Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik T'Vosh

PBF - Podporucznik T'Vosh

Wyświetlanie 15 wpisów - od 781 do 795 (z 1,022 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Wolf
    Uczestnik

Jednak nie było ci to dane, chwile po tym jak zasnałeś obudziło cię interkom- Podporucznik T'Vosh zgłosi się do kapitana Theleba

I. Thorne
    Uczestnik

- Co znowu? - zapytałem retorycznie i zwlokłem się z posłania.Po krótkim spacerze byłem u kapitana."Czego?!" - cisnęło mi się na usta, ale zapytałem grzecznie. - Słuchm, kapitanie?

Wolf
    Uczestnik

Kapitan spojrzał na ciebie i chyba zrozumiał że można było z tymi wiadomościami poczekać aż się wyśpisz ale cóż. - Mam dla pana dwie wiadomosci i z obu nie będzie pan zadowolony, pierwsza to taka że wasz okręt tymczasowy już przybył a druga to taka że potrzebuje natychmiast wysłać okręt wraz z załogą do badania osobliwego zjawiska, niestabilny dżet oraz niedaleko znajdujaca się osobliwosć kwantowa. Pytania ??Gdy wracałeś na stację, zadokowany były tylko dwie jednostki, Akira i Miranda.

I. Thorne
    Uczestnik

- Jaki okręt i gdzie jest przycumowany? - odpowiadziłem krótko i usmiechnąłem się. Godzina zemsty na Put się zbliża.Idąc do swej kajuty zobaczyłem zadokowane statki. Pewnie Akiry nie dostanę czyli znowu ten stary złom - Miranda. Ile lat jeszcze będziemy używać tej klasy okręty?Podszedłem do konsoli i nakazałem komputerowi przekazać wiadomość każdemu członkowi mojej załogi, oprócz Kareen. Brzmiała ona "Natychmiast przygotować się do misji poza stacyjnej" i podałem namiasry na statek opisany przez kapitana.

Wolf
    Uczestnik

USS Selloinne, przycumowany do węzła czwartego. Komputer potwierdził dostarczenie wiadomości do wszystkich wyspecyfikowanych osób.

I. Thorne
    Uczestnik

Skierowałem się ku USS Selloinne. Strażnikowi mruknąłem:- Jestem kapitanem tego antyku. - i nie czekając na reakcję wszedłem na pokład. Na nim od razu poszedłem do pokoju odpraw i uwaliłem sie na jeden z foteli, polecając komputerowi by mnie obudził jak przybędą wszyscy. Potem nie pamiętałem już co dalej robiłem czyli zapewne spałem.

Wolf
    Uczestnik

1 godzina, tyle zabrało wszystkim zebranie się w sali odpraw. Na spotkaniu zjawił się również jeden z naukowców którego podjałeś na stacji kilka dni wcześniej.

I. Thorne
    Uczestnik

- No ten... khm... A, odprawa. - zacząłem dosyć nieskładnie. - Lecimy badać jakiegoś dżetiksa i osobowość kwarkową. Pierwsza, będziesz dowodzić. Są jakieś pytania?

Wolf
    Uczestnik

Pierwszy opuścił pomieszczenie naukowiec, do nikogo sie nie odezwał. Po prostu wstał i wyszedł. Reszta przyglądała się jego zachowaniu, jeden z poficerów spojrzał na ciebie, nikt nie odezwał się ani słowem. Iwan po chwili zastanowienia powiedział - Tez złom ma wymontowane całe ubzrojenie, poza jednym działkiem i awaryjną wyrzutnią przezanczona dla sond, a i działa tylko połowa generatorów pól. Za to sensory i silniki impulsowe mamy pierwsza klasa.

I. Thorne
    Uczestnik

- Wreszcie polazł. - mruknąłem. - Dobra. - teraz już mówiłem całkiem jasno. - Jest gorzej niż myślałem. Iwan, wyznacz parę kursów ucieczki i wpisz je do kompa. Z taką bronią to nawet Hideki nas rozwali. Pierwsza, będziesz dowodzić az się wyśpię. Nie będę jeźdźić na stymach. Jak sie obudzę to wyznaczę nowego naukowego - ten patafian na pewno nim nie będzie. Znacie swoje obowiązki. To wszystko. - wstałem i poczekałem az wyjdą. Teraz czas na spokojny sen.

Wolf
    Uczestnik

Ostatnia wyszła pierwsza, na odchodne zapytała - Skierować okręt ku współrzednym gdzie mamy to zjawisko badać ??

I. Thorne
    Uczestnik

- Tak, bo nasz gośc pewnie zamelduje swemu nadzorcy. A, właśnie ograniczcie mu poziom dostępu, nie będzie grzebać w naszych danych. - skierowałem się ku swojemu nowemu łóżku. Tylko o tym myślałem po tylu godzinach pracy.

Wolf
    Uczestnik

12h później do twojego pokoju zawitała pierwsza oficer. Po pokoju rozniósł się odgłos dzwonka drzwi. Po chwili usłyszałeś głos pierwszej- Kapitanie, zapraszam do sali odpraw.

I. Thorne
    Uczestnik

- Już, już. - szybko wciągnąłem mundur i zamówiłem kakao. Skąd przyszło mi to do głowy? Popijając ciecz podążyłem za PO.

Wolf
    Uczestnik

W sali odpraw siedziała już szefowa maszynowni, obok niej na stole leżało kila padów, szefowa czytał jeden z nich i nawet nie zauważyła jak weszliście.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 781 do 795 (z 1,022 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram