Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Dyskusje ogólne › Plotki i wycieki informacji
Wyjątek z Ala Rivery:
We are working on a looooooot of ships right now for Expansion 2
Wspomniany cytat pochodzi z wywiadu, jakiego Geko udzielił ostatnio podcastowi Priority One Priority One Episode 170. Zdanie padlo w 1h 01min 15s odcinka.
Czyżby za rogiem czekała jednak kolejna grywalna frakcja?
Wypierali się kolejnej frakcji kiedyś. Sam też mam nadzieję, że nie będzie takowej. Za dużo rozdrabniania jak na mój gust.Dodatek ma być skupiony na Delta Quadrant. Niewykluczone, że te stateczki, to różne gatunki napotkane przez Voyagera. Część z nich może trafi do C-Store w ramach rozszerzenia obecnych frakcji (np. Talaxianie do Fed, Kazoni do KDF) podczas gdy inne do Lock Boxów.No i właśnie - skoro tematyka Delta Quadrant, to nie wiem jaką frakcję by mogli dać nową. Dlatego też zakładam, że chodzi o rozszerzenie tych już obecnych.Zresztą, cokolwiek dodadzą to i tak będzie niezbalansowany bałagan. Osobiście zatraciłem już jakiekolwiek nadzieje na choćby pozory balansu. Teraz nawet developerzy przyznają, że "nowe = mocarne".
Kazoni do KDF. Klingoni musieli by upaść na głowę albo być bardzo zdesperowani.Co do balansu stare okręty to skorupki po jajkach przy tych nowych.
Słucham zalinkowanego wyżej wywiadu. Geko naprawdę to typowy biznesmen, którego interesuje tylko mamona. Ludzie z PriorityOne mówią do niego o podstawowych dla graczach aspektach, a on o połowie nie ma zielonego pojęcia...Dodam także, że nie jest planowany żaden Fleet Holding przynajmniej do Season 10 (tj. z tego co mówił Expansion 2 to nie Season 10).
Pieniądze zniszczyły nie jedną dobrą grę. STO jest na "dobrej “ drodze by do nich dołączyć.
Wypierali się trzeciej, samodzielnej frakcji. Zawsze jednak mogą powtórzyć numer z Romulanami, który przyniósł im poważny zastrzyk gotówki, co zresztą sami potwierdzili. Już to widzę oczami wyobraźni, rasa bez własnego domu, szukająca wsparcia Imperium lub Federacji... Talaxianie? Ziomkowie Neelixa biegający po First City czy Earth Space Dock, bezcenne 😉
Romulanie nie są samodzielni - wybierają sojusz. Zresztą, samych Romulan nigdy się nie wypierali. Tymczasem stale podkreślali, że kolejnej frakcji nie ma w planach. Nawet gdyby, to nie sądzę, żeby nawet Cardassianie przynieśli im takie dochody, jak wyczekiwani przez wielu Romulanie.Co do tematu - klasa Constellation ma zostać wydana na "Cpt. Picard's Day", co wg Memory Alpha przypada na 16 czerwca.
A dlaczego tak sie dziwicie odnosnie grywalnych Talaxian czy Kazonow? Wygladacie jak gdybyscie nie ogole nic nie rozumieli z misji fabularnych...Solanae i Jenolan sfery moga byc gdziekolwiek w delcie. To ze w jednej biegaja Voth, a w drugiej Undine to nic nie zmienia, obie rasy maja technologie ktora nie przypisuje ich obszar dokladnie do stalego miejsca w galaktyce. Dlatego te zstawim, ze jedna bedzie kolo punktu startowego Voyagera (Kazoni, Talaxianie i podobni), a druga gdzie kolo 3-4 seoznu (Voth, Borg i inni).Dlaczego Klingoni nie maja przyjac Kazonow? Hmmm... Wola sie sami wykrwawiac jak ktos im proponuje pomoc? Ja bym tam ich wzial na mieso armatnie...A co do za slabych obcnych sttakow to moga po prostu je przykoksac i bedzie spoko. Znow zaroi sie od starych klas...
A co do za slabych obcnych sttakow to moga po prostu je przykoksac i bedzie spoko. Znow zaroi sie od starych klas...
Tak i nie. Gdyby wzmocnili stare jednostki, byłby to swego rodzaju strzał w stopę. Po co wydawać kolejne 2500 zen na nowy okręt, skoro kupiony kiedyś tam stał się nagle z powrotem równie atrakcyjny, co wspomniana uber-nowość? Cryptic zapędził się IMO w ślepy zaułek. Żeby zarabiać na okrętach, muszą co rusz wprowadzać nowe (inaczej dochody z C-Store spadną, ludzie nie będą przecież kupować w nieskończoność dużej ilości okrętów z nie modyfikowanego zbioru) - i to coraz mocniejsze (żeby wywołać odpowiedni poziom zainteresowania).
A że przy okazji balans idzie w diabły, cóż... Za niedługo będzie można przejść fabułę myśliwcem (w sumie... pewnie już można)...
Tak i nie. Gdyby wzmocnili stare jednostki, byłby to swego rodzaju strzał w stopę. Po co wydawać kolejne 2500 zen na nowy okręt, skoro kupiony kiedyś tam stał się nagle z powrotem równie atrakcyjny, co wspomniana uber-nowość?
Tak i nie. Dla starych graczy może i nie było by aż takiej motywacji. Gdzie już nowi mając do wyboru nie jeden aktualny statek, ale też kilkanaście starych prędzej kupią 2-3 a nie tylko jeden więc zamiast 2500 wydadzą 5000-7500.
Można.Geko w powyższym wywiadzie gadał, że w grze jest - uwaga - za dużo misji PvE... Dlatego chcą by było więcej eventów, zaś sporo starych misji by zwyczajnie usunął. To samo powiedział na temat okrętów - tj. że jest ich za dużo i gracze mają problem z wyborem. Zaraz potem palnął jednak jak to pracują nad kolejnymi okrętami dla nowego dodatku. Tak to niestety teraz wygląda - jakikolwiek balans szlag trafił, naprawianie lub zmienianie statystyk nie ma sensu, a jedyne na co Cryptic stawia, to że gracze będą się non-stop rzucać na byle nowość. Jak nie z lock boxa, to z c-store itp.O okrętach flotowych powiedział tyle, że musi wreszcie Fleet Gurambe dodać, "co nie powinno zająć dużo czasu" - szkoda, że gada tak od dwóch lat... Zaś w kwestii flotowego Aquariusa powiedział, że nic nie zmienią - okręt jest "bo mieli model". Że prezentuje on poziom T4 to szczegół najwyraźniej...Dlatego osobiście mam już głęboko w poważaniu te nowe świecidełka za Lobi, z Boxów itp. i praktycznie wszystkie moje postacie latają jakimiś wybrakowanymi okręcikami flotowymi, typu Sabre, Nova, Olympic, D'deridex. Choćby na pokaz.A przy okazji - Undine Lock Box potwierdzony... Na drzewo Craptic...
Boli mnie że Galaxy R i X obrywa od okrętów niższego tieru zwłaszcza Romulanskich. Jednak po ostatnim ich "wzmocnieniu" nie wydaje mi się by znacząco ulepszali okręty. Bardziej opłaca się zrobić nowy okręt by ludzie wydali mamone aby nie zostać w tyle.Do puki nie zmieni się polityka zarządu będziemy skazani na tego typu działania.Co do Undine Box bez bio statków mogą być znośne.
że predator czy co? choć na myśl tez przychodzi pewien stary horror: "Mucha" (w którym główna role grał teleporter) 😉
A to co powrót predatora Może jeszcze okręt Obcych i będzie kompletDo jutra jeszcze trochę czasu może tego nie dodadząJuż chyba wolałby Enterprise zapowiedzianego 1 kwietniaUwaga w sezonie 10 nowa frakcja Wyzwoleni Borg.Nowe Skszynie Borg a w nich sześcian Borg. Za 800 lobi kupicie Borg Comand Ship( tzw cygaro)Nie zdziwiło by mnie to. :help: