Forum Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl Uniwersum Gry, porady i taktyka Problemy techniczne - serwer, launcher i inne

Problemy techniczne - serwer, launcher i inne

Wyświetlanie 15 wpisów - od 271 do 285 (z 484 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • wielebny
    Uczestnik

taaa wszyscy, ale nie ogarniam tamtego forum, jestem rzadkim gościem - tamps. może to amerykanie swoim PRISM-em zablokowali bo poczuli się zagrożeni ze strony romulan albo klingonów

FAB
    Uczestnik

W grze pojawił się nowy problem techniczny. Polega to na tym, że "launcher" nie pokazuje się na ekranie. Po kliknięciu w ikonę skrótu (lub odpaleniu gry w inny sposób) na pasku widzimy uruchomioną grę, ale nic się nie wyświetla, czyli nie możemy się zalogować etc. Co należy zrobić?1. Uruchomić STO2. Uruchomić Menedżer Zadań (np. skrót ctrl+shift+esc)3. zakładka Aplikacje4. PPM na STO i wybieramy Minimializuj5. Ponownie PPM i wybieramy Maksymalizuj(Launcher jest nadal niewidoczny, ale jest już zmaksymalizowany)6. Naciskamy Escape, by zamknąć launcher7. Uruchamiamy STO i wszystko mamy z powrotem na swoim miejscu.UWAGA, deweloperzy pracują nad permanentnym rozwiązaniem, ale póki co zalecają stosować powyższą metodę w wypadku wystąpienia problemu

Ugand
    Uczestnik

alternatywa:PPM na "zminimalizowaną" belkę launcher-a, "przenieś" i przy wyłączonym num lock użyć któregoś z kursorów numerycznych, np. lewo. wtedy można użyć myszki, by przesunąć launcher w dowolne miejsce na pulpicie.

Melnikor
    Uczestnik

Można też jeśli odpala się grę poprzez skrót, wejść w jego właściwości i ustawić parametr "Uruchom" na "Zmaksymalizowane"

PiotrWielki
    Uczestnik

Cześć wszystkim.Od wejścia nowego sezonu w grze Star Trek Online czyli od miesiąca maja 2013 r . mam ciągłe i nieustanne crashe w grze. Gra Star Trek Online zawiesza mi się na powierzchni planety Nowy Romulus, na stacji Earth SpaceDock jak również podczas pobytu na planecie gdzie obywa się aktualnie letni event.Po napisaniu do Cryptica z prośbą o pomoc otrzymałem list następującej treści:Hello!Please try the following suggestions first. They are common solutions to issues with the game, and also in doing so, it helps us narrow down the possible cause of your issue.In the Launcher, go to Options and check 'Disable On-Demand' patching. See if this works.You can then try to 'Force-Verify' to make sure your files are not corrupt or missing.You can also try to run in Safe Mode as well.Here are some other possible solutions if you have not already done so:Make sure the game and your drivers (graphics, network, sound, motherboard, etc) are fully updated.You may have to be on a Windows Admin account, or have Run as Admin access (right-click and select run as administrator) to be able to download, install, update, and run the game. If on Windows Vista or 7, you may have to change the level of your UAC settings or turn them off temporarily.You can try trying the compatibility mode of the game launcher. Right-click, go to properties, and go to the Compatibility tab. Check the 'Run this program in....." and try different modes, such as XP Compatibly mode.You can try adding the game folder/files to your exceptions list in your antivirus and firewall software. Please see the help menu or support website for the software that you use if you aren't sure how to do it.At your own risk, you may have to disable your antivirus, firewall, and other security software temporarily while you download, install, update, login to, and play the game. Sometimes the security software will block it or throttle it, no matter what you try or even if you try to add exceptions for the game files in your security software.Stop any processes that may be interfering with the networking and causing issues with your connection.Remove/Uninstall any unnecessary programs such as toolbars or Pando Media Booster. **You may also need to close programs such as Teamviewer, DisplayFusion, and MumbleYou may need to uninstall the game, making sure to remove any excess files, then re-install it.If the above does not work, please respond with answers to the following:1) What exactly did you try from the above, and what were the results? (If you have tried them already, let us know exactly which you have tried)Regards, The Perfect World Tech Support TeamProszę graczy o komentarz w tej sprawie i pomoc w ewentualnym ustawieniu komputera tak aby nie występowały crashe w grze.

Cathlaith
    Uczestnik

Ja również chciałbym poprosić Was o pomoc. Problem jest nastepujący. Odpalam lunchera. Pojawia mi się ikona przy zegarze oraz zakładka na pasku zadań. Niestety sprawia wrażenie zminimalizowanej a wszelkie próby powiekszenia na nic. Jedyna skutkująca komenda to zamknij. Czy ktoś spotkał się już z czymś takim? Jesli tak to w jaki sposób uniknąć reinstalki? Uprzedzając ewentualne pytania Windows XP i Geforce 9800 GT.

Helenth
    Uczestnik

Ja również chciałbym poprosić Was o pomoc. Problem jest nastepujący. Odpalam lunchera. Pojawia mi się ikona przy zegarze oraz zakładka na pasku zadań. Niestety sprawia wrażenie zminimalizowanej a wszelkie próby powiekszenia na nic. Jedyna skutkująca komenda to zamknij. Czy ktoś spotkał się już z czymś takim? Jesli tak to w jaki sposób uniknąć reinstalki? Uprzedzając ewentualne pytania Windows XP i Geforce 9800 GT.

A ja bym wolała, abyś uprzednio (przed napisaniem tego posta) chociaż odrobinę się wysilił i przejrzał aż 5 działów, które tu mamy, gdyż odpowiedź można znaleźć w dwóch z nich. Poza tym istnieje taka przydatna opcja "Szukaj"...

Aczkolwiek wyręczę cię:

http://www.trek.pl/forum/index.php?s=&...st&p=133931

Cathlaith
    Uczestnik

Dziękuję za pomoc. Ten błąd pierwszy raz pojawił mi się około miesiąca wstecz. Wtedy przeszukiwałem forum i ostatecznie dokonałem reinstalacji. Teraz błędnie załozyłem , że odpowiedzi na forum nie ma stąd moje pytanie.

FAB
    Uczestnik

Proszę graczy o komentarz w tej sprawie i pomoc w ewentualnym ustawieniu komputera tak aby nie występowały crashe w grze.

Nie znam konfiguracji Twojego komputera, ani jego wieku, ani kondycji, nie znam jakości Twojego łącza internetowego, więc wypowiadam się czysto hipotetycznie:

Jeżeli spróbowałeś zrobić cokolwiek z listy, którą Cryptic przesłał, a problem nadal występuje, to w pierwszym rzędzie proponuję ci przeinstalować całą grę. Po prostu ją odinstaluj i zainstaluj ponownie. Zakładam, że nie zajmie ci dużo czasu, a mam nadzieję, że pomoże. Przypuszczam, że podczas aktualizacji nowego sezonu albo wywaliły ci się jakiś pliki gry, które są krytyczne dla jej działania, albo były one już wcześniej, a teraz po prostu się ujawniły.

Od biedy możesz sobie "walnąć format dysku C:" czyli reinstalkę, bo to nigdy nie zaszkodzi. Jeżeli to nie pomoże to kwestia leży po stronie technicznej Twojego sprzętu (komputera lub/i łącza), w co osobiście wątpię, bo zakładam, że przy innych aplikacjach nie masz problemów.

PS. Jak podejmiesz decyzję o jakichś działaniach, to daj znać jakie są efekty.

A tak w ogóle to polecam kontynuować ten temat TUTAJ. Mam nadzieję, że moderatorzy mogą połączyć wątki.

Silver Phoenix
    Uczestnik

@ Piotr Wielki: Jeśli masz kartę ATI i niedawno zainstalowałeś nowe stery - wróć do poprzednich.Spróbuj też wyczyścić wentylator i radiator karty.

Norman@ser19
    Uczestnik

Cześć wszystkim.

Od wejścia nowego sezonu w grze Star Trek Online czyli od miesiąca maja 2013 r . mam ciągłe i nieustanne crashe w grze. Gra Star Trek Online zawiesza mi się na powierzchni planety Nowy Romulus, na stacji Earth SpaceDock jak również podczas pobytu na planecie gdzie obywa się aktualnie letni event.

Po napisaniu do Cryptica z prośbą o pomoc otrzymałem list następującej treści:

Hello!

Please try the following suggestions first. They are common solutions to issues with the game, and also in doing so, it helps us narrow down the possible cause of your issue.

In the Launcher, go to Options and check 'Disable On-Demand' patching. See if this works.

You can then try to 'Force-Verify' to make sure your files are not corrupt or missing.

You can also try to run in Safe Mode as well.

Here are some other possible solutions if you have not already done so:

Make sure the game and your drivers (graphics, network, sound, motherboard, etc) are fully updated.

You may have to be on a Windows Admin account, or have Run as Admin access (right-click and select run as administrator) to be able to download, install, update, and run the game. If on Windows Vista or 7, you may have to change the level of your UAC settings or turn them off temporarily.

You can try trying the compatibility mode of the game launcher. Right-click, go to properties, and go to the Compatibility tab. Check the 'Run this program in....." and try different modes, such as XP Compatibly mode.

You can try adding the game folder/files to your exceptions list in your antivirus and firewall software. Please see the help menu or support website for the software that you use if you aren't sure how to do it.

At your own risk, you may have to disable your antivirus, firewall, and other security software temporarily while you download, install, update, login to, and play the game. Sometimes the security software will block it or throttle it, no matter what you try or even if you try to add exceptions for the game files in your security software.

Stop any processes that may be interfering with the networking and causing issues with your connection.

Remove/Uninstall any unnecessary programs such as toolbars or Pando Media Booster.

**You may also need to close programs such as Teamviewer, DisplayFusion, and Mumble

You may need to uninstall the game, making sure to remove any excess files, then re-install it.

If the above does not work, please respond with answers to the following:

1) What exactly did you try from the above, and what were the results? (If you have tried them already, let us know exactly which you have tried)

Regards,

The Perfect World Tech Support Team

Proszę graczy o komentarz w tej sprawie i pomoc w ewentualnym ustawieniu komputera tak aby nie występowały crashe w grze.

Zmień usługi tekstowe gry,tak aby system nie dawał do gry Polskich liter np ś,ć itp.

Anya
    Uczestnik

Problem co prawda został rozwiązany (z tego co wiem), ale zostawię informację dla potomnych, jeśli nikt nie ma nic przeciwko :)Chodziło o przepełnienie pamięci karty graficznej. Miałam ten sam problem po wydaniu LoR (przed nim było wszystko ok), gdy wchodziłam na New Romulus. Czasem po 2 minutach, czasem po dłuższym czasie gra crashowała. Sprawdziłam ile pamięci graficznej zajmuje gra i wyszło, że prawie cała pamięć jest zajęta. Pomogło zmniejszenie "World texture quailty" oraz "Character texture quality".Przy zmianach oczywiście obserwowałam ile pamięci graficznej jest zajęte. Dla mojej (słabej i nie do gier 😉 ) karty graficznej optymalne ustawienia to 63% dla World i 75% dla character. Wydaje mi się, że tylko New Romulus jest tak przeładowany, że pożera dużo pamięci.Zastanawiałam się czy napisać o tym do Cryptica, najwidoczniej opcja limitowania pamięci graficznej w ustawieniach (Video->Troubleshooting->Video memory limit) nie działa jak powinna. Normalnie gra nie powinna próbować zająć więcej pamięci niż jest to możliwe.

FAB
    Uczestnik

Zauważyłem pewną negatywną zależność między launcherem STO a programem Team Viewer. Jeżeli na komputerze nawiązaliście połączenie przy pomocy TV i jest ono aktywne, lub było aktywne przed uruchomieniem launchera, to launcher nie będzie w stanie odpalić gry. W takiej sytuacji trzeba całkiem wyłączyć TV i wtedy wszystko ruszy z kopyta.

FAB
    Uczestnik

lol właśnie skończyło się patchowanie (trochę wcześniej nie planowano), ale i tak nie można dobić się do serwera postaci. Dobra robota C :)PS. zwracam honor, szybko naprawiony problem 🙂

Anya
    Uczestnik

Czy ktoś jeszcze ma dziś problem z patchowaniem gry? Utknęłam na 61.9%, (84MB/136M:cool:, a prędkość pobierania osiąga maksymalnie 300 KB/s. Niby coś dalej się ściąga ale pasek postępu i ilość "Patched" nie zmienia się.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 271 do 285 (z 484 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram