Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik T'Vosh

PBF - Podporucznik T'Vosh

Wyświetlanie 15 wpisów - od 901 do 915 (z 1,022 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Wolf
    Uczestnik

Tylko kilka minut zajęło dotarcie do pokoju który stanowił śluzę bezpieczeństwa do rdzenia komputerowego.Tymczasem w sali odpraw naukowiec nie wiedział lub nie chciał powiedzieć nic poza tym iż podał swoje imię i nazwisko, Jorag Balin.

I. Thorne
    Uczestnik

Podszedłem do konsoli i połączyłem się z komputerem."Wiem, że tam jestes chłopcze." - napisałem. - "Chciałbym porozmawiać."

Wolf
    Uczestnik

W odpowiedzi głos dobył się z głośnika- Ale ja nie chce z tobą gadać - odparł chłopiec, jego głos był metaliczny i przyprawiał o ciarki - jesteś dorosłym, oni wszyscy chcą czegoś ode mnie - tu chłopiec powoli łkał - a ja nie wiem czego, nie rozumiem co się ze mną dzieje

I. Thorne
    Uczestnik

"A czego ty chcesz?"Tymczasem na pokładzie pierwszym Put zadała kolejne pytanie.- Po co wtargnąłeś na mostek?

Wolf
    Uczestnik

Chłopiec rozpłakał się na dobre. Wydawało ci się że powiedział "umrzeć, nie schować się" ale nie byłeś tego w 100% pewien.Naukowiec, gapił się w Put pustym wzrokiem, jedno oko lekko mu drżało, poczym odparł - Słucham??Z ucha pociekła mu cienka strużka krwi.

I. Thorne
    Uczestnik

"Chcesz umrzeć? - wpisałem.Put schwyciła za trikorder medyczny, który był w apteczce i sprawdziła stan naukowca.

Wolf
    Uczestnik

Chłopiec nadal płakał i łkał- Tak - odparł - nie chcę więcej czuć tego bóluTricorder medyczny wykazał dość poważne uszkodzenie kilku naczyń krwionośnych w mózgu naukowca. Oprócz tego wykrył obecność polimetalicznego obiektu pomiędzy półkulami.

I. Thorne
    Uczestnik

"Czego chcą od ciebie naukowcy? Byłeś członem Borga czy to oni to ci zrobili?"Put momentalnie połączyła się z pokojem teleportera i kazała przenieść się wraz z naukowcem do ambulatorium. Tam szybko poinformowała lekarza co odkryła.

Wolf
    Uczestnik

Chłopiec płakał, wręcz szlochał, stawał się wręcz nieznośny, coś wewnętrznie podpowiadało ci aby wycofać się z tego miejsca.W ambulatorium po krótkich oględzinach i kilku skanach doktor oświadczył iż naukowiec miał coś w rodzaju odbiornika pobudzającego obszary mózgu do określonego działania i czynności. Obecnie odbiornik ten uległ zniszczeniu przez przeładowanie. Przy okazji uszkodził on wiele naczyń krwionośnych powodując stopniowy obrzęk oraz w niedługim czasie finałem tego będzie wylew krwi do mózgu i śmierć pacjenta.

I. Thorne
    Uczestnik

Trzeba było sie wycofać, niewiadmo czy gostek nie postanowi nagle przejść do czynów i się zabić w jakiś widowiskowy sposób. Szybko odszedłem od konsoli i turbowindą podjechałem trzy piętra w górę.Put nawet nie musiała mówić doktorowi o operacji. Juz szykował sprzęt chirurgiczny. Potem zabrał się za operacje mózgu, które mimo technologii XXIV wieku nadal były niebezpieczne. Musiał wyciągnąc odbiornik i zatamowac krwawienia.

Wolf
    Uczestnik

W istocie obawy były słuszne lecz nie samobójstwo najprawdopodobnie było jego celem ale najczystsza w dziecięcej postaci chęć skrzywdzenia drugiej osoby. Drzwi do komory rdzenia komputerowego wyleciały w powietrze. Przez cały okręt przeszły drgania. Procedura miała zająć około godziny. Jeśli nic jej nie przerwie doktor przewidywał iż uda się uratować pacjenta.W chwili gdy okrętem zatrzęsło doktor zwrócił się do Put- Czy ktoś by był na tyle łaskaw i postarał się utrzymać stabilność tego okrętu inaczej będą tu leżały zwłoki a nie żywa osoba

I. Thorne
    Uczestnik

Podszedłem do najbliższej konsoli i znów zacząłem pisać."Jeżeli chcesz by ten ból się skończył to musisz mi zaufać. Znasz moje akta, nie lubię gdy admiralicja zaczyna zajmować się podejrzanymi sprawami, a ty jesteś czyms takim."- Zajmę się tym. - odparła i wyszła bo jej obecność nie była w ambulatorium potrzebna. Wywołała T'Vosha. - Co się stało?- Rozmawiam sobie z naszym chłopaczkiem i własnie chciał mnie zabić.- Wcale mnie to nie dziwi, ja tez mam ochotę ci przylać. Gdzie jesteś?- To tak od razu przechodzisz do tak ostrych pieszczot? - odpowiedziałem zgryźliwie. - Trzy pokłady nad rdzeniem.- Zaraz tam będę, nie ruszaj się stamtąd.

Wolf
    Uczestnik

Chłopiec już nie odpowiedział, zamiast tego jeden z oficerów ochrony powiadomił cię iż chłopiec wyszedł z rdzenia przez rozwalone drzwi i kogoś chyba szuka, był już w kilku pokojach. Nie zbliżają się tylko go obserwują. Oficer zapytał cię o rozkazy, co zrobić jak dojdzie do bezpośredniego kontaktu.

I. Thorne
    Uczestnik

- Zabić. - odparłem. - Nie bawić się w ogłuszanie, on zabił już cztery osoby.Sam skierowałem się ku windzie.- Co zamierasz? - zapytała Put.- Wykończyć małego. Chce umrzeć to mu pomogę.- A admiralicja? Nie chcą go chyba na katafalku...- Mam ich gdzieś. Co oni chcą? Stworzyć swego Borga? Jeszcze tego brakowało. Pomożesz mi?- Jak?- Zagadam go, a ty zajdziesz od tyłu i zwaporyzujesz. Powie się, że chciał mnie zabić i takie tam.- No to co tu jeszcze robimy?Razem poszliśmy do windy.

Wolf
    Uczestnik

W jednym z korytarzy dwójka oficerów ochronny napotkała chłopca. Jakoś nie mieli serca od razu strzelać, by zabić, do malca. Jeden z nich opuścił karabinek i zwrócił się do chłopca- Chłopcze co tu robisz, zgubiłeś się - udał głupa, sądząc że uda się chłopca zaprowadzić choćby do aresztu lub ambulatorium, pola siłowe mogą się przydać- Szukam mamy - odparł malec- Zaraz cię do niej zaprowadzimy - dodał drugi również opuszczając brońChłopiec podszedł do nich i złapał jednego z oficerów za rękę. Oficerowie wiedzieli iż najbliżej będzie do aresztu dlatego też się tam udali.Gdy ty i Put namierzając położenie chłopca za pomocą czujnków wewnętrznych dotarliście w okolicy aresztu, jeden z oficerów ochrony wyszedł wam na przeciw - Kapitanie, gdzie jest matka tego chłopca - wypalił z dość dziwnym pytaniem

Wyświetlanie 15 wpisów - od 901 do 915 (z 1,022 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram