Plotki i wycieki informacji

Wyświetlanie 15 wpisów - od 316 do 330 (z 1,370 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Melnikor
    Uczestnik

Podobają mi się te bronie Refracting, Tetryon+szansa na AoE+wampir energii 🙂

Damc
    Uczestnik

http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=651071

Nie wierzę, że Cryptic wycofał się z nerfowania Cruiserów :D.

Jamjumetley
    Uczestnik

While we do want to create situations in which players choose between survivability and damage and make conscious choices about what powers they use

Uważam, że właśnie powinno być więcej sytuacji w których trzeba wybrać coś kosztem czegoś innego. Przykładowo - dodając punkty do jednego skilla wyłączona byłaby możliwość dodania ich do innego. Gra byłaby o wiele ciekawsza, gdyby trzeba było się czegoś wyrzec. Teoretycznie pula punktów jest ograniczona, ale w praktyce większość graczy wybiera pewnie te same zdolności.

Damc
    Uczestnik

While we do want to create situations in which players choose between survivability and damage and make conscious choices about what powers they use

Uważam, że właśnie powinno być więcej sytuacji w których trzeba wybrać coś kosztem czegoś innego. Przykładowo - dodając punkty do jednego skilla wyłączona byłaby możliwość dodania ich do innego. Gra byłaby o wiele ciekawsza, gdyby trzeba było się czegoś wyrzec. Teoretycznie pula punktów jest ograniczona, ale w praktyce większość graczy wybiera pewnie te same zdolności.

O ile w ogólności się z Tobą zgadzam o tyle w tym przypadku wprowadzanie wielkich zmian w niewielkiej puli skilli (które nie są jakos specjalnie niezbalansowane - wiekszość z nich wymagała tylko wydluzenia czasu trwania drugorzędnego efektu i tak po następnym patchu tribblowym będzie - np. EpTW dajace bonus do obrazen przez cale 30s) najbardziej osłabia statki o dużej liczbie stanowisk inżynieryjnych. Czemu?

Po 1. Na ensign Eng wsadzisz w zasadzie tylko jakiś skill EpTX (no chyba ze sie założy eng teama...)

Po 2. W momencie gdy EpTX trwały po 20s niewykonalne stawało się używanie 2 rodzajów tych skilli, jednocześnie zachowując 100% uptime, co jest w obecnej chwili na Holodecku głównie atrybutem krążowników.

Po 3. W typowym krążowniku założenie EpTX na wyższym poziomie powodowało, że w sloty z niższych poziomów (a dokładniej Ensign Eng) nie byłoby co wsadzić (przy 20s czasie trwania)

Cryptic zrozumiał chyba w końcu to, że głębsze zmiany w grze nie mogą być dokonywane poprzez zmianę jednej grupy skilli bez brania wszystkich scenariusza użycia, a było widoczne to, że nie przemyśleli tego dokładnie po tym, że na forum jakoś miesiąc temu gdy zeronius popisał się wiedzą (a raczej jej brakiem) na temat cooldownów skilli EpTX...

Slawek
    Moderator
    Jamjumetley
    Uczestnik

O ile w ogólności się z Tobą zgadzam o tyle w tym przypadku wprowadzanie wielkich zmian w niewielkiej puli skilli najbardziej osłabia statki o dużej liczbie stanowisk inżynieryjnych. Czemu?

Ale mówiłem akurat o skillach, a nie abilities 🙂 Skille to te, w które ładujesz do 9 punktów. Może trochę namieszałem, bo mowa była mocy awaryjnej, a ja wyciągnąłem skille.

Po 3. W typowym krążowniku założenie EpTX na wyższym poziomie powodowało, że w sloty z niższych poziomów (a dokładniej Ensign Eng) nie byłoby co wsadzić (przy 20s czasie trwania)

Z tym nie do końca się zgodzę. U siebie montuję często EPtS z wyższego (2 i wyżej) poziomu, i EPtW właśnie w slocie chorążego. Wsadzić jest co, ale to chyba jedyna możliwość 😛

Damc
    Uczestnik

Z tym nie do końca się zgodzę. U siebie montuję często EPtS z wyższego (2 i wyżej) poziomu, i EPtW właśnie w slocie chorążego. Wsadzić jest co, ale to chyba jedyna możliwość 😛

Tym razem to ja chyba nie napisałem tego jasno - zmiany w cooldownach powodowałyby, że jedyna umiejętność, którą dałoby się sensownie wsadzić w ensign slot byłoby epts/eptw, bo założenie jednocześnie skilla z wyższego poziomu powodowałoby to że, nie dałoby się używać skilli z ensigna bez uniknięcia bolesnych 10s okien.

Jamjumetley
    Uczestnik

Spoko. To zrozumiałem 😉 Na całe szczęście zrezygnowali z tego poronionego pomysłu.

Zarathos
    Uczestnik

Piloci eskortowców wydzierali się wystarczająco głośno i wycofali się. Szkoda, bo to akurat była dobra zmiana. Podobno będąca częścią większych zmian. Niepotrzebnie to pokazywali. Dostaliby gracze całość, to mogliby marudzić. A tak to "łaaaaaaa moja eskorta nie będzie mogła mieć 100% czasu na EPtS... łaaaa!".No i się wycofali.

Piotr
    Klucznik

Zar, a powiedz coś dobrego na temat gry i devów. ;>

Zarathos
    Uczestnik

Nie.

Piotr
    Klucznik

Skoro "wszystko źle", skoro właśnie przez to przestałeś grać, to jaki to ma sens? Nudne to narzekanie.

Zarathos
    Uczestnik

Marudzę bo:

1) Nikt inny tego nie robi i gdyby nie ja to byłoby kółko adoracji STO

2) Cryptic niezbyt często robi coś sensownego (a jak robi, to się z tego wycofuje ze względu na marudzenie graczy).

W tym wypadku na dodatek, wycofał się bo gracze wrzeszczeli i tupali jak banda pięciolatków. I to mimo, że wiadomo było iż zmiany EPtX to tylko część większego planu i zmian w umiejętnościach. I zamiast poczekać, aż się wszystko pojawi i będzie wiadomo co z czym, to zaczął się wrzask. Głównie ze strony taktyków i pilotów eskortowców, że będą mieli dziurę w EPtS (bo w sumie o tą zdolność się wszystko rozbiło). Więc tym bardziej mam powód do marudzenia.

Zwłaszcza, że w oczekiwaniu na brudnych, brzydkich i zielonych (chcę polatać DD) zacząłem odświeżać sobie umiejętności i postawiłem STO. I już cieszyłem się na zmiany (akurat ta mi odpowiadała - można sprawdzić na forum STO: http://sto-forum.perfectworld.com/showpost...;postcount=120), a tu zonk.

No, więc mam powód żeby marudzić.

MnICH
    Uczestnik

1) Nikt inny tego nie robi i gdyby nie ja to byłoby kółko adoracji STO

Wiekszosc osob jak zaczyna sie "irytywac" danym tematem to go porzuca i idzie dalej.

2) Cryptic niezbyt często robi coś sensownego (a jak robi, to się z tego wycofuje ze względu na marudzenie graczy).

Dziwi Ciebie, ze firma zmienia zdanie pod naporem placzu klientow, ktorzy placa za ich produkty/uslugi?

FAB
    Uczestnik

Przepraszam, ale narzekających to jest tu dużo. Ja sam narzekam na każdy projekt upiększający etc 🙂

Wyświetlanie 15 wpisów - od 316 do 330 (z 1,370 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram