jest w zaawansowanych opcjach wideo ustawienie World Texture Quality i Character Texture Quality na niższą wartość.
Czy ktoś z Was aktualnie doświadcza jakichś problemów z uruchamianiem launchera? Mam wrażenie, że serwer jakoś długo odpowiada...EDIT: nieaktualne. wszystko wróciło do normy.
Czy ktoś z Was aktualnie doświadcza jakichś problemów z uruchamianiem launchera? Mam wrażenie, że serwer jakoś długo odpowiada...
EDIT:
nieaktualne. wszystko wróciło do normy.
Miałam tak od 1,5 godziny - brak możliwości zalogowania, czy choćby załadowania launchera. I to już któryś raz mi się zdarza.
Ja napotkałem dziś buga w war zone na Kerrat. Wszystkie małe borg probe i sphere pojawiały się i znikały na przemian. Wyglądało to tak jakby gra odświeżała się co chwilę, a pojazdy "wychodziły z warp". To bardzo utrudniało ich zniszczenie i po jednej turze odpuściłem taką grę. Na szczęście kostki borga tak nie szalały.
ta mapa lubi się tak zbugować. najprawdopodobniej wystarczyłoby zmienić instancje i powinno wrócić do normy
natomiast problemy z odzyskaniem rzeczy wystawionych w kantorze, które powinny powrócić z powrotem na mail, tak jak nie powracały, tak nie powracają dramat.. i tym pięknym sposobem wsiorbało mi troche EC!
a odbierałeś je odpowiednią postacią? zauważyłem jakiś czas temu że odbiór nie sprzedanych towarów musi być postem który to wystawiał, maile tez kasować może postac do której itemy wracały
@up
Postac, ktora nie wystawila przedmiotu, nie powinna zobaczyc listu powrotnego z niesprzedanym przedmiotem.
natomiast problemy z odzyskaniem rzeczy wystawionych w kantorze, które powinny powrócić z powrotem na mail, tak jak nie powracały, tak nie powracają dramat.. i tym pięknym sposobem wsiorbało mi troche EC!
Jestes pewny ze to nie problem tzw. "widmowych-lustrzanych wiadomosci" (czy jak to zwal;p)? Osobiscie nie wiem czy ten problem dalej istenieje, ale chodzi o to, ze kazdy powrotny list z przedmiotem posiada lustrzana widmowa wiadomosc bez przedmiotu. Nie trzeba sie tym przejmowac, tylko odebrac wszystkie przedmioty, zamknac okno mailowe i otworzyc na nowo. Skasowanie orginalnego listu powoduje znikniecie 'widma'. Jesli dalej sa jakies puste wiadomosci z exchange, to albo dotyczy to innego problemu, albo juz je kiedys odebrales. 😉
jedne są z przedmiotem a drugie z holodeck, to wiem. Mi wsiorbało 4 fioletowych doff i plasmonic leech. Gram głownie jedną postacią i tylko na niej wystawiam w kantorzenapisałem nawet to serwisu PW, a oni wyrazili ubolewanie i wysłali mnie żebym zgłosił bug report w GM w grze... po czym to zrobiłem i jak dotąd bez odzewu
Sprawdź może, czy nie masz zapełnionego maila.