Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Dyskusje ogólne › Plotki i wycieki informacji
mnie nawet nie o samą wielkość statku chodziło co o problemy z nią związane i specyfikacja okrętu. taki kolos musiałby mieć ze 60-70 tysięcy bazowego hulla, nie wspominając o pozostałych statystykach. w tym przypadku nie dałoby się raczej nerfa wytłumaczyć tym że statki zostały skradzione z przyszłości i ogołocone z całej technologii
E tam. Excelsior jest lepszym krążownikiem od Galaxy. Ambasador też. Więc jakby E-J był gorszy od Galaxy (chociaż nie wiem jak to możliwe) to nikogo by to nie zdziwiło.
niby w czym galaxy jest gorszy? bo ma tylko lt tactical? dwie konsole taktyczne? krążownik jest od tankowania i ew healowania a do tego lepszy jest gal. excelsior może trochę mocniej uderzyć i jest zwrotniejszy i tyle ps porównujemy oczywiście wersje ostateczne czyli flotowe bo innych nie ma zbytnio sensu
Problem Galaxy tkwi w beznadziejnych stanowiskach boffów. Trzy sztuki ensign engineering, na które można wybrać raptem ET1 lub jeden z czterech EPtX (dzielony cooldown) sprawiają, że okręt ten zwyczajnie nie jest w stanie być tak efektywnym, jak na przykład inżynieryjny Odyssey (także z 5 konsolami engi, ale do tego uniwersalnymi stanowiskami boffów). Fakt, że okręt nie nadaje się do ofensywy oraz ledwo skręca wcale nie pomaga. Choć osobiście fanem statku nie jestem, tak nie dziwię się oburzeniu graczy, szczególnie teraz, gdy wyszedł o wiele bardziej wszechstronny flotowy ambassador, podczas gdy taki Excelsior też jest w stanie ładnie tankować, a w dodatku co nieco zdziałać na polu walki. O zwrotności nie wspominając...
Co do Ent J (jesli pamiec mnie nie myli), to ktos z Cryptica wypowiadal sie iz nie ma szans by ten statek wprowadzic do STO, a glownym tego powodem byl jego rozmiar. Oczywiscie w przypadku Crypty (jak i innych firm w sumie) wszystko "is subject to change"...
nie oszukujmy się: tank nie ma się kręcić wokół przeciwnika tylko go do siebie ściągnąć, zwrotność nie jest mu więc tak potrzebna. zgodzę się z tobą że boffy są niedopracowane. układ prawie calkowicie inżynieryjny na okręcie eksploracyjnym jest wg mnie pomyłką , bo wychodzi na to że galaxy to taka mniejsza stacja naprawcza a nie potężny statek badawczy. także pod tym względem jestem za przemodelowaniem okrętu. bardziej boli mnie galaxy x, który poza zmienionym ensingiem i dołożoną konsolą tac zamiast sci jest w zasadzie kalką explorera retrofita, w samym pomyśle tkwi taki potencjał i mógł to by być prawdziwy battlecruzer po stronie feda wracając do tematu: ciekaw jestem czy kumari to będą jakieś potężniejsze jednostki czy tylko kolejne małe latadło z udziwnieniami?
Wielkie odliczanie ruszyło, tylko pytanie do czego? Patrząc po ilości dni obstawiałbym nowe Future Episodes o powrocie Seli do Imperium ("Tasha" była w studiu Crypty, może nie ograniczyli się tylko do nagrania głosów do Ambasadora)
powrót Seli ma sens. wbiłeś mi klina lekko. ja myslałem raczej o powrocie Taris wspartej przez Iconian. ale w sumie twoja teoria jest bardziej prawdopodobna- w końcu cryptic tak ochał i achał nad współpracą z "Tashą" i pisali że nie tylko na rocznicę się ona pojawi.taki powrót cesarzowej, wspartej przez wezwane siły Hirogenów z którymi współpracowała mogłoby zaowocować wprowadzeniem nowej frakcji do gry ;-D
Ktoś to dzisiaj wrzucił na chata:
http://www.stowiki.org/Upcoming_content#Se...or%20season%208
Jest tam opis sezonu 8.
Tak, wiem o tym, ale coś z tego może się pojawić 🙂
Ale zdajesz sobie sprawę że w większości jest to gdybanie i próby czytania między wierszami różnych wypowiedzi devów i Sthal'a?
Fab wszyscy to już chyba widzieliśmy pod wskazanym przez Mela linkiem więc nie bardzo wiem po co to wrzuciłeś?
^ Ponieważ pod linkiem Landera jest odliczanie, i to zdjęcie tylko się odkrywa. Poza tym jest fajne, więc zasłyżyło na ekspozycję. A podsumowując, jestem tylko zwykłym użytkownikiem forum i staram się w miarę możliwości zamieszczać ciekawe rzeczy. Jeżeli admini lub moderatorzy uznają, że to spam to oczywiście proszę usunąć.