Plotki i wycieki informacji

Wyświetlanie 15 wpisów - od 691 do 705 (z 1,370 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Melnikor
    Uczestnik

Chyba Icheb. Który był już wcześniej w grze.

FED T6 Eskort

Dołączona grafika

Slawek
    Moderator

Icheb. Nowy model dostał, bardziej wierny podobiźnie aktora. Chodzą plotki, że to będzie kolejny voice-actor.
    Stary model - http://img3.wikia.nocookie.net/__cb20120904210956/startrek/images/thumb/1/14/Icheb_2409.jpg/220px-Icheb_2409.jpg

Eskorta tragiczna. Captain Logan, wróć!

Więcej zdjęć z panelu - http://imgur.com/a/KNAsy

Melnikor
    Uczestnik

Chodzą też domysły że nową klasą boff będzie wydzielony z naukowego pion medyczny (medycy dostali własny schemat munduru w rozpisce)

Eskorta jako kontynuacja linii Defiant jeszcze jakoś ujdzie (chciałbym zobaczyć od frontu jaką ma 'grubość'), krążownik to dla mnie jakaś porażka. Mam nadzieję, choć płonną, że to świecenie się kadłuba jakby neony założyli jest tylko kwestią włączonej wizualizacji osłony z Aegis'a.

Slawek
    Moderator

Wszyscy dostali mundury, nawet po kilka wariantów - od kadetów w akademii, po admiralicję. Medyk byłby zbyt banalny, szczególnie biorąc pod uwagę, że na ground sci już tę rolę pełnią.

Pozostając w temacie Delty prędzej spodziewałbym się czegoś nawiązującego właśnie do Voyagera i roli np. Seven of Nine, Kes (telepatia?), albo - o zgrozo - Neelixa.

Właśnie eskorta mi się kompletnie nie podoba, nawet, a może i wręcz szczególnie jako następca Defianta. Krążownik przynajmniej trzyma jako taką sylwetkę klasycznych okrętów, jak np. Constellation czy Cheyenne, tylko w przesadnie futurystycznej formie. Generalnie nie podobały mi się praktycznie żadne designy Cryptic od czasu odejścia Cpt. Logana, a te T6 wypadają jeszcze gorzej. Jedynie romulański nawet w porządku, bo KDF znowu ma dziwne proporcje i napakowane niepotrzebnie dział na dziobie.

I znając życie znowu możemy się spodziewać, że 3/4 nowych okrętów dostaną FED, zaś KDF i ROM będą musieli czekać miesiącami na łaskę Crypty...

Melnikor
    Uczestnik

Tylko że mundury dla kadetów i Admirałów już w grze były, a pion medyczny został w ten sposób wydzielony po raz pierwszy.

Slawek
    Moderator

Nie, nawet mundury kadetów uległy "zmianom" na wariacje Odyssey w dużej mierze - http://www.arcgames.com/en/games/star-trek-online/news/detail/6005813

Kompletnie bym się tym nie sugerował. Graczom po prostu się nagle spodobała ta "oficjalna" rozpiska, to TTCC ją rozszerzył o wszelkie stroje formalne, rangi itp. itd.

Poza tym nie wiem jaką rolę mógłby pełnić medyk w kontekście funkcjonalności okrętu i skillów space.

Melnikor
    Uczestnik

Kadeci obok już dostępnego podstawowego munduru dostali dodatkowo galówkę. A do skili space wystarczy że dadzą umiejętności leczące/przywracające załogę (jak kiedyś TT) i tym podobne. A jaką rolę w space mieli by niby pełnić BOff klasy Neelix czy Kes? Mowa była o nowym typie/dywizji BOff a nie unikatowym oficerze jak drona Borg czy Voth.

domirex
    Uczestnik

Właśnie nie wiem o co z tym chodzi nowy typ/dywizji boof

Slawek
    Moderator

Już mówiłem, że np. Kes była telepatą, w dodatku słabym wg serialu. Skoro mamy Deltę, a m.in. Ocampa mają być sojusznikami, to kto wie czy właśnie nie wymyślą jakiegoś "neutralnego" tudzież "cywilnego" typu boffa, nie skupiającego się na żadnej z dotychczasowych profesji tac/eng/sci, lecz oferującego jakiś nowy zestaw skillów. Medycy to nic innego, jak wydział naukowy, a mundury to - raz jeszcze - ciekawostka.

Melnikor
    Uczestnik

Dotychczasowe połączenie medyka i naukowca jest dość dziwnym zlepkiem bo to całkowicie inne dziedziny, zwłaszcza że w serialach często te dwa działy były rozdzielone (choćby właśnie innym umundurowaniem, medycy byli bardziej zielonkawi). W kilku wcześniejszych wywiadach gdzie wzmiankowany był  E2 padały określenia o powrocie do klasowości i rozdzielenie sci/med by jak najbardziej w tym momencie pasowało.

Mundur może być ciekawostką, a może nią nie być. Nasuwa się tu pytanie dlaczego akurat padło na pion medyczny (który do tej pory nigdy nie był wydzielany) a nie na przykład mundur polowy ochrony czy strój roboczy dla inżynierów?

Slawek
    Moderator

Starfleet doctors and nurses have the options of wearing "medical whites". These are not mandatory, but are an option for those in the medical profession to set them apart as healers.

These medical whites follow the tradition of special medical dress seen for doctors and nurses in the 23rd and 24th century Starfleet.

When on an away missions, doctors and combat medics might wear the Odyssey Tactical uniform in medical colors.

Anyone who gets their hands dirty with heavy machinery, such as infantry/security, pilots or mechanics, might also wear the tactical uniform, as it's designed to take a beating.

EDIT:
    Panel STLV w formie audio, od ~18min - http://priorityonepodcast.com/po184/

Sądząc z Q&A można założyć, że Dauntless będzie okrętem pseudo-naukowym T6.

domirex
    Uczestnik

Dlaczego na chama dodają elementy do działającego systemu? Wystarczy dorzucić parę nowych skilli boff i dać tym T6 +1 konsolę i 1 skilla do jakiegoś boff w porównaniu do T5.

I. Thorne
    Uczestnik

Po co? Podobal ci sie seozn 8 i 9? Nie narzekales na to, ze pojechali po bandzie i prawie nic nie dali? Przynajmniej teraz cos zrobia, mzoe lepiej, moze gorzej, ale cos z tego wyjdzie.

domirex
    Uczestnik

Ja tylko czekam na ciąg dalszy fabuły. Trochę mnie zaciekawiła tym iconianinem który skasował pół rady klingonskiej pstryknięciem.

I. Thorne
    Uczestnik

Nie bedzie nowej fabuly, kontynuujacej wydarzenia po Surface Tension. Bedzie rownolegla do tych, ktore juz znamy w latach 2409-2410. A jesli nawet bedzie to raczej nie rozwijajaca za bardzo tematu Ikonianskiego, raczej nawiazywanie kontaktow/ dolacze do sojuszy panstw z alfy. No i pewnie, patrzac na cutscenki z reputacji dysona, pranie sie z Borgiem.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 691 do 705 (z 1,370 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram