Plotki i wycieki informacji

Wyświetlanie 15 wpisów - od 976 do 990 (z 1,370 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Ugand
    Uczestnik

prepatch 🙂

czyżby w ten czwartek zaczynał się 10 sezon?

na pewno nie w najbliższy. nie było promocji na wypadanie wszystkich rodzajów boxów.

gordian76
    Uczestnik

A nie powinien najpierw skończyć się DR event? Chyba w maju dopiero wejdzie sezon 10.

Póki co mamy trochę info co będzie w tym sezonie.

Slawek
    Moderator

Nie widzi mi się ten sezon, tak czy inaczej. Trzy misje PvE do grindowania nowej reputacji i... co właściwie, od strony gameplay'u?

I. Thorne
    Uczestnik

Zapominasz o 1 misji fabularnej (jakos nie wierze, ze bedzie ich wiecej) dajacej jakis space set. No i o niesektorowej mapie. Beda o niej zrzedzic pewnie z miesiac.

Musza zacza dawac Season 10 dev blogi i beda bardzo podnieceni nowymi rzeczami. Ja juz nie chce byc chamski piszac kim sa ludzie, ktorzy podniecaja sie nowa mapka 😛

snowman
    Uczestnik

To już się Wam znudziła gra deltańskimi rekrutami? 😛 W gruncie rzeczy to również część nadchodzącego sezonu.

Mnie w dziesiątce interesują trzy rzeczy: dwie nowe misje fabularne, ewentualne okręty dla specjalizacji Pilot (pod warunkiem, że będą to ciekawe i przyciągające oko eskortowce) oraz ewentualne nagrody wypadające z nowych pudełek (być może trafi się jakiś ciekawy doff na przykład). A jeśli przy tym wprowadzenie nowej mapy galaktyki nie wpłynie negatywnie na dostępność misji doff to będę szczęśliwy. Nowa reputacja jest mi zaś całkowicie obojętna, bo w gruncie rzeczy nie zawiera nic czego bym potrzebował. Ani oferowane przez nią traity, ani przedmioty nawet przez chwilę nie wzbudziły mojego zainteresowania. Poza tym obecny sposób realizacji reputacji wydaje mi się wysoce nielogiczny. Najpierw każą mi walczyć z tym czy innym przeciwnikiem, a gdy już osiągnę ostatni poziom reputacji mam szczerze dosyć tych misji i rzadko kiedy do nich wracam. Zatem sprzęt reputacyjny jest mi zupełnie zbędny. To trochę tak, jak wysłać żołnierza na front z myśliwską strzelbą i kazać mu zdobyć lepszy/brakujący sprzęt na wrogu. 😛

Odan
    Uczestnik

A nie powinien najpierw skończyć się DR event? Chyba w maju dopiero wejdzie sezon 10.

Póki co mamy trochę info co będzie w tym sezonie.

Wszystko co będzie w 10 sezonie (poza misjami fabularnymi które od jakiegoś czasu nie są testowane na triblu tylko od razu trafiają na holodek) jest już na triblu: reputacja, sektor space, 3 queue, specjalizacja, itemy.

Poza tym częstotliwość newsów na stronie głównej o haralds, reputacji, iconians, nowej postaci która na pewno wystąpi w nowej misji fabularnej świadczy że lada dzień s10 wystartuje.

Slawek
    Moderator

To już się Wam znudziła gra deltańskimi rekrutami? 😛

Chętnie bym pograł, gdyby mój okręt i postać nie skakały po mapie w przód i w tył, i raczyły poprawnie aktywować swoje skille, co ostatnimi czasy nie jest wcale takie oczywiste w wyniku horrendalnych lagów...

Co do misji fabularnych - te mają to do siebie, że są fajne za pierwszym, czasem drugim razem, po czym zaczynają już męczyć, szczególnie przy grindowaniu nagród oraz powtórkach na altach... Czasem naprawdę bym wolał "zniszcz 5 fal wrogów", niż klepanie F i bieganie po mapie, co ma ostatnio często miejsce w nowych epizodach.

W moich oczach S10 to szereg zmian mechanicznych (niekoniecznie na plus - boję się o doffy w nowym sector space...) i trzy misje PvE, które pugi i tak będą zawalać, a których będzie się miało dość po kilku próbach. Cisza o nowych patrolach, cisza o nowym battle/adventure zone.

Marzy mi się revamp eksploracji...

snowman
    Uczestnik

Dlatego też misji fabularnych raczej nie powtarzam. No chyba, że zależy mi na jakimś secie albo misja naprawdę mi się podobała. Z tego samego powodu nie jestem zachwycony eventem Delta Recruitment. Dodatkowo irytuje mnie konieczność ciągłej wymiany okrętów i sprzętu. Do tego stopnia, że do tej pory latam okrętem z 20. poziomu a mógłbym korzystać z okrętu 40. poziomu.

W najbliższy czwartek kończy się event związany z epizodem Uneasy Allies. Mógłby to być zatem całkiem logiczny termin rozpoczęcia nowego sezonu. Z drugiej strony nowe sezony były do tej pory poprzedzane tygodniowym rerunem starych pudełek. Kto ich tam wie, co wymyślili tym razem. Crypticowa polityka dotycząca premier nowych sezonów jest strasznie niespójna. Raz podają datę premiery z ponad miesięcznym wyprzedzeniem a innym razem robią niespodziankę niemal z dnia na dzień.

gordian76
    Uczestnik

Czy myślicie, że po zakończeniu epizodu Uneasy Allies zniknie możliwość skompletowania setu RN?

snowman
    Uczestnik

Możliwość skompletowania seta nie zniknie. Zniknie jedynie możliwość zdobycia upgrade techów.

Slawek
    Moderator

When a Defiant and a Risian Corvette love each other very much...
    http://imgur.com/a/tGYtN

KDF
    http://imgur.com/a/MjHbh

Ugand
    Uczestnik

When a Defiant and a Risian Corvette love each other very much...
    http://imgur.com/a/tGYtN

ja tam widzę, jako kopiuj-wklej: Type-10 Shuttle (gondole), Peregrine (pylony) i Akira (rozdzielony kadłub, trochę przycięty). model KDF to również niezły patchwork - z pewnością widzę tam generatory z Kumari, zaś pozostałe elementy również są jakoś dziwnie blisko znajome.

FAB
    Uczestnik

Czegokolwiek się tam nie wypatrzy, to imho te okręty są brzydkie.

Tom6ek
    Uczestnik

ciekawe tylko czy będą trzy odmiany jak do tej pory

a sam statek hmm taki mało startrekowy 

Slawek
    Moderator

Kitbash czy też nie, akurat KDF mi się podoba z wyglądu.

FED nieszczególnie. Jeśli nie będzie to po prostu T6 Defiant, z opcją użycia starych skórek, to kompletnie nie jestem zainteresowany.

Pozostaje jeszcze czekać na romulańskiego potworka.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 976 do 990 (z 1,370 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram