Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik T'Vosh

PBF - Podporucznik T'Vosh

Wyświetlanie 15 wpisów - od 811 do 825 (z 1,022 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Wolf
    Uczestnik

2h później Liliana przestawiła optykę na wsp które będziecie obserwować i zbierać dane. Z poczatku cały ekran był jasnoniebieski, po małej korekcie powiększenia ukazał się w pełnej okazałości dżet a obok niego pożerająca go osobliwość kwantowa. Niby zjawisko znane astronomom już w XX wieku lecz ten byl nadzwyczaj osobliwy gdyż promieniowanie jakie generował nie pasowało co wcześniej udało się zarejestrować. Czarna dziura nie była aż tak okazała jak jego żywiciel, 100 tys km średnicy przy paru milionach kilometrów wysokości przeciwległych strug plazmy, tworzylo dość dziwaczny obraz. Być może ta dosć żadko spotykana niespojnosć wymiarów jest przyczynkiem osobliwego promieniowania.

I. Thorne
    Uczestnik

W milczeniu patrzyłem na zjawisko. Teraz powinni działać naukowcy, do których się nie zaliczałem.Po paru minutach kazałem sternikowi zbliżac się do zjawiska z 1/4 impulsowej.

Wolf
    Uczestnik

- Tak jest kapitanie - odparł sternik - okręt z gracją ospałego wołu zaczał zmierzać ku zjawisku.

I. Thorne
    Uczestnik

Cierpliwie czekałem na zakończenie badań. Na szczęście Iwan nie był idiotą i wiedział, że trzeba zatrzymac sie 3 minuty świetlne od zjawiska.

Wolf
    Uczestnik

Oś strug plazmy powoli zaczeła zataczać się. Początkowo były to tylko drobne wachania lecz wraz z biegem czasu narastały. Dżet zachowywał się jak bączek kręcacy się wewątrz wklęsłej powierzchni. Poziom promieniowania skakał. Osłony co rusz wystawione na silnijeszy błysk, jarzyły się niebieską poświatą omiatane cząstkami plazmy.

I. Thorne
    Uczestnik

- Jaki jest poziom naszych osłon? - zapytałem, bo sytuacja zaczęła mnie lekko niepokoić.

Wolf
    Uczestnik

- Trzymają na 95 %

I. Thorne
    Uczestnik

- Jak dojdą do 75% to zaczynamy sie wycofywać. Ile czasu potrzebujemy jeszcze na badania?

Wolf
    Uczestnik

- Przy tak dynamicznie zmieniających się warunkach, zalecam prowadzenie badań cały czas, być może uda się nam zaobserwować przyczynę i powtarzalnosć takiego zachowania się tej pary. Nie możemy jednak zbytnio się oddalać gdyż to znacznie pogorszy jakoś zbieranych danych. Dżet generuje spor szumów, dodatkowo promieniowanie tła ... jak za daleko odlecimy to nic z tego nie wyjdzie - odparla nieśmiało Liliana

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie można posłać kilka sond, aby zbierały dane, a my tylko je skolekcjonujemy?

Wolf
    Uczestnik

- Czemu nie, lecz nie ma 100% pewności że sondy powrócą bez żadnych problemów

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie kupowałem ich. - mruknąłem. - Wystrzelić 2 sondy. Niech podlecą do zjawiska i badają . My zostajemy na miejscu do czasu spadku osłon do 75%.

Wolf
    Uczestnik

- Sondy wystrzelone - odpowiedziala Liliana.Kilka chwil później twoja oficer naukowa miała nielada problem gdyż pływy grawitacyjne znosiły sondy z kursy by w odległości niecałych 30 sekund świetlnych zniknąc kompletnie - Straciłam telemetrię i połączenie z sondami, tylko to udało mi się zarejestrować Na głównym ekranie pojawił się zapis video lotu sondy, niebieskie strugi plazmy w niedalekiej odległosci mijały sondy. Po jakichś 20 sekundach, jedna z sond zarejstrowała skok poziomu różnych typów promieniowania, pojawiła się mała wyrwa w przestrzeni dosłownie na ułamki sekund by pochłonąć obie. Zapis video kończył się gdy wyrwa zamknęła się, ostatni obraz z drugiej strony okręt klasy Interpid znajdujący się w odległości 100 tys km. Sondy nawiązały od razu z nim połączenie, był to USS Daredevil.

I. Thorne
    Uczestnik

- Interesujące. Wywołajcie na normalny kanale Floty najbliższe okręty GF. Może jest tu Daredevil, a jesli nie to właśnie odkryliśmy mikrokorytarz podprzestrzenny.

Wolf
    Uczestnik

- Brak możliwości kontaktu, zbyt duże zakłócenia - gdy Liliana to wyrecytowała, główny ekran zgasł, jak również oświetlenie.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 811 do 825 (z 1,022 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram