Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik T'Vosh

PBF - Podporucznik T'Vosh

Wyświetlanie 15 wpisów - od 766 do 780 (z 1,022 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Poprzyglądałem się kobiecie, aby sprowokować któregoś z jajogłowych.Ponieważ nie było reakcji, wzruszyłem ramionami i wróciłem do kokpitu.- I co, ładna? - zapytała kpiąco Karena.- Nasza naukowa bije ją we wszystkich atrybutach. - odpowiedziałem w tym samym tonie. - Właśnie, mówiłm ci, że wybiore się z nią do holodeku na plaże Pacyfiki?Po tym pytania nastała cisza, a prom leciał ku swemu celowi.

Wolf
    Uczestnik

Po chwili dostałeś isochipem w głowę.

I. Thorne
    Uczestnik

Odwróciłem się szybko by zobaczyć winowajcę.

Wolf
    Uczestnik

I dostałeś ponownie isochipem prosto w policzek, chłopiec stał nie więcej jak metr od ciebie z kolejnym chipem gotowym do użycia.

I. Thorne
    Uczestnik

Wykonałem unik, podniosłem jeden z chipów i rzuciłem w niego.

Wolf
    Uczestnik

Chłopiec złapał czip w locie, trochę cię to zdziwiło dzieci w tym wieku nie mają wyrobionej takiej koordynacji ruchowej. Wyszczerzył tylko zęby i wrócił na fotel by w skupieniu przyjrzeć się czipowi.

I. Thorne
    Uczestnik

Wpadłem na pomysł. Wziąłem chip, którym dostaemw tył głowy i pomyślałem "A teraz dostaniesz w głowę" i rzuciłem w niego pod kątem.

Wolf
    Uczestnik

Chłopiec ponownie bez wiekszych trudności złapał chip wlocie. Jeden z naukowców przyglądał się całemu zdarzeniu zwrócił się do chłopca a później do ciebie- Zachowuj się a pana proszę o powagę, prosze nie reagować na jego zaczepki - poczym powrócił do czytania pada.

I. Thorne
    Uczestnik

- Dlaczego mam być poważny? Pewnie wy jajogłowi nie znacie pojęcia zabawy. Tylko praca, praca, praca... - zrobiłem obrażoną minę małolata i naburmuszony usiadłem na fotelu. Od razu zleciłem komputerowi dokladny skan medyczny matki i dziecka. Oczywiście komendy wpisywałem na panelu, bo nie chciełem, aby dowiedzieli się o moich działaniach.

Wolf
    Uczestnik

Komputer wykonał tylko skan powierzchowny skóry, coś blokowalo wiazkę. Chwile później ciarki ci przeszły po plecach gdy kobieta podeszła do ciebie prawie bezgłośnie nachyliła się ku tobie i wyszeptała tak aby nikt inny tego nie usłyszał - Proszę więcej tego nie robić, i tak to panu nic nie da, otrzymał pan ścisłe rozkazy i proszę się ich trzymać, mam nadzieje że zrozumie to pan i..... - chciała coś dodać ale wymusiła tylko uśmiech i powróciła na swój fotel.

I. Thorne
    Uczestnik

W odpowiedzi pomyślałem:"Wiem, że pani mnie jest telepatką, więc mogę sobie porozmyślać. Mam kompletnie gdzieś rozkazy i nie mam zamiaru sztywno się ich trzymać. Trzymanie się rozkazów doprowadzi Federacje do ruiny, ten proces trwa i zaczyna być coraz gorzej. Panią zapewne i chłopca podrasowali genetycznie?

Wolf
    Uczestnik

Gdy usiadła na fotelu powróciła do wpatrywania tym razem w sufit. Nic się nie stało po tym jak wypowiedziałeś swoją kwestię w myślach.

I. Thorne
    Uczestnik

Albo nie jest telepatką, albo oszukuje.Zająłem sie pilotowanie, a raczej pilnowanie autopilota. Zobaczymy co będzie dalej.

Wolf
    Uczestnik

Dalsza droga przebiegła bez żadnych zdarzeń, poza tym iż dzieciak dostawał co pewien czas małpiego rozumu i skakał po czym się da lecz karcący wzrok opiekunów od razu przywoływał go do porządku lecz nie na długo. Bezpiecznie dotarliście spowrotem do stacji z której wyruszyliście.

I. Thorne
    Uczestnik

Jak kobieta nie chciała pomocy, to nie. Nie będę się narzucał.Po powrocie od razu skierowałem się do Adeny.- I jak śledztwo? - zapytałem.- Oczywiście, że to ona. Komputer wciąż powtarzał, że to tylko usterka i przypadkowe zmieszanie programów, ale wystarczyło trochę pogrzebać i...- Dobrze się spisałaś. Trzeba będzie ją ukarać. Niech no tylko przyleci nasz Intrepid...- Co planujesz?- Na razie to tajemnica, ale wierz mi - będzie cierpieć.Pożegnałem się z mechaniczką i poszedłem do swej kwatery. Trzeba było sie porządnie wyspać bo w drodze powrotnej nie zmrużyłem oka.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 766 do 780 (z 1,022 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram