Plotki i wycieki informacji

Wyświetlanie 15 wpisów - od 781 do 795 (z 1,370 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Jamjumetley
    Uczestnik

Ale koty to ja chcę.

Kot w pudełku. Jednocześnie żywy i martwy?

Dajcie lepiej Beagle'a!

domirex
    Uczestnik

Może znalazł ktoś coś na temat wintera event (jaki okręt lub nowy świąteczny sprzęt)

snowman
    Uczestnik

Pod tym linkiem można zobaczyć zdjęcia Pathfindera, następcy Intrepida.

http://thomasthecat.tumblr.com/post/102919753440/this-is-the-pathfinder-class-starship-i-designed

To pierwszy projekt okrętu wykonany od początku do końca przez Thomasa Marrone.

I. Thorne
    Uczestnik

Czy tylko ja mam wrazenie ze wyglada on jakby w stoczni zabraklo duranium/tritanium i wypuscili go z dziurami na kadlubie?

Jamjumetley
    Uczestnik

Wcięcie w spodku potrzebne do drugiego deflektora. Intrepid też je ma, ale nie tak znaczne. Okręt wygląda jak krzyżówka właśnie Intrepid, Prometheusa i Akiry - to dobrze, bo nawiązuje do kanonicznych linii. Ani mnie nie grzeje ani nie ziębi. Poprawny, choć nie podobają mi się czarne akcenty. Trochę za bardzo kontrastują z resztą poszycia. Na szczęście to kwestia materiału, który można zmienić.

Slawek
    Moderator

Przynajmniej pokusili się o nowy skin, bo po newsie myślałem, że sprzedają raz jeszcze Intrepida z innymi statystykami. Podoba mi się główny kadłub, ale kolorystyka i cała reszta już nieszczególnie. Na szczęście do wyboru jest jeszcze Bellerophon, więc tragedii nie ma.

Mimo tego współczuję osobom, które ulepszyły T5 Intrepida do T5U...

No i nie wspomnę o fakcie, że to już szósty okręt T6 dla FED, podczas gdy KDF i ROM mają raptem po dwa, w dodatku z kijowymi starship mastery.

Jamjumetley
    Uczestnik

Mimo tego współczuję osobom, które ulepszyły T5 Intrepida do T5U...

Ulepszyłem co prawda tylko do wersji flotowej i jakiś już czas temu. Teraz naprawdę nie wiem co dalej. Czy brnąć w T5U? Czy w ogóle warto zastanawiać się nad kupnem wersji T6? Jest lepsza, ale nie wiele. Czy inne klasyczne okręty dostaną update do T6?

Uchi
    Uczestnik

Ja mam nadzieję, że pojawią się zmodernizowane wersje T6 Scimitara czy np. Negh'Var. Nowy Voy zrobił mi nadzieje.

domirex
    Uczestnik

A ja chętnie zobaczę Oddysy i Avengera T6. Dostały by w tedy niezłego kopa.

Melnikor
    Uczestnik

No nie wiem czy aż tak niezłego kopa:

[color=#ff8c00;]T6 Pathfinder[/color]   [color=#008000;]T5 Fleet Intrepid[/color]                

• Hull Strength: [color=#ff8c00;]31,050 lv 50/ 36,000 lv 60   [/color][color=#008000;]29,700 lv 50 (T5u na 60lv odpowiednio więcej)[/color]
    • Shield Modifier: [color=#ff8c00;]1.3 [/color][color=#008000;]1,43[/color]
    • Crew: [color=#ff8c00;]200 [/color][color=#008000;]200[/color]
    • Weapons: [color=#ff8c00;] 3 Fore, 3 Aft [/color][color=#008000;] 3 Fore, 3 Aft[/color]
    • Device Slots: [color=#ff8c00;]3 [/color][color=#008000;]3[/color]
    • Base Turn Rate: [color=#ff8c00;]12[/color] [color=#008000;]12[/color]

Czyli jak widać T6 ma nieco większy kadłub kosztem słabszych osłon.

Jedyną prawdziwą różnicą między T5u i T6 jest jedna konsola więcej w T5u, a T6  zamiast niej dostaje jeden więcej slot na umiejętności BOff. O zdolności za M5 mastery nie mówię bo można ją później "przenosić" na dowolny okręt.

LIBERTO
    Uczestnik

zapomniałaś o jednym: docelowo mają pojawić się również flotowe wersje okrętów t6, więc wskazywanie przewagi jednego nad drugim nie ma sensu- one mają być w miarę równoważne. dopiero pojawienie się t6 fleet pokaże co to będzie za bestia 

Melnikor
    Uczestnik

Liberto ja właśnie to pokazuje, że te okręty są niejako równoważne i nie ma podstaw żeby mówić o jakimkolwiek "niezłym kopie" z racji tego że pojawia się wersja T6 danego okrętu.

Slawek
    Moderator

Oprócz nieuniknionej wersji flotowej nie wziąłeś pod uwagę innych, wręcz obiektywnie lepszych stanowisk boff (Lt. Universal, Lt.Engi/Intel), a także obecności Starship Mastery Trait oraz Secondary Deflector.

No sorry, ale biorąc pod uwagę, że wersja flotowa jest nieunikniona (zapewne z trzecią konsolą taktyczną), T5U zwyczajnie traci rację bytu, gdyż nie ma i nie będzie w nim niczego działającego na jego korzyść ponad T6.

Melnikor
    Uczestnik

Stanowiska boff są mocno subiektywną oceną, co do Starship Mastery Trait przeczytaj jeszcze raz co napisałem (nie wspominam o niej bo można ją "przenieść" później na dowolny okręt, czyli daje takie samo wsparcie T6 jak i T5u). Secondary deflector mają powoli dostawać wszystkie okręty sci. Flotowe T6 to inna dyskusja, ja się cały czas odnoszę do sformułowania że czysty T6 "dostaje niezłego kopa" względem obecnych okrętów (patrz T5u)

Slawek
    Moderator

Nie widzę nic subiektywnego w różnicy Ens.Sci/Lt.Engi vs Lt.Uni/Lt.Engi-Intel. Drugi wariant jest zwyczajnie lepszy, chociażby w tym, że jest bardziej wszechstronny.

Starship Mastery odblokowujesz na postać, a kupując okręt masz go dostępnego na całym koncie. To też przemawia za jego zakupem względem T5, który oprócz konsoli do setu nie oferuje niczego uniwersalnego.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 781 do 795 (z 1,370 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram