Forum Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl Uniwersum Gry, porady i taktyka Problemy techniczne - serwer, launcher i inne

Problemy techniczne - serwer, launcher i inne

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 484 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Zarathos
    Uczestnik

Sądząc po czerwonej kropce w prawym górnym rogu launchera po prostu serwery STO szlag trafił (normalne, przyzwyczajaj się).Albo masz problem z firewallem - sprawdź, czy masz STO dodane do wyjątków firewalla (czy przepuszcza połączenia).

sebo70
    Uczestnik

Z tego co widziałem to jest dodany. Dlatego ten problem tak mnie denerwuje!

Melnikor
    Uczestnik

Z treści błędu wynika że któryś z plików hogg został ustawiony jako "Tylko do odczytu" co uniemożliwia jego modyfikację a co za tym idzie start klienta, więc zrób to co sugerowali Ci na tamtym forum. A co do ciągłego ściągania pacha sprawdź czy antywirus przypadkiem nie otwiera lunchera w środowisku wirtualnym, co wiąże się z brakiem zapisywania jakichkolwiek zmian.

sebo70
    Uczestnik

Ale nie wiem jak mam to sprawdzić, tzn wiem gdzie w zaporze szukać lunchera, ale jak sprawdzić czy odpala go w tym środowisku wirtualnym, czy też nie?Przez usuniecie plików hogg nastąpił jeszzcze wiekszy crash. To chyba nie jest jednak dobry pomysł...

Piotr
    Klucznik

Najpewniejszym sposobem na sprawdzenie czy to firewall lub antywir jest problemem jest... ich wyłączenie. Sprawdź wtedy.

sebo70
    Uczestnik

Chcialem jeszcze spróbować, czy ściągając instalkę gry nie przez klienta a np. przez linki, może coś pomóc, ale nie mogę znaleźć tego tematu tutaj (wiem, że go gdzieś na tym forum widziałem, ale nie pamietam już gdzie, gość rzucił kilkanaście linków z RS dla osób, ktore mają problem z klientem).

EDIT: Wyłączyłem Firewall, ale wciąż ten sam błąd występuje:

Dołączona grafika

Problem nie leży po stronie AV. Bardzo możliwe że instalka gry ma uszkodzony plik hogg. Mimo że intrukcja domaga się ręcznego zamknięcia tego 'read-only' pliku, to nie mogę go znaleźć wśród mnóstwa innych plików tego typu.

Nie wiem też, czy to ma jakiekolwiek znaczenie, ale mój plik klienta (i instalacyjny) to "Star Trek ST.17.20120104b.18"

Ma ktoś jakąś radę?

Piotr
    Klucznik

Próbowałeś z tymi najnowszymi informacjami zgłosić się do supportu?

Slawek
    Moderator

A może spróbuj ściągnąć grę przez Steam? Tam podobno nie ma launchera w takiej postaci.Ewentualnie wymuś w opcjach launchera sprawdzenie zgodności plików - zarówno przed jak i po próbie patcha.

sebo70
    Uczestnik

Udało się! Wreszcie gra działa mi jak naleaży!Dzieki za radę ze Steam'em Slawek! Ściagnałem grę przez niego i teraz wszystko jest w porządku! 😀

FAB
    Uczestnik

Po dzisiejszej akcji z utrzymaniem gry/serwera, którą przeprowadził Cryptic wywala mi się launcher przy każdym uruchomieniu... czy mieliście kiedyś takie zdarzenie i czy znacie na to radę?Po wpisaniu loginu i hasła (wcześniej login miałem zawsze wpisany automatycznie), wyskakuje mi informacja, że your cryptic aplication launcher has crashed i wszystko znika. Na moment pojawia się też okno, gdzie proszą o wpisanie co się stało, ale znika zbyt szybko, by cokolwiek tam wpisać.EDIT: uruchomiłem ponownie komputer i wszystko działa... dziwna sprawa.

Melnikor
    Uczestnik

Czy tylko mi padł chat w grze, czy to ogólna awaria?

Melnikor
    Uczestnik

Maintenance co prawda potrwa jeszcze godzinę, ale już można pobierać łatkę, giga danych do podmiany.

JeanLukas
    Uczestnik

Czy ktoś ma problem z logowaniem? Od jakiegoś czasu po zalogowaniu gry nie mogę połączyć się z serwerem. Wykonuje kilka, a czasami nawet kilkanaście prób logowania, aż w końcu się udaje. Czy mi się wydaje czy w ostatnim czasie jest co raz więcej problemów z tą grą (przynajmniej w moim wypadku)?

FAB
    Uczestnik

Właśnie serwer padł 🙂

Flashbones
    Uczestnik

Na forum zapowiedzieli maintenance zapomnieli tylko podać w launcherze i ostrzec w grze 😆

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 484 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram