Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Dyskusje ogólne › Plotki i wycieki informacji
A tak, czytałem o tym u PvPiaków na forach STO. Wreszcie nerf do seta Borgowego. Wreszcie jakaś sensowna decyzja. Mnie się podoba. Zresztą i tak Borgowy set nadal będzie "musisz mieć" dla każdego, kto chce tankować. Mogliby go kopnąć jeszcze bardziej.
Czyli umiejętności sci również zaczynają nerfić a tym samym jedyny sens jest granie tac na eskorcie... super.
"Co ja pacze"
Season 7 - More Grind, Higher Costs, Fewer Rewards:
All existing STF grind currencies are eliminated and REPLACED with a different STF grind currency
New Romulan grind currency added
Borg set broken from 4-piece set to 3-piece and a new set available for the new STF grind currency
Space and ground STF items now cost dilithium in addition to the new STF grind currency
Dilithium rewards eliminated from STFs
Dilithium prices for grinding Duty Officers up from one quality to the next are dramatically increased
Free Academy recruitment Duty Officer packs eliminated and replaced with one that costs dilithium
http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=419051
Że gra staje się coraz mniej przyjazna to wiedziałem, ale to Cryptic powinien wiedzieć, gdzie jest granica. Jeszcze niecały rok temu zachwalany system F2P staje się coraz bardziej Pay 2 Play.
No to do kompletu brakuje jeszcze tylko żeby samo latanie statkiem pożerało dilith, a wszelkie możliwe misje dawały łącznie mniej niż limitowane 8 tysięcy dziennie.
Space and ground STF items now cost dilithium in addition to the new STF grind currency
Ups... dobrze, że już co nieco mam. Gorzej, jeśli wprowadzą nowe rzeczy do kupna.
Free Academy recruitment Duty Officer packs eliminated and replaced with one that costs dilithium
Ups... ups...
Wielkie, paskudne, ups... Ups i jeszcze raz ups!
No to jesteśmy w czarnej dupie... parafrazując pewien film.
Mnie to nie dotknie specjalnie, bo w zasadzie nie używam dilitu ani setów a w STFy nie gram, ale Cryptic zaczyna przeginać. Nie zdziwiłbym się, gdyby po takich zmianach populacja graczy zaczęła spadać.
Jedyna rzecz która powodowała że jeszcze od czasu do czasu zmuszałem się do zagrania STFa ma zniknąć. Grać STFy żeby dostawać jakieś marki, a na .... (wstaw odpowiednie słowo) mi to potrzebne.
Dostanę kilka nowych zabawek do których trzeba doliczyć to:
Jeżeli to wprowadzą to zagram kilka razy i sobie odpuszczę jakikolwiek STF, tak samo pewnie podejdę do innych "nowości" z sezonu 7.
Eee... jeżeli mam set Borga z 3 części a rozbija go na 4 to znaczy, że go chyba stracę :[ . Mam nadzieję, że Cryptic NIE ZROBI tak:*transwarp- 2000 dylitu*uczestnictwo w stf- 10000 dylitu*za bycie w jakiejkolwiek flocie- 5000 dylitu dziennie*za uzycie chatu- 150 dylitu za wiadomość*teleportacja- 50 dylitu* 10 Zen 20 złotychJeżeli tak będzie: SORRY ALE REZYGNUJĘ.
przeciez dilit mozecie o wiele szybciej zarabiac grajac mecze pvp
przeciez dilit mozecie o wiele szybciej zarabiac grajac mecze pvp
Jak lubisz wiecznie umierać i sprawia ci to przyjemność to sobie giń... Niektórzy nie grają po to, żeby zarobić na wszelkie możliwe (czasem nieprzyjemne) sposoby, a dla zabawy i rozrywki, a umieralnia, jaka jest prowadzona na kanale Farma_PL na pewno nie zalicza się do tego.
Jeśli masz na myśli tak zwaną "farmę", to dla mnie osobiście nie jest to żadna frajda, a nudny i monotonny grind. Natomiast normalne mecze PvP wcale taką efektywną metodą zarabiania nie są jeśli chodzi o sam czas.
Oczywiście to tylko moje zdanie, ale jak już spędzam czas z grą, to wole sobie normalnie pograć i przy tym zarobić, a nie stosować jakieś kombinacje tylko i wyłącznie celem zarobienia... Trochę to po prostu mija się z celem całej zabawy. 😉
Szkoda tylko, że Cryptic uparcie zapomina o jakichś nowych sensownych formach zdobywania dilithium, a zamiast tego nerfi wszystko, co dotychczas go oferowało...
Tak czy inaczej, o sposobach zarabiania dilithium jest osobny temat - http://www.trek.pl/forum/index.php?showtopic=8296 - może warto go będzie wkrótce odkurzyć, jeśli sprawy faktycznie się tak będą miały jak zapowiadają. 😉
Przy okazji, kolejne ciekawostki co do zmian w setach - http://sto-forum.perfectworld.com/showpost...mp;postcount=13
Stoję trochę w opozycji do powyższych wypowiedzi koleżanki i kolegi. Uważam, że tzw. "farma" to bardzo przyjemne narzędzie do zdobycia rudy, która przydaje się w wielu aspektach gry. Narzędzie, które umożliwia szybkie zdobycie rudy i poświęcenie się temu, co sprawia mi przyjemność w grze czyli innym aspektom, akurat w moim przypadku rudy nie przynoszącym. Tym samym wilk syty i owca cała.Mimo wielu różnych kwestii, które gra zapewnia, najważniajsza jest ta, że każdy znajdzie coś dla siebie i to jest najciekawsze.
Heh... Na samym początku STO nie było najlepiej zrobione. Pomyśleli, posiedzieli... Pozmieniali.Część rzeczy wyszło grze na lepsze, część nie - ale uczciwość nakazuje przyznać, iż jednak całościowo STO stało się bardziej przyjazne.Teraz zaś... Coraz mniej i mniej powodów, by w to grać. Jeszcze kilka miesięcy temu Suavek nabijał się z World of Tanks (poniekąd słusznie), że strzela się tam pieniędzmi - czyli amunicją kupowaną za realne pieniądze. Wygląda na to, że STO zmierza w podobnym kierunku. Oj...Prawo devsów kroić kasę na czym się da, ale naszym prawem jest z kolei poszukać sobie nowej rozrywki. Pytanie, kiedy to nastąpi.