Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Dyskusje ogólne › Plotki i wycieki informacji
http://sto-forum.perfectworld.com/showthre...541#post8867541
Zaczyna się.
EDIT:
IIIiiiiiii... mnie się zbugowało na dzień dobry 🙄
ja nie byłem w stanie pisać na czacie, ale i tak nic bym nie odpisał, gdyż
zamurowało mnie 🙁
niech piszą "Work in Progress", ale to, co widziałem było na pograniczu kpiny i niedorzeczności. amatorskie gry sprzed 15stu lat mają lepiej zrobiony UI, serio.
W jakim sensie konkretnie?U mnie niestety gra w ogóle nie reaguje na mysz czy klawiaturę, co też doświadcza sporo innych osób, sądząc po forum.Coś ciekawego w reputacji tholiańskiej?
zrobiłem małą galerię (111 scrshot), wszystkie na MSAA (domyślny AA) x8. uwzględniłem całą reputację tholiańską, także nowy system cech postaci (który wyraźnie jest w stadium pre-alpha)
w pewnym momencie zmienia się trochę kolorystyka: http://sto-forum.perfectworld.com/showpost...mp;postcount=44
moje wrażenie jest takie: gigantyczny krok wstecz, pod względem UI - muszę też dodać, że nadal tworzy lagi, chociaż "na oko" odrobinę mniejsze
PS żeby zobaczyć obrazy w ich oryginalnej rozdzielczości (1440x900) wystarczy najechać kursorem na prawy-górny jego róg, gdzie pojawi się przycisk "opcje" - tam można wybrać "view full resolution"
W sumie zależy. Na niektórych screenach HUD wygląda przyzwoicie, podczas gdy na innych sprawia wrażenie zlepionych w paincie bitmap, amatorsko podrzuconych do plików gry celem zmiany starego UI. Kolorystyka i wygląd niektórych okien w stylu LCARS jest ok, zaś niektóre perfidnie czworokątne ikony/buttony gryzą po oczach.Inne zmiany na dobrej drodze, aczkolwiek wykonane tak sobie - chociażby viewscreen w oknie dialogowym...Traity da się zmieniać do woli, czy na jakiej zasadzie to (nie) działa?
Zdecydowane uwstecznienie. Sama idea LCARS jest ok, ale po to wstawiali "nowy", żeby było nowocześnie. Jest przecież nawet na Memory alpha gostek który chwali się jak jego system "blue on blue" zrewolucjonizował interfejs. Ciekawe, czy go teraz usuną albo zmienią mu dialog. Generalnie interfejs wymagał zmiany, ale powinni raczej pójść dalej w kierunku "pseudo-przezroczyste pseudo 3D", w końcu w tym kierunku rozwijał się serialowy interface. Można było zrobić naprawdę fajne rzeczy, a tak mamy... Craptica.No i te kwadratowe ikony tu i ówdzie pasujące jak pięść do oka. Może i tak jest bardziej "tabletowo", tylko po co to, skoro gry i tak nie odpali się na systemie innym niż Windows? Który w większości jednak tabletowy nie jest (poza Win8).Dziwne to trochę. Może kolejny krok ku "uazjatowieniu" gry albo co?Swoją drogą - gra na wysokich ustawieniach jest całkiem ładna (jakby ktoś się dziwił - grałem w STO na integrze).
Traity da się zmieniać do woli, czy na jakiej zasadzie to (nie) działa?
podstawowa pula wydaje się być nie do ruszenia, acz niektóre zostały ze "starego" systemu, np. Nerve Pinch. wydaje się, że każdy gatunek wymusza własną pulę cech (niższe okno), podobnie jest z wybraną dywizją oficerską (screeny z tworzenia postaci).
z "niższego okna" byłem w stanie kliknąć jakąś ilość - przechodziły do zestawu (chyba) aktywnych cech, które mogłem usunąć małym "X" na nich wiszącym. po zatwierdzeniu (Tr: Commit) nie byłem w stanie nic zmienić, więc chyba zaczyna tutaj odgrywać znaczną rolę Respec Tokens. Zupełnie nowa postać otrzymała takiego 1 sztukę (stare nic nie dostały) - później sprawdzę, czy to ogólny token, czy tylko do cech, jednakże w c-store nie widziałem nic, co by przypominało takowy dla cech postaci, więc pewnie liczyć będzie się ten za 500zen
całość jest wystarczająco obskurna i toporona by sądzić, że ulegnie jeszcze sporym zmianom... oby przed premierą.
Jednym z elementów level progression KDF ma być Nimbus Adventure Zone. Nie wiadomo jednak czy będzie to ich unikatowy content, czy też coś większego dla wszystkich, ale ma się pojawić w Maju.Udało mi się wejść na Tribbla po tym jak Cryptic rozpracował co zawalił (ja wiem, że XP to stary system, ale bez przesady...) i przedstawił tymczasową solucję. Wiele do oglądania co prawda nie ma poza UI, co do którego zostaję przy tym co powiedziałem wyżej - po części wygląda nieźle, ale w pewnych miejscach te gigantyczne kwadratowe buttony kompletnie nie pasują. Ogólnie jakiś brak konsekwencji w kwestii które przyciski są zaokrąglone, a które kanciate.Bugów od cholery i jeszcze trochę. Zaryzykuję stwierdzenie, że więcej niż za czasów open bety trzy lata temu... serio...Wypuścić i tak wypuszczą to w maju. Z jednej strony może być fajnie jeśli spełni się choćby część ich obietnic co do zawartości, ale z drugiej boleśnie, bo nie wierzę, że naprawią wszystkie babole na czas.
zrobiłem małą galerię (111 scrshot), wszystkie na MSAA (domyślny AA) x8. uwzględniłem całą reputację tholiańską, także nowy system cech postaci (który wyraźnie jest w stadium pre-alpha)
Przejrzałam to sobie i powiem, że UI w czasie latania statkiem - ujdzie, okienka (postaci, floty, itp) - ujdzie. Ale omg te nowe UI na "paski życia postaci"/"target" itp - obrzydliwe!!
Bwuh? Cóż to? http://sto-forum.perfectworld.com/showpost...amp;postcount=1
System traitów? Możliwy re-trait? Wprowadzenie rdzenia warp? Patrząc na to i na ogólną zapowiedź LoR można prawie powiedzieć, że Cryptic stara się zrobić grę ciekawszą, a nie tylko wyciągnąć jak najwięcej kasy z lockboxów i dilithium. 😛
No ale Win XP nadal nie naprawili, a i sam poczekam czy te traity i rdzenie będzie w ogóle w czym wykorzystać, czy też przez kolejne pół roku dalej będziemy wałkować te same STFy...
Ogólnie wygląda fajnie, ale łaj, oh łaj dowalili traita dla taktyków dających - do Acc na Crita (dla ich celu, rzecz jasna)? Wymyślili sobie, że warto by kopnąć leżącego i już zglanowanego (PvP) jeszcze raz?
Sporo fajnych usprawnień.
- Podobają mi się cechy inżynierów i naukowców. Taktyczne mniej.
- Rdzenie. Dużo różnych możliwości. Znów działka inżynieryjna. Dobrze 🙂
Current characters will be granted a free respec token for their traits.
JJ approves!
The Full Impulse button on the throttle is now referred to as a Quantum Slipstream Drive in sector space.
JJ approves!
Added a Heal All button to the Injury window.
JJ approves!
Bwuh? Cóż to? http://sto-forum.perfectworld.com/showpost...amp;postcount=1
System traitów? Możliwy re-trait? Wprowadzenie rdzenia warp? Patrząc na to i na ogólną zapowiedź LoR można prawie powiedzieć, że Cryptic stara się zrobić grę ciekawszą, a nie tylko wyciągnąć jak najwięcej kasy z lockboxów i dilithium. 😛
-hmmm. nie wierzę. Sławkowi coś zaczyna się podobać ;-P
No ale Win XP nadal nie naprawili, a i sam poczekam czy te traity i rdzenie będzie w ogóle w czym wykorzystać, czy też przez kolejne pół roku dalej będziemy wałkować te same STFy...
--a nie, nie obejdzie się beż odrobiny narzekania ;-D
a tak poważnie: robi się coraz ciekawiej w związku z tym wielkim updatem. tak więc apeluję: trzymajmy kciuki i módlmy się, każdy do swego boga, Boga czy też anty-boga- niech z tych wszystkich super zapowiedzi wyjdzie im przynajmiej 75% działającego w miarę poprawnie contentu
Liberto, takiś mądry, a sam byś napisał kiedyś coś bez marudzenia przy tym na posty innych dyskutantów. 😉
A propos traitów:

Generalnie przepakowane traity + rdzenie + brak nowego wymagającego endgame = sielanka... Okręty stają się coraz bardziej potężne, a już i tak niski poziom trudności tkwi w miejscu. Nawet zgodzę się z Zarathosem, że nie pomaga to wcale PvP, gdyż nowe traity kosmiczne to kompletnie inna liga niż dotychczasowe.
No chyba, że poziom trudności ma wynikać z niekompetencji graczy, którzy po zakończeniu reputacji Nukara będą masowo biegać na ground STFy z nową zabawką w postaci kolejnego mieczyka...
bo ja to taki hardkorowy narzekacz: narzekam na narzekaczy;-Da to co podaleś dotyczy tylko tego capacitora? bo z tego co wiem to item był tylko nagrodą kiedyś i nie da się go zdobyć teraz. a z takimi bonusami daje to kolosalną przewagę nad innymi
Wracając do tematu przecieków, od 11 kwietnia do 2 maja trwać będzie event na nową wersję misji Crystalline Entity. Ukończenie jej raz dziennie da nam jakieś kryształki, a za skompletowanie 14 otrzymamy 50,000 dilith, trochę Fleet Marks oraz kosmicznego kryształka-peta.