Forum Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl Uniwersum Gry, porady i taktyka Problemy techniczne - serwer, launcher i inne

Problemy techniczne - serwer, launcher i inne

Wyświetlanie 15 wpisów - od 256 do 270 (z 484 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Slawek
    Moderator

Tak, pobieranie można przerwać i wznowić później.

lordbrowarus
    Uczestnik

Witam, Mam nadzieję, że nie duplikuję tematu: wczoraj po premierze LoR kupiłem za ZEN Excelsiora i teleportowałem się na niego z bazy. W tym momencie gra się wywaliła (prawdopodobnie przeciążony serwer). Problem polega na tym, że po logowaniu i wyborze postaci lokacja się nie ładuje i wisi czerwone serwer not responding. Na innym koncie wszystko działa. Piszę do supportu od wczoraj ale nic nie odpowiedzieli. Spotkał się ktoś z podobnym problemem?Czy moja postać zmarła rozproszona po galaktyce :DDzięki!

Melnikor
    Uczestnik

Spróbuj opcji "Safe login" jeśli wyświetla Ci przy wyborze postaci taką możliwość, powinno Cię wtedy wczytać na stacji.

lordbrowarus
    Uczestnik

Nie widzę nigdzie takiej opcji... ale może ślepy jestem. Nsjgorzej, że kupiłem statek za kasę i nawet go nie zobaczyłem a goście z supportu od wczoraj nie raczą odpowiedzieć nawet.Ale dzięki!

Helenth
    Uczestnik

Hmn tylko ja mam problemy z zalogowaniem się po tym patchu? Najpierw prze 1-2min mam "Retrieving list of characters..." a następnie wyskakuje błąd: "Login failed for an unknown reason", chociaż czasem idzie dalej, ale próba wybrania postaci to kilkuminutowy lag, a potem ten sam błąd. Ponadto nie ładuje mi się strona główna i forum STO.

Melnikor
    Uczestnik

Nie tylko Ty

Slawek
    Moderator

Yup, wygląda na to, że problem z którym borykają się od startu LoR teraz dopadł jeszcze większą ilość graczy.O dziwo, na Tribblu jest ok - eksportowałem tam postać i wgrała się bez problemu. Na Holodeku zaś popularny "login failed for unknown reasons".

wielebny
    Uczestnik

już chciałem pytać, ale mogę tylko potwierdzić problemy

MnICH
    Uczestnik

Problem z logowaniem zaostal juz naprawiony.

Smiecho
    Uczestnik

No bez jaj...

Dołączona grafika

Zastanawiam się, czy to false-positive, czy też faktycznie do plików gry coś się zaplątało... Macie jakieś dziwne objawy u siebie? Błąd pojawia się podczas patchowania po dzisiejszej przerwie.

Melnikor
    Uczestnik

Mój Avast łyknął patcha bez zająknięcia.

Slawek
    Moderator

http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=713031

Wyłącz, spatchuj, włącz. Niby nic poważnego.

Smiecho
    Uczestnik

Wow... Szybki jesteś. Szukałem po forum oficjalnym, ale jakoś ominąłem ten wątek. Dzięki.

wielebny
    Uczestnik

jest patch ale idzie jak kiedyś z 4 kb/s a internet bryka normalnie, coś można zrobić ?

Slawek
    Moderator

Poczekać.

Dev Trackera też warto sprawdzać w podobnych przypadkach - http://sto-forum.perfectworld.com/showthre...31#post10791331

Wyświetlanie 15 wpisów - od 256 do 270 (z 484 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram