Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Dyskusje ogólne › Plotki i wycieki informacji
nie rozumiem twojego wywodu,bdzigost. wyraźnie napisałem że w reputacjach musisz wykonywac konkretne zadania dla zdobycia konkretnej waluty potrzebnej do wykonywania konkretnych projektów w konkretnych reputacjach. co to ma wspolnego z kupieniem okrętu, którego bonusem, dla zachecenia do zakupu, będzie to, że się rozwija wraz z jego dowódcą? by wbijać kolejne traity nie musisz robic nic konkretnego tylko grać- levele zarówno postaci jak i okrętu będą same wskakiwać. dla nowych shipów i reputacji więc jedyną wspólną cechą są tylko zdobywane traity, ale jeśli dla ciebie to ozanczają reputacje to niech ci będzie
odnośnie power creepu- nigdy nie rozumiałem i nie praktykowałem dążenia do top sperzętu w każdej postaci za wszelką cenę. jesli ktoś koniecznie musi mieć high end super duper wypiasione itemki w grze by móc sie pochawlic dpsem o 2% wiekszym czy wynikami po jakiejś misji lecącej w miliony hp ubitych to jego problem- mnie wystarcza to co pozwala mi normalnie i przyjemnie pograć
zaś crafting jest nowym systemem wzorowanym na reputacji- skoro crypta wymysliła sobie takie coś co pozwala im zarabiać to będa na pewno to wykorzystywać, normalne
,,,
A teraz proponuję wrócić do wrzucania przecieków z Tribbla i innych źródeł.
,,,
a to co to za cuda? czyżby możliwość upgredowania posiadanego sprzętu? ciekawe czy między tierami czy ich jakością? zielona tarczki podnieść do max fioletu, hmmm ciekawe 😉
a to co to za cuda? czyżby możliwość upgredowania posiadanego sprzętu? ciekawe czy między tierami czy ich jakością? zielona tarczki podnieść do max fioletu, hmmm ciekawe 😉
Najprawdopodobniej. Popłakali się na forum że podnoszą cap level, wprowadzają nowy mk przedmiotów przez co ich dotychczasowy sprzęt nie będzie już taki uber i Cryptic ich w ten sposób okradł z pieniędzy. No bo jak ich statek który kupili 2 lata temu może nie być już najlepszy. Więc Cryptic znów włazi graczom w tyłek.
To są tokeny by ulepszyć broń? Ale jak ją ulepszają?
Muszę przyznać, że niektórym okrętom fajnie przydzielono dodatkowy slot konsoli. Więcej szczegółów na reddit. Kilka moich picków:
D'deridex dostał Engi... W dodatku te jego traity wszystkie skupiają się na obronie... Tymczasem inne Warbirdy mają kolejne traity do CrtH i CrtD.
Steamrunner dostał Tac (łącznie 5). Coraz bardziej mam ochotę na ten okręt, ale wciąż się czaję, aż będzie sensowna obniżka na Steam, bo ponad 20 Euro to ja za to nie dam.
Dopiero zobaczyłem, że Charal dostaje też konsolę taktyczną. Sprawia to, że dla mnie maszynka ta będzie lepsza od Kumari: 5 konsoli TAC, 5 przednich slotów na uzbrojenie, ale ze znacznie lepszymi stanowiskami boff-ów (commander, lt commander i lieutenant taktyczni w Kumari to dużo za dużo).
Ktos narzeka, ze bedzie mozna upgradowac sprzet Mk XII na MK XIV? Chyba wstydu nie ma, jak cos nowego dadza to placz na sali, jak dadza cos bedzie ulatwieniem to tez placz na sali. Kazda rzecz jest zla, gdyby tak bylo to wciaz naparzalibysmy sie maczugami.
Szkoda, ze do Voth Palisade daja 3 taktyczna, wolalbym 6 naukowa. Ale +15% do obrazen egzotycznych to mi sie podoba.
Nowy mk broni, świetnie będzie jakiś cel w powtarzaniu tych samych misji, a nóż dropnie to co potrzeba. A nie zaraz... zdobycie nowego top sprzętu polegać będzie na 5 minutowych zakupach u NPC... więc po co właściwie mam latać te misje?
W normalnym MMO to ciągłe wałkowanie tych samych raidów, bicie tych samych bossów ma chociaż sens. Bo idziesz tam z nadzieją, że nie dość żeby dropneło to co Ci potrzeba, to żeby jeszcze wpadło Tobie, a nie komuś z pozostałej 4-19.
Nie będzie polegało na 5 minutowych zakupach. Serio, rzućcie okiem raz jeszcze na nazwę tematu i weźcie pod uwagę, że nie wszystko co trafia na Tribbla to ostateczna wersja określonej mechaniki.

Mechanizm maskujący okrętów federacyjnych T6 (Phantom, Eclipse i Scryer) będzie zdolnością wbudowaną. Informacja pochodzi z dzisiejszego livestreama.
Podczas jednego z livestreamów udostępniono publiczny kod odblokowujący Holo Leetę. Klucz wygląda następująco: spnXI8OK. Co prawda jest już dość leciwy, ale u mnie właśnie zadziałał. Wspomniany kod należy wpisać w Arc. Rozwijamy menu znajdujące się w lewym, górnym rogu (tuż obok logo) i wybieramy polecenie Redeem a Code. Doffa można znaleźć w CStore, w zakładce Items pod nazwą Star Trek Convention. Holo Leeta dostępna jest dla obu frakcji i dla każdej postaci na koncie. Po rozpakowaniu paczki zawierającej Holo Leetę otrzymamy również tytuł Convention Veteran.
A tu coś z innej beczki. Zabawny teaser;P
Steamrunner dostał Tac (łącznie 5). Coraz bardziej mam ochotę na ten okręt, ale wciąż się czaję, aż będzie sensowna obniżka na Steam, bo ponad 20 Euro to ja za to nie dam.
latam tym dziwadłem na jednym ze swoich taktyków i całkiem przyjemny jest- dość wytrzymała eskorta wsparcia. z tym bonusem w postaci tac konsoli dostanie też niezłego kopa do damagu, szkoda tylko że stanowisko sci ma tylko eng, ale poza tym fajny okręcik
Ciężko co prawda jeszcze oceniać, ale chyba szykuje się w miarę godny następca mojego D'deridexa...

Natomiast Guardian wygląda troszku jak koncept Ambassadora: