Plotki i wycieki informacji

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 1,370 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Smiecho
    Uczestnik

Bo mnie zaraz....

Season 7 Dev Blog #8 - 24.10.2012:

The problem, however, is that it's unfair when someone lucks out and gets the very rare item they need after only playing one elite STF while another person is still running the same STFs over and over hoping to get the drop.

We agree it isn't fair and are about to change the STF reward structure.

No i zmienili. Mamy teraz system reputacji oraz równość i sprawiedliwość społeczną. I co czytam we wczorajszym (11.01.2013) Ask Cryptic: January 2013?

we will be introducing a new tier of gear, along with new very rare and ultra-rare items that are loot only. (...) we understand that some players still want to get lucky and find that very rare item that no one else has found yet. We won't lose sight of that (...)

Czyli jednak w niedalekiej przyszłości szykują jakiś ekstra-hiper-super-mega-wypasiony loot losowy...

Slawek
    Moderator

ad 1: to nie jest oryginalny model tylko jeden z prototypów, nawiasem mówiąć też bardzo ładny. ale ja wolę wersję ostateczną za jej prostotę

To oryginalny koncept w tym sensie, że tak właśnie miał wyglądać z początku Ambassador, a wykonanie modelu zostało pospieszone w wyniku presji producentów, którzy chcieli jak najszybciej rozpocząć pracę nad Yesterday's Enterprise, stąd te uproszczenia. Mnie osobiście końcowy design się nie podoba, podczas gdy ten planowany wcześniej świetnie odzwierciedla przeskok między Excelsiorem i Galaxy - idealny miks obu projektów.

ad 2:najpewniej obie, podobnie jak było ze steamrunnerem: dostawało się dwa boxy- jeden tier II, drugi tier V do otwarcia po awansie na VA

To jest post-f2p Cryptic - jeśli coś jest za darmo, to gdzieś musi być haczyk. Darmowy Odyssey był przeciętnym okrętem bez specjalnych zdolności, mostka itp. a pod względem statystyk niczym się nie wyróżniał - dopiero wersja C-Store okazała się być tą "właściwą". Podobnie okręt Breen, na który trzeba było sobie "zapracować" przez prawie miesiąc. Jeśli Ambassador i okręt KDF mają być za wykonanie tylko jednej misji, to szału bym nie oczekiwał. Pewnie będzie to wariant T5, ale nie zdziwię się, jeśli potem jakaś ulepszona jego wersja trafi do C-Store albo stoczni flotowej. Zaś wspomniany T3 stawiam trafi do C-Store za 1000 Zen i będzie posiadać jakąś uniwersalną konsolę, tak jak Excelsior czy Nebula.

Szkoda tylko, że wg nowego Ask Cryptic okręt dla KDF będzie zupełnie nowym designem. Pozostając w tematyce Yesterday's Enterprise liczyłem na K'Vort jako battlecruiser.

@Smiecho

Stahl to typowy ludek od PR. Hipokryta i kłamca, którego w żadnym wypadku nie należy brać poważnie. Smutna prawda jest taka, że Cryptic będzie robił wszystko, aby wyciągnąć jak najwięcej kasy w jak najkrótszym czasie, a nie to, czego pragną gracze, aby dobrze się bawić. Potem wychodzi śmietnik jaki mamy teraz - dziesiątki niedokończonych lub porzuconych systemów czy pomysłów i coraz więcej sztucznego grindu.

Niemniej jednak osobiście nie mam nic przeciwko losowym unikatowym dropom. Przynajmniej by była jakaś motywacja do wspólnego latania różnych misji oraz drobina emocji typu "wpadnie czy nie wpadnie?". Teraz równie dobrze można wałkować w kółko ISE dla marków i nic więcej. Itemy pokroju endgame'owych setów to raczej kiepski pomysł, ale coś w stylu broni Mk XII takich jak te dostępne z lockboxów, czemu nie?

Silver Phoenix
    Uczestnik

podstawowy Excelsior (czasy TNG) to t3, pierwsze Galaxy to t4

he he he he 😎

Żaden problem dać Ambassadora o starym wyglądzie i parametrami rodem z tieru V... Zaś w opisie jednostki umieścić coś w rodzaju "Klasyczny wygląd zewnętrzny zachowano jako hołd ku pamięci załogi, która oddała życie podczas obrony klingońskiej kolonii, przyczyniając się tym samym do normalizacji stosunków między dwiema potęgami: IK i UFP".

Przecież to tylko skin...

Tier III zaś widzę podobnie do Suavka - 1000-1500 Zen w sklepiku plus jakaś hecna konsola.

LIBERTO
    Uczestnik

dla mnie wszystko to nie ważne. jeśli tylko nowy ambek nie będzie zbytnio odbiegał parametrami od innych statków tier V i tak będę nim latał na moim inz ;-P

FAB
    Uczestnik

Niemniej jednak osobiście nie mam nic przeciwko losowym unikatowym dropom.

Fajnie by było, gdyby lootem były fioletowe konsole Mk 12. Niech to będzie bardzo rzadki loot, ale motywacja faktycznie by była.

Jeśli chodzi o Ambasadora, to według mnie, jeżeli ten okręt będzi T5, to będzie to mega bzdura roku. Ale cóż moje zdanie moim zdaniem, a Cryptic zrobi swoje.

V'Las
    Uczestnik

No nie, stary złom Ambassador (dziewiczy lot zdaje się ok. 80 lat przed akcją STO) z T5?

Slawek
    Moderator

Excelsior dużo starszy, a jego Refity latały podczas wojny z Dominium i wcale nie ustępowały znacząco Defiantowi. Nie widzę przeciwwskazań osobiście, szczególnie mając na uwadze, że to tylko gra i jednak frajda latania ulubionym designem bierze górę nad logiką.

Poza tym Ambassadora można też zrobić fajny refit wykorzystując wspomniany wcześniej "prototyp"

Dołączona grafika

Gdyby Cryptic nie szedł po najmniejszej linii oporu, to tak też powinni zrobić - oryginalny Ambassador na Tier 3, a powyższy prototyp wykorzystać jako refit Tier 5 (z możliwością użycia oryginalnej skórki).

Melnikor
    Uczestnik

Bosh jeśli Excelsior (który powstał przed Ambasadorem) mógł zostać poddany modernizacjom (wersja C, o o ile dobrze pamiętam, miała osiągi porównywalne z Galaxy) to dlaczego niby nieco nowszy okręt nie może? W momencie istnienia pól strukturalnych odpada problem naprężeń wewnętrznych, a co za tym idzie do starego projektu można bez przeszkód zastosować nowe technologie, jedyną kwestią pozostaje pojemność kadłuba. Federacja miała wiele modernizowanych okrętów, patrz Mirandy które już za Kirka miały swoje lata a mimo to nadal były w służbie podczas walk z Borg w Wolf 359

V'Las
    Uczestnik

Nie mam nic przeciwko refitom, ale jak robi się refit Ambassadora, to i przydałby się odpowiedni refit Galaxy, tak by zachować proporcje. A teraz będzie tak, że Excelsior i Ambassador z T5 będą miażdżyły teoretycznie bardziej zaawansowane Galaxy.

Slawek
    Moderator

Nie mam nic przeciwko refitom, ale jak robi się refit Ambassadora, to i przydałby się odpowiedni refit Galaxy, tak by zachować proporcje. A teraz będzie tak, że Excelsior i Ambassador z T5 będą miażdżyły teoretycznie bardziej zaawansowane Galaxy.

Masz Galaxy na Tier 4, jego Refit w postaci Venture, masz Galaxy Retrofit na Tier 5, jego ulepszoną wersję flotową, a także Galaxy X. Ciężko mówić cokolwiek o jakimkolwiek miażdżeniu.

V'Las
    Uczestnik

Ja Galaxy na T5 nie widzę. Jeśli jest, to ok. Natomiast Galaxy-X to dla mnie zupełnie inny okręt.

Slawek
    Moderator
    Melnikor
    Uczestnik

Natomiast Galaxy-X to dla mnie zupełnie inny okręt.

OK... to czym niby jest Galaxy-X jeśli nie jest modernizacją Galaxy?

V'Las
    Uczestnik

To rzecz gustu, ale dla mnie Galaxy-X jest modernizacją nieakceptowalnie pobrzydzającą piękny okręt, przez co mamy do czynienia z czymś zupełnie innym. Co do T5 i Galaxy, myślałem, że chodzi o poziom stoczni flotowej i okręty flotowe, tym samym wycofuję wcześniejsze błędne uwagi.

MnICH
    Uczestnik

Ciekawe podejscie by posiadac gust co do faktow. :)Wracajac do poprzedniego watku, to ja mam tylko nadzieje, ze ambasador bedzie miec kilka designow do wyboru - nawet jak kazdy by kosztowal "zeny". Osobiscie widzial bym to tak: osobny dla t3, t5 (wersja 9 konsolowa) i flotowej wersji (10 konsolowa). Ciekawi mnie tez jakie stanowiska boff bedzie posiadac.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 1,370 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram