Plotki i wycieki informacji

Wyświetlanie 15 wpisów - od 901 do 915 (z 1,370 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • domirex
    Uczestnik

Masz Volkan klingonow i romulanow więc jakoś się trzymali

snowman
    Uczestnik

No proszę, Cryptic dotrzymał obietnicy 🙂 Poniżej dwa wyjątki z dzisiejszych Release Notes:

• Dilithium has been added to all Episodes in the Episode journal.
    • These rewards are automatically granted just like Skill Points and Expertise is when completing an Episode.
    • This also includes Replays of Episodes but at a lower amount.
    • The amount of Dilithium earned depends on the scale of the Episode itself and is displayed in the reward list of each Episode.

Delta Quadrant and Tau Dewa Patrol Systems:

• Dilithium rewards have been added to all Delta Quadrant and Tau Dewa Sector patrol systems.
    • There is now a 30 minute cooldown for replaying a patrol in these sectors.
    • All patrol rewards of Skill Points, Expertise and Dilithium are relative to the amount of time they take to complete.
    Slawek
    Moderator

Podobno ten dilith za misje to komiczne ilości, rzędu 192 za replay i 480 bazowo. Meh.

Dilith za patrole natomiast mile widziany, nawet kosztem "cooldownu". I tak nie lubiłem grindować Argali, a teraz za to będzie okazja, by powrócić do Tau Dewa.

snowman
    Uczestnik

Na razie nie przywiązywałbym się do jakichkolwiek wartości. Istnieje całkiem duże prawdopodobieństwo, że z upływem czasu będą one dostrajane. Najważniejsze, że Cryptic wreszcie zdecydował się na ten krok.

Jamjumetley
    Uczestnik

Żeby tylko w tym napływie hojności nie przykręcili kurka Klingonom.

I. Thorne
    Uczestnik

W opisie nowych map (czyli brak granic sector block) pisza, ze stary system Doffow zostanie, ale ja jestem sceptyczny.

Slawek
    Moderator

Jem'Hadar Strike Ship [T6]
    Crafting Promotion Event
    http://imgur.com/a/xOMdy
    Console: Dominion Defense Screen
    Trait: Go For the Kill
    This ship has both Intelligence seats and Command Seats.

RIP JHAS (pozdrawiam osoby, które wydały na niego 400+ mln EC, bo chciały być "OP" ;>)

snowman
    Uczestnik

A skąd pewność, że tak całkiem RIP? Dopisek Crafting Promotion Event brzmi dość enigmatycznie. Być może w ramach wspomnianego eventu będzie można po prostu ulepszyć posiadaną wersję standardową do T6. I po dłuższej przerwie "niesławny" JHAS na powrót przejmie tytuł najbardziej OP okrętu w grze, choć już pod inną nazwą. 🙂 Jakkolwiek by się jednak nie stało, to nowa wersja wygląda drapieżnie i pięknie zarazem, w mojej opinii lepiej niż oryginał. A to już rzadka sytuacja.

Slawek
    Moderator

"Być może" po prostu zapomną o JHAS i zrobią kolejne świecidełko na tyle OP, co by zarówno nowi gracze jak i starzy wyjadacze znowu zaczęli rzucać pieniędzmi z nadzieją na nową zabaweczkę. To jest, do momentu, aż znowu wypuszczą coś jeszcze "lepszego" w kolejnej paczce.

Na tym etapie naprawdę zdumiewają mnie osoby, które kupują te "okręty tygodnia" kierując się czymś innym, niż estetyką.

Nie zdziwię się też, jeśli JHAS T5 trafi do Lobi Store.

snowman
    Uczestnik

Sądzę, że możliwość ulepszenia (choćby czasowo ograniczona) byłaby dla Cryptica rozwiązaniem pod każdym względem (także tym finansowym) korzystniejszym. Ludzie wciąż musieliby kupować paczki z pierwotną wersją okrętu licząc przy tym na szczęście podczas losowania, a potem być może dokupić jeszcze jakieś specjalne, cstorowe ulepszacze. Z drugiej zaś strony Cryptic oszczędziłby sobie w dużym stopniu ewentualnej irytacji dotychczasowych posiadaczy JHAS. Ponadto taki mechanizm mógłby zostać zastosowany do pozostałych pudełkowych okrętów. Którą z dróg wybierze Cryptic trudno powiedzieć. Osobiście liczę na "rozsądną zachłanność" Cryptica, choć jednocześnie zdaję sobie sprawę, że srodze mogę się zawieść. 🙂

BTW, okrętowi z obrazków brakuje lewej gondoli? :huh: Mam nadzieję, że wersja ostateczna będzie kompletna. 😛

Jamjumetley
    Uczestnik

RIP JHAS (pozdrawiam osoby, które wydały na niego 400+ mln EC, bo chciały być "OP" ;>)

Raczej dla petów kupiłem ...i żeby się wozić po sector space 😉

A skąd pewność, że tak całkiem RIP? Dopisek Crafting Promotion Event brzmi dość enigmatycznie. Być może w ramach wspomnianego eventu będzie można po prostu ulepszyć posiadaną wersję standardową do T6.

Nadzieja umiera ostatnia i tego będę się trzymać 😀 A tak na serio, to już dawno nauczyłem się, żeby nie przywiązywać się do pikseli, bo w każdej chwili (jak Sławek napisał) Cryptic może wypuścić coś jeszcze bardziej pożądanego.

Ugand
    Uczestnik

Jakkolwiek by się jednak nie stało, to nowa wersja wygląda drapieżnie i pięknie zarazem, w mojej opinii lepiej niż oryginał. A to już rzadka sytuacja.

zgadzam się w zupełności, ta krypa wygląda fenomenalnie. obecny Ship Designer jest świetny w projektowaniu/remodelowaniu okrętów

snowman
    Uczestnik

No i sprawa JHSS się wyjaśniła. Poniżej fragment z oficjalnego dev bloga.

When you purchase a Research and Development Pack from the C-Store and open it, you will receive either 10 Lobi Crystals or an all new Tier 6 Jem’Hadar Strike Ship, in addition to the Research and Development Pack.

As an added bonus, owners of any other Jem’Hadar starship will be able to equip the Dominion Defense Screen universal console (details to follow in a separate blog) that is found on the Jem’Hadar Strike Ship. Equip all 3 special Dominion consoles on one of the three aforementioned ships for a special set bonus that improves the Dominion Defense Screen console.

Pomimo nowej, uniwersalnej konsoli, którą będzie można założyć także na JHAS czuję się zawiedziony...

Slawek
    Moderator

Będę udawał zaskoczonego. 😉

FAB
    Uczestnik
Wyświetlanie 15 wpisów - od 901 do 915 (z 1,370 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram