Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Uniwersum Gry, porady i taktyka › Problemy techniczne - serwer, launcher i inne
Rozumiem iż odpalasz program przez ARC? Otwórz folder gdzie masz zainstalowane STO znajdziesz tam plik "Star Trek Online" (odpala luancher bezpośrednio) zrób jego skrót, wejdź w jego (skrótu) właściwości i ustaw parametr "Uruchom" na "Zmaksymalizowane". Grę odpalasz później oczywiście poprzez ten skrót.
Ok Panowie i Panie, u mnie sprawa wyjaśniona 😆 . Po pierwsze w moim przypadku wina była po stronie aplikacji Arc, bez której pobrania i instalacji nie zainstaluje się gry-dziwne rozwiazanie moim zdaniem !! Zainstalowałem ten programik następnie grę,i do czasu jej usunięcia (program Arc) oraz zaznaczeniu w opcjach, że mają zostać pliki gry, wszystkie rady z forum nie pomagały!!!! Po odinstalowaniu nieszczęsnego Arc ponownie spróbowałem forumowych rad i POMOGŁO!!!. W moim przypadku programik Arc nie pozwalał na "ręczne" odpalenie gry i wszelkie zmiany w ustawieniach aplikacji STO,po wywaleniu mogłem już ręcznie zmienić wszystkie parametry sugerowane przez forumowiczów, jeszcze raz dzięki za rady!!!
Cześć wszystkim.Powiem kilka słów odnośnie zgłaszanych wcześniej przeze mnie problemów technicznych z działaniem gry Star Trek Online.Otóż kilka dni temu odinstalowałem grę Star Trek Online i usunąłem wszystkie podfoldery związane z grą.Po czym pobrałem grę ponownie ale poprzez platformę "STEAM". W chwili obecnej uruchamiam grę Star Trek Online poprzez platformę STEAM i gra działa poprawnie. 🙄 Chciałbym rozszerzyć konfigurację swojego komputera dla potrzeb Star Treka Online poprzez wymianę na początek karty graficznej Gigabyte NVidia GeForce GT 430 o pojemności 1 GB pamięci na kartę graficzną klasy NVidia GeForce GT 630 o pojemności 2 GB pamięci. Koszt nowej karty graficznej Nvidia GeForce klasy GT 630 to około 300 złotych.Ponieważ nie mam pojęcia czy taka zamiana karty graficznej poprawi działanie gry proszę o opinię graczy w tej sprawie. Czy może należałoby rozważyć zainstalowanie jakiejś innej karty graficznej ale nie wiem na powinienem zwrócić uwagę ? Karty graficzne dostępne obecnie w sprzedaży mają tak dużo parametrów technicznych, że nie wiem od czego zacząć wybór karty graficznej. Obecnie posiadam w komputerze procesor Intel Core I-3 CPU 3,2 GHz z system operacyjnym Windows 7 (32 bitowym) i 4 GB pamięci operacyjnej RAM i wspomnianą kartę graficzną Gigabyte NVidia GeForce GT 430 z 1 GB pamięci DDR3. Mam również internet Neostradę do 10 MB (nowa moc internetu).Czy te parametry komputera są wystarczające do gry w Star Treka Online ?
Zgodnie z tym, co napisano w wymaganiach do gry, to gra uruchomi się nawet na słabszym sprzęcie. Minimalne wymagania to:
- OS: Windows XP SP2 / Windows Vista / Windows 7 (32 or 64-bit)
- CPU: Intel Core 2 Duo 1.8 Ghz or AMD Athlon X2 3800+
- Memory: Memory: 1GB RAM
- Video: NVIDIA GeForce 7950 / ATI Radeon X1800 / Intel HD Graphics
- Sound: DirectX 9.0c Compatible Soundcard
- DirectX: Version 9.0c or Higher
- HDD: 10GB Free Disk Space
- Network: Internet Broadband Connection Required
Zalecana konfiguracja sprzętowa:
- OS: Windows XP SP2 / Windows Vista / Windows 7 (32 or 64-bit)
- CPU: Intel E8400 Core 2 Duo or AMD Athlon X2 5600+
- Memory: 2GB RAM+
- Video: NVIDIA GeForce 8800 / ATI Radeon HD 3850+
- Sound: DirectX 9.0c Compatible Soundcard
- DirectX: Version 9.0c or Higher
- HDD: 10GB Free Disk Space
- Network: Internet Broadband Connection Required
Innymi słowy już masz komputer wystarczający do tego, żeby można było grać. Każdy mocniejszy sprzęt//element komputera spowoduje, że gra będzie chodziła płynniej i będzie lepiej wyglądać. Wymiana karty graficznej na pewno poprawi grafikę i jeżeli tylko po to chcesz wymienić kartę video, to dopniesz swego. Nikt ci jednak nie powie, jak bardzo będzie lepiej, bo to zależy od zbyt wielu czynników.
A co do stabilności... Sam napisałeś, że po usunięciu gry i zainstalowaniu ponownie przez Steama działa.
Hej Mam pytanko.Czy ktoś zna możliwość grania w ST ONLINE na grafie Intel 945?Mimo całej mojej wiedzy i pomysłowości nie powiodło mi się.Lapek to: Intel® Core(tm)2 CPU T5500 @ 1.67GHz2Gb ram x667 grafa jak wspominałem jest to przeklęty intel945.HDD ma 60GB i jest produkcji Saegate.System to XP x64, 7 za bardzo działa mi na nerwy.Próbowałem 3D analazer i podobne wynalazki bez sukcesu.Jak ktoś ma pomysły słucham.Pozdro
Teoretycznie gra mogłaby chodzić, lecz nawet na moim Acer Aspire One 722 (Specyfikacje)), który jest netbookiem btw.
STO ledwie chodzi. Spowodowane jest to nieznacznym ulepszeniem grafiki jakie wprowadził dodatek LoR.
Z drugiej strony o ile się orientuję twój laptop jest z około 2008-2009 roku i ma zintegrowane podsystemy intela.
Jeżli dobrze pamiętam to Intel do roku 2009 montował ograniczenia w kartach graficznych (dziwię się dlaczego wsadzali mocne komponenty a komputer działał jak 10-letni), ze względu na ponoć minimalne wady chłodzenia (nieoficjalnie mój starszy kuzyn takowe miał w swoim lapku).
Więc do dyspozycji z np. 1 GB było początkowo 215 MB można ponoć to zmienić w BIOSIE.
Porównaj sobie jakie gry ci chodzą i ich specyfikacje z oficjalnymi spec. STO.
Napisz też na oficjalnym forum STO tu:http://sto-forum.perfectworld.com/showthre...83&page=101
Kiedyś logując sie na poje konto STO na stronie producenta, zauważyłem że na koncie mam złego emaila. Była opcja zmień email, i dałem. Jako że mój email różnił sie od tamtego kropką. kiedy dałem zmień coś wyskoczyło że przepraszmy i take tam blabla. Jako że nieznam dobrze angielskiego, proszę czy ktoś może mi powiedzieć co mam zrobić, bo bez maila sobie konta jak coś dołdować nie będe mógł. 🙁
Przede wszystkim to przepisz/pokaż screen z owego "bla bla bla" i dopiero wtedy możemy spróbować Ci jakoś pomóc.
Kiedyś logując sie na poje konto STO na stronie producenta, zauważyłem że na koncie mam złego emaila. Była opcja zmień email, i dałem. Jako że mój email różnił sie od tamtego kropką. kiedy dałem zmień coś wyskoczyło że przepraszmy i take tam blabla. Jako że nieznam dobrze angielskiego, proszę czy ktoś może mi powiedzieć co mam zrobić, bo bez maila sobie konta jak coś dołdować nie będe mógł. 🙁
1. A my jesteśmy wróżka.pl i widzimy w naszych kryształowych kulach co ten komunikat zawierał. Chcesz otrzymać konkretną odpowiedź z pomocą podaj najpierw konkretne informacje na których możemy się oprzeć.
2. Powiedz mi proszę kiedy nauczysz się doceniać pracę innych i przestaniesz zaśmiecać forum piszą byle gdzie? Jak te twoje pytania mają się do bycia Artykułami (jak choćby ten o DOff czy STF'ach) bo ciągle piszesz w dziale na artykuły.
A tak dokładnie pisze tam :" Unfortunately, we were unable to complete your request. In order to perform an email change, you will need to submit a ticket to our Customer Support department:
http://www.perfectworld.com/supportredirect " . i co potem bo klikam na linka i... no właśnie nic bo nie mam pojęcia co robić. A i przepraszam z zaśmiecanie forum.
Generalnie spróbuj zmienić e-mail jeszcze kilka razy o różnych porach, treść komunikatu wskazuje na chwilowy problem z ich strony. Jeśli mimoto się nie uda będziesz musiał stoczyć batalię z supportem, np. przez link podany w komunikacie.
Witam, po dzisiejszym update mam problemy z rozpoczęciem gry, już na poziomie uruchamiania launchera wszytko odbywa się bardzo wolno, podobnie wczytywanie ekranu z postaciami, a samo wczytanie mapy kończy się rozłączeniem (timeout). Czy macie też podobnie?
Może to wynikać z faktu wprowadzenia eventu i pewnie sporo osób się na to rzuciło mocno obciążając serwer.
A tak dokładnie pisze tam:
Na litość boską, nie wiem ile masz lat, ale to i tak cię nie tłumaczy: "JEST NAPISANE"!
A ja mam takie pytanie bo od jakiegoś tygodnia no dwóch wyskakuje mi błąd i wywala grę tak samo mam przy modyfikowaniu umundurowania załogi (akurat to mam gdzieś ale wkurza mnie gdy w trakcie akcji wywala mi grę z informacją że to Criptic wyświetla prośbę o podanie powodu wywalenia.)