Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Dyskusje ogólne › Plotki i wycieki informacji
A teraz coś z zupełnie innej beczki... 🙂
W kalendarzu w grze pojawiło się info o Q's Winter Wonderland - od 8. grudnia 2012. Aczkolwiek nie wiem, czy to nie pomyłka, bo:
- event w kalendarzu nie jest klikalny i nie można przeczytać żadnego info,
- w zeszłym roku też było od tej daty.
Ależ Smiecho, da się je kliknąć. Przynajmniej tak było w ten piątek, gdy przeglądałam kalendarz. Kliknij na pierwszy dzień eventu, wyróżnia się posiadając inną ikonkę.
Jeszcze widać nie wpadli na pomysł, żeby dostęp do misji sprzedawać w C-Store.
Wyraznie mowili od samego poczatku oficialnych wypowiedzi nad systememe f2p, ze tego nie zrobia. Ich glownym dochodem mialy byc wypuszczane statki, stad lock boxy/1k day veterany/bundle ody i vesta.
Niech ktoś się wreszcie zlituje i zrobi jakiś dobry kosmiczny MMO. Z dobrym PvP.
Bardzo dobre pvp jest w Battlestar galactica online. Przynajmniej jak dla mnie. Jesli Ci zalezy na space pvp, to sprawdz ta gre mimo faktu, ze jest to czyste pay2win i jedyny sposob na levelowanie, zdobywanie waluty to grind (poza real cash) - przynajmniej tak bylo jak gralem juz dosc dawno temu. Mozesz tez zobaczyc Moon Breakers (shooter w kosmosie) na steamie - kolejny darmowy pay2win (choc mmo to nie jest).
Nie moje, ale... http://i1251.photobucket.com/albums/hh557/...anic/OMEGA1.jpg
DS9 będzie oblegane... ;P
No i nowy patch tribbla może wskazywać na jutrzejszy release. Kto ich tam wie.
16k dilithu 😮 dawno takiego kabaretu nie widziałem
jest jeszcze kwestia tych procesorów. może one będą wymienialne na dylit i nie wiadomo po jakim kursie. co prawda nie liczą by to była rownowartość, ale kto wie 😉
Moment...
7 Proto Borg Złomu wartego teraz 7 x 2304 = 16128
9 Rare Borg Złomu wartego teraz 9 x 1056 = 9504
33 Proto Borg Salvage wartych teraz 33 x 2304 = 73728
26 Rare Borg Salvage wartych teraz 26 x 1056 = 27456
550 EDC wartych (550 / 10) x 1056 = 58580
Co daje razem: 185 396 dilithium I to ma być wymienione na 4k Marków, kilka BNP i tylko 16 000 dilithium? 🙂
Nice. 🙂
jest jeszcze kwestia tych procesorów. może one będą wymienialne na dylit i nie wiadomo po jakim kursie. co prawda nie liczą by to była rownowartość, ale kto wie 😉
O ile nic się nie zmieniło, to 1BNP = 200 dilithium.
Sądząc po wypowiedziach na forum STO wygląda na to, że wszelkie salvage i techy są warte... najmniej. Ludzie z zapasem 20-30 rare i prototype dostają po 1000 dilithium ze skrzynki. EDC zdają się zaś oferować najwięcej.
OOOOO MEGA LOL. nawet jeśli mi coś z tych śmieci zostanie to ja je pier... i discarda dam co by się nie denerwować. chybą że się okaże iż, jak to gdzieś czytałem "każdy będzie miał swój przelicznik", ktoś z 20 edc i dwoma proto dostanie troszkę marków kilka procków i z 10000 dyli, ale to już by była niezła parodia
Jakoś nie wierzę, żeby ten indywidualny przelicznik był mocno zróżnicowany pomiędzy graczami. Wydaje mi się, że tu bardziej chodzi o kwestię zaokrągleń, np. do pełnych tysięcy, żeby wynik ładnie się prezentował.Jednakowoż... Ja już dawno wymieniłem prawie wszystkie proto/ciastka/itd na Dilithium. Zostawiłem sobie tylko po jednym, żeby zostały skonwertowane i żeby zobaczyć, jak też będzie działał i wyglądał ten kontener, co go się otworzy na Tier 3... 🙂 Ot! Ciekawość świata...
Wygląda na to, że są to sztywne i zaokrąglone sumy.Zrobiłem mały test - pozbyłem się wszystkich salvage jakie miałem i zostawiłem 76 EDC. Sumka ta na tribblu dawała mi 1500 OM, 7 BNP i 1000 dilithium.Potem jechałem w dół żonglując postacią, sprzedając stopniowo po 10 EDC.Dopiero po zjechaniu poniżej 20 EDC sumka ze skrzynki zmniejszyła się do 1000 OM i 5 BNP... 21 EDC nadal oferuje tyle co wcześniejsze 76 EDC.1500 OM i 7BNP za równowartość 1000 dilithium jeszcze ujdzie w tłoku moim zdaniem, więc tyle warto sobie zostawić jeśli komuś nie zależy. Poza tym jednak myślę, że lepiej pozbyć się wszelkich techów i salvage póki jest czas. Nie zdziwię się co prawda, jeśli Cryptic dorzuci jakiś bonus, tak jak to było z konwersją na dilith w zeszłym roku, ale czy to wiele zmienia? IMO nie.
Co daje razem: 185 396 dilithium I to ma być wymienione na 4k Marków, kilka BNP i tylko 16 000 dilithium? 🙂
to, co kiedyś wymieniłem na >220k rudy, na tribblu warte było jeszcze mniej (ale nie miałem żadnych proto tech, i znacznie więcej proto borg salvage) - 3k OM, 13 borg wihajster i 3k rudy
Właśnie wyszedłem z STO i uruchomił się patch. 4 GB do spatchowania...Może faktycznie season 7 ruszy jutro.
W sumie kto ich tam wie, sami sobie zaprzeczają. Niby wszystko gotowe, niby pre-patch, niby czwartek, a na forum branflakes twierdzi, że S7 nie wyjdzie ani dziś, ani w piątek. Podobnie Borticus, który coś wspomnął o jeszcze jednym tribblowym patchu w tym tygodniu.Może przełożą to jednak na przyszły tydzień (niekoniecznie nawet czwartek), co by dać ludziom czas w weekend aby sprawdzili sobie konwersję itemów za STFy. Jak by nie patrzeć dopiero to wprowadzili na tribblu, a niecałe dwa dni to trochę mało - mogłaby być burza większa niż już jest, bo ktoś np. nie zdążył zamienić "ciastek", gdyż akurat nie miał czasu zasiąść do gry itp.Cóż, zobaczymy jutro. Mnie szkoda tylko, że na Vestę przyjdzie jeszcze trochę poczekać. Akurat gdy pozwoliłem sobie na dłuższą chwilę oddechu od innych spraw, to sezon się "opóźnia". ;>
No to już wiemy - http://www.pcgamer.com/2012/11/09/star-tre...omulus-trailer/
Wtorek, 13-ego 😉
I znowu tną po zarabianiu dilithu:
Pełen patch notes tribbla