Plotki i wycieki informacji

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 1,370 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • LIBERTO
    Uczestnik

nie za dużo tego będzie? wyjdzie z tego sciencowa wersja armitage. ciekawym tylko jak toto będzie do zdobycia, może bedzie jakiś event na podstawową, "gołą" wersję 😉

Zarathos
    Uczestnik

Musi być coś lepszego od ostatniego C-Store'owego okrętu, żeby ludzie kupowali. Więc może 6-ść konsoli naukowych, DHC, manewrowość koło 17-tu?W sumie niewiele mnie to obchodzi. Wiadomość o S7 zniechęciły mnie na razie do gry. Nie odinstalowuje STO, ale nie mogę znaleźć motywacji do gry.

Ugand
    Uczestnik

osobiście mam nadzieję, że będzie to federacki odpowiednik, albo bardzo zbliżony do Kar'Fi

Slawek
    Moderator

Dev Blog o Vescie ze statystykami itp. ma się pojawić dzisiaj. 🙂

FAB
    Uczestnik
    Slawek
    Moderator

Dołączona grafika

A tak poważnie, to nie do końca jest to to, czego się spodziewałem pod względem statystyk. No ale i tak wezmę całego bundla. ;>

FAB
    Uczestnik

Bardzo ciekawa propozycja, bez dwóch zdań! W obecnej sytuacji dla wszystkich sci to staje się "must have". Jedynie szkoda tego 4 slota na broń z przodu 😉

Jamjumetley
    Uczestnik

No, it isn't 😛 Za mało gondoli przed do przodu od pylonu.

LIBERTO
    Uczestnik

A tak poważnie, to nie do końca jest to to, czego się spodziewałem pod względem statystyk. No ale i tak wezmę całego bundla. ;>

nawet ja się do tego projektu przekonalem (są nieco różne skórki-coś ciekawego będzie można dobrać raczej) ale ciekawym czego innego się spodziwałeś? jest wszystko o czym wcześniej pisałeś. znaczącą róźnicą od kar'fi są 3 sloty broni z przodu i mniej hulla. no i mniej o jeden hangar, ale należy pamiętać że vesta to science a nie carrier

Slawek
    Moderator

ale ciekawym czego innego się spodziwałeś? jest wszystko o czym wcześniej pisałeś. znaczącą róźnicą od kar'fi są 3 sloty broni z przodu i mniej hulla. no i mniej o jeden hangar, ale należy pamiętać że vesta to science a nie carrier

Kar'Fi i większość carrierów to też swego rodzaju "science". 🙂

Faktem jest, że Kar'Fi to zaraz obok żuczka Jem'Hadar jeden z najbardziej OP okrętów w grze (przynajmniej do PvE), ale mimo wszystko wymienione przez Ciebie różnice są w tym przypadku znaczące. 1 slot na broń mniej, 1 hangar mniej, znacznie mniej HP (toż to będzie wybuchać od byle kichnięcia...), a jedyne zalety to zwrotność i charakterystyczne dla naukowych okrętów bonusy (subsystem targeting, sensor anaylsis). W sumie już chętniej bym przyjął okręt z 4 przednimi slotami na broń niż z hangarem. No ale i tak sobie mniej więcej ułożyłem wstępny build dla sci, który z pewnością okaże się o wiele bardziej efektowny niż obecnie używany carrier.

Ano właśnie - kolejne zabawy z nowymi konfiguracjami okrętów. Zawsze lubiłem tego typu eksperymenty, a Vesta bundle da mi do tego kolejną okazję. Zapas Zen odłożony i czeka na premierę Season 7. 🙂

No i okręt mi się zwyczajnie podoba z wyglądu. Na screenach z bloga wypada świetnie moim zdaniem.

Slawek
    Moderator

Słucham podcastu priority one i wywiadu z Geko - nie sprawdzę ile z tego jest już na tribblu, ale:- Wywalenie wymogu dilithium do projektów reputacji oferujących czyste exp- Zredukowanie kosztów projektów baz - w tym doffów(!)- Nieco mniejsze koszta dilithium w sklepikach za reputację- W przyszłości nowe reputacje - w tym osobna dla PvPOd siebie zaś dodam, że za zrobienie Starbase 24 na Tribblu dostałem 1440 dilithium, a misja jest powtarzalna co 30min. Wygląda na to, że nie usunięto też daily za Klingon Scout Force, Gorn Minefield czy The Big Dig, więc za ich zrobienie można będzie dostać 2x taką sumkę.Także kto jeszcze nie wie - Into the Hive otrzymał porcję kosmiczną.Może nie będzie jednak tak źle jak się z początku wydawało.

Ugand
    Uczestnik

- Zredukowanie kosztów projektów baz - w tym doffów(!)

co jest prawdą:

1. od wprowadzenia s7 wymagani będą wyłącznie* biali doff

2. tam, gdzie trzeba było specyficznych doff, potrzeba będzie tylko ich dywizji (np. zamiast astrometrics scientist - dowolni doff z dywizji naukowej)

3. czasami tam, gdzie trzeba było specyficznej dywizji (np. naukowcy), wymagani będą jedynie doff z ogólnej gałęzi, tj. naukowcy lub medycy. w skrajnych przypadkach wymagani są nawet wyłącznie nie-cywile

4. radykalnie obniżone ilości wymaganych doff; np: projekt rozwojowy taktyczny, na T2, zamiast 60 sec i 60 tac wymaga jedynie 30 sec i 30 tac. podobne zmiany dotyczą wszystkich innych projektów. jak to wygląda dalej? nie mam pojęcia, jednak 'na oko' jest dużo, dużo lepiej.

5. przedmioty koloru zielonego i wyżej, znikają z wymagań. od teraz jedynie białe, które łatwo samemu zreplikować, lub znaleźć w różnych miejscach na mapie (dotyczy to zarówno np. Ferasan Nepta Leaves, jak i... Dosi Rotgut, Romulan Ale itp)

*to jest zapewnienie twórców - tak przynajmniej napisali w najnowszym release notes z tribbla

Zarathos
    Uczestnik

Nie będzie źle? Więcej grindu, łatwiejszy grind, trudniejszy grind. Ale zawsze grind. Nowej treści jakoś nie dodają. Nawet durnego, w kółko powtarzanego Fleet Action (bo to one przecież są źródłem dilitu) nie dają. O naprawieniu/przywróceniu naziemnej części SB24 przez delikatność nie wspomnę.Jeszcze widać nie wpadli na pomysł, żeby dostęp do misji sprzedawać w C-Store.Niech ktoś się wreszcie zlituje i zrobi jakiś dobry kosmiczny MMO. Z dobrym PvP. Może wtedy jak STO zacznie szlag trafiać Craptic weźmie się do roboty. A jak nie to przynajmniej będzie w co grać. Niech Moc będzie z wami. "Flirtowanie" z Lord Zash coraz bardziej mi się podoba.

Smiecho
    Uczestnik

A teraz coś z zupełnie innej beczki... 🙂

W kalendarzu w grze pojawiło się info o Q's Winter Wonderland - od 8. grudnia 2012. Aczkolwiek nie wiem, czy to nie pomyłka, bo:

- event w kalendarzu nie jest klikalny i nie można przeczytać żadnego info,

- w zeszłym roku też było od tej daty.

Ugand
    Uczestnik

Nie będzie źle? Więcej grindu, łatwiejszy grind, trudniejszy grind. Ale zawsze grind. Nowej treści jakoś nie dodają

[...]

Niech ktoś się wreszcie zlituje i zrobi jakiś dobry kosmiczny MMO. Z dobrym PvP. Może wtedy jak STO zacznie szlag trafiać Craptic weźmie się do roboty. A jak nie to przynajmniej będzie w co grać.

oj chyba niektórzy od dawna nie grali w inne mmo. dodali nowy sektor, ale źle, bo grind. dodali w pewnym sensie kilka nowych misji, ale źle, bo nie dają dylitu. dodali też całkiem nowe boisko do biegania, ale źle, bo grind

od liberalnego podejścia twórców, to niektórym się w... głowach się poprzewracało

co do innych kosmicznych mmo - EVE albo Black Prophecy. innych nie znam, ale obie pozycje składają się prawie wyłącznie z mitycznego "grindu". eve jest ok, ale Black Prophecy to typowe f2p, które w rzeczywistości jest p2w (a sugerowane przez niektórych p2w w STO, przy tamtejszym, to betka), i 'darmowi' gracze nie otrzymują praktycznie nic, oprócz gigantycznych lagów

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 1,370 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram