Forum › Rozmowy (nie)kontrolowane › Mesa › Pogaduszki
szescian przygotowac sie do asymilizacji
Powodzenia. Od mojego "patentu" krew głupieje i nie wie w którą stronę płynąć, a co dopiero nanosondy...
szescian przygotowac sie do asymilizacji
Powodzenia. Od mojego "patentu" krew głupieje i nie wie w którą stronę płynąć, a co dopiero nanosondy...
Wynalazca szczepionki na Borg 😛
...proba przeslania rozkazu dronie 007 nieudana, zbadac i zneutralizowac zrodlo sygnalu...skanowanie statku asymilizowanego wykazalo pojemniku zbblizej nieokreslona substancja chemiczna. sklad chemiczny w trakcie ustalania. neutralizacja pola silowego i oslon rozpoczeta......komory asymilizacyjne gotowe......opor jest bezcelowy...
...dokowanie wykryte przez obiekt asymilizowany. pradopodobna przyczyna wykrycia - rozlegulowanie emiterow pola Kata. drony z poziomu K11 naprawic uszkodzenia......obiekt przygotowuje sie do obrony, sluzy zablokowane, okret przeprogramowuje pole silowe......unieruchomic silniki, zlokalizowac i zneutralizowac emitery pola betasinusowego......przeprowadzic symulacje trasportowania na poklad szescianu glownego mechanika, oznaczenie kodowe osobistego indentyfikatora 001011100......badanie substancji chemicznej zakonczone sukcesem, zadziwiajacy sklad wodoru i wegla oraz dziwnych domieszek. przeznaczenie nieznane. dalsze testy trwaja...
A co do "krótkiego, prawdziwego testu psychologicznego: historii pewnej dziewczyny", to chyba MIAŁA NADZIEJĘ, ŻE TEN CHŁOPAK PONOWNIE POJAWI SIĘ NA POGRZEBIE! A teraz proszę się ode mnie trzymać z daleka, ponieważ rozumuję jak psychopata, a "Ten test został stworzony przez słynnego amerykańskiego psychologa i pozwala weryfikować potencjalnych zabojców ..Wielu seryjnych morderców odpowiedziało prawidłowo na to pytanie..."
Niestety Seldon spalil mi zagadke. 😥
Hej, mam nadzieje, ze nowe zalogantki tez sa zaproszone. 😉
To jaka w końcu była odpowiedź, bo ja powiedziałam tak jak Seldon i byłam pierwsza, ale nie znałam tego wcześniej po prostu to było najlogiczniejsze.
To, co napisal Seldon, to dokladny cytat odpowiedzi (duzymi literami + cudzyslow).
To teraz może ja nieco się poudzielam dając jakąś zagadkę... a może i dwie na wypadek, jakby ktos coś znał i za szybko odpowiedział 😉
1. zagadka... o bóstwach 😉
Na egzotycznej wyspie w starej świątyni stały rzędem obok siebie trzy posągi bóstw, uważane za wróżebne. Bóstwa chętnie odpowiadały na zadawane pytania, ale pożytek z tego nie był wielki, były to bowiem, choć identyczne z wyglądu, trzy zupełnie różne bóstwa:
bóstwo prawdy (które na każde zadane mu pytanie zawsze odpowiadało prawdę),
bóstwo kłamstwa (które oczywiście zawsze kłamało), oraz
bóstwo uniku (które albo mówiło prawdę, albo kłamało, przy czym nigdy nie bylo wiadomo, na co się akurat zdecyduje).
Znalazł się jednak wreszcie mądry człowiek, który przyszedł do świątyni i zapytał bóstwo stojące po lewej stronie:
- Powiedz, o bóstwo kto stoi koło ciebie ?
Odpowiedź brzmiała:
- Bóstwo prawdy.
Wówczas ów mądry człowiek zapytał centralną figurę:
- Powiedz, o bóstwo, kim jesteś ?
Odpowiedź brzmiała.
- Bóstwem uniku
Wtedy ów mądry człowiek zapytał bóstwo po prawej stronie:
- Powiedz, o bóstwo kto stoi koło ciebie ?
Odpowiedź brzmiała:
- Bóstwo kłamstwa.
Po chwili rozważań mądry człowiek wiedział już dokładnie, jak ustawione są w świątyni wszystkie trzy bóstwa.
Jak ?
2. zagadka... o kowboju 😉
Wchodzi kowboj do baru z pusta szklanka w ręku... podchodzi do barmana podajac mu szklanke i mowi: poprosze wodę. Na to barman wyciaga pistolet i celuje mu w glowę. Po chwili kowboj mowi "dziękuję" i wychodzi z baru - za co podziękował kowboj, skoro nie dostał wody?
Zagadka 2:(jeśli to to) Kowboj miał czkawke co zauważył barman, wyjął pistolet aby go wystraszyć. Dzięki temu czkawka zniknęła i kowboj poszedł.
Zagadka nr 1. Myślę, że bóstwo po prawej to bóstwo prawdy, środkowe kłamstwa a po lewej uniku.BTw. ciekawe są te zagadki. Zna ktoś może więcej??
Buuuu ;)Za proste dałem ;)Odpowiedzi T`Rekera i Raphaela są niestety prawidłowe... myślałem, że się pomęczycie dłużej i w większym składzie 😉
Buuuu 😉
myślałem, że się pomęczycie dłużej i w większym składzie 😉
Przecież mądry człowiek znał rozwiązanie po chwili namysłu... czego mogłeś się spodziewać 😛