Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik T'Vosh

PBF - Podporucznik T'Vosh

Wyświetlanie 15 wpisów - od 631 do 645 (z 1,022 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Wolf
    Uczestnik

- Mamy spory ogon - rzuciła pierwsza nawet nie spoglądając na ciebie, gdy wchodziłeś na mostek Put juz była na swoim stanowsiku lecz ani na chwilę nie podnisoła głowy znad konsoli.W istocie 2 Brele obrywały z fazerów z federacyjnych jednostek, a dokładnie z 6. Daredevil również okazjonalnie dostawał podarek w postaci wiązki w rufe. - Brele nas kryją, ale nie damy rady z tyloma jednostkami, nie w warp - rzuciła Put - jakie rozkazy spytała Agneta

I. Thorne
    Uczestnik

Szybko podszedłem do panelu taktycznego i spojrzałem na rozmieszczenie i klasy wrogich okrętów. W głowie świtał mi pewien pomysł.

Wolf
    Uczestnik

Szyk prowadziły dwa Excelsiory, za nimi Polaris i Norway, szyk zamykała Niagara oraz mysliwiec klasy Pregrine. Ogień prowadziły tylko Excelsiory ale i tak było gorąco, Brele długo nie wytrzymają takiego naporu ognia mimo że ochoczo oddawały razy lecz skutek nie był zadowalający.- Mam połączenie od klingońskiego kapitana, pyta się czy ma pan jakis pomysł, bo w przeciwnym wypadku będzie zmuszony nas opuścić.

I. Thorne
    Uczestnik

- No to jazda. Do wszystkich federacyjnych jednostek. Wyjść z warp i ognia w jednego Exelsiora z wyrzutni. - palcem zaznaczyłem na panelu cel. - Potem przeładowanie i w drugiego. Osłaniać Mirandę przed przeciwnikiem. Do Klingonów. Rzowalcie Peregrine'a i Polarisa. To będzie bułka z masłem. Zaczynamy.

Wolf
    Uczestnik

Peregrine pękł jak bańka mydlana, Polaris został pozbawiony osłon, Brele przeciwko takiemu przeciwnikowi były bardzo skuteczne. Gorzej działo się w walce pomiędzy federacyjnymi jednostkami, mimo że wszystkie że z 8 torped w osłony jednego Exelsiora trafiło tylko 6, efekt był taki że Exel 1 miał już do dyspozycji tylko pancerz i pola SIF. Gorzej miał się drugi New Orleans, jego osłony padły po 5 torpedach a jedna przebiła sekcje spodka, pasy fazerów poszły w drzazgi. Całe szczęście że wybuch nie dotarł do kanałów przesyłu energii, okręt miał jeszcze sporą wartość bojową.

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie Gargulec wycofa się z zasięgu fazerów i wali torpedami w uszkodzonego Exelsiora. Miranda za mną. Z tylnej w uszkodzonego. Przednie w tego jeszcze chodzącego. Do Klingonów, zwiążcie Norway. Kto ma wolny fazer niech zdejmie Polarisa na amen.

Wolf
    Uczestnik

Przy nawrocie Breli Polaris został zamieniony w gorejący wrak, klingonie nie zniszczyli go dokładnie ale na okręcie jedynym działającym układem była grawitacja i sstem podtrzymania życia. Następny okręt pod nóż ciężkich disruptorów poszedł Norway, dzięki nalotowi z tylnej półsfery, taktyczny tegoż okrętu nie miał za duzo czasu naby namierzyć szybko przemieszczjące się okręty torpedami ale fazery zrobiły swoje. Oba Brele straciły połowę osłon dzieki w miarę koordynowanemu ostrzałowi z Norwaya i Niagary. Na szczęscie Norway dostał ciężkie baty tracąc całe osłony i sporo cm kadłuba. Wycofująca się Miranda wystrzeliła na pożeganie torpedę i to całkiem szczęśliwą torpędę któa trafiła prosto w kadłub Exelka 1. Eksplodując spowodowała chyba dość poważne przeciążenie w sieci bo kilka pokładów zgasło jak i wszystkie dziobowe fazery. Gargulec miał mniej szczęscia zresztą Daredevil też. Dwie torpedy rozbiły się o kadłub w dość niedużej odległości od wjuż istniejącej wyrwy. To było już zdecydowanie za dużo, wtóne eksplozje oderwały całą dziobą cześć spodka od reszty okrętu, okręt poczał dryfować, na zakończenie udało mu się jeszcze odpalić tylne uzbrojenie lecz torpeda nie trafiła do celu a fazery uszkodziły tylko nieznacznie Exelka 1. Daredevil dostał 3 torpedami co w praktyce pozbawiło go ponad 75% mocy osłon. Silne drgania i wibracje położyły sporą częśc załogi również tą na mostku, eksplodujące ekrany, ludzie rzucani na barierki i ściany, nie był to zachwycający widok. T'Vosh również stracił równowage lecz cudem tylko nie rozbił głowy ani o ścianę ani o podłogę. W odpowiedzi drugiemu Exelkowi osłony opadły do poziomu 60%, dzięki trafieni przez kilka fazeró i 2 torpedy.

I. Thorne
    Uczestnik

- Wszystko w drugiego Exelsiora. Niech Miranda zrobi to samo. Jak go nie będzie to wygraliśmy.Przyjmuję, że Klingoni nie są głupi i dobiją Norway'a.

Wolf
    Uczestnik

Klingoni na przekór wszysktiemu okazali miłosierdzie według ich bogów. Zabrali się za Nigarę i Exelka lecz federacyjni kapitanowie mieli mniej wyrozumiałości. Rufa jednego z Breli eksplodowała po otrzymaniu wiązki fazerów i torpedy czy dwóch. Drugi Brel momentalnie podniósł maskowanie znikając w mrokach kosmosu. Całe przednie uzbrojenie Niagary któa wyłoniła się za Exelka 2 i tylnie uzbroejnie drugiego Exelsiora skierowało się w twoją stronę. Pech chciał że twój sternik wykonał manewr który odkrył po części Mirandę, 3 torpedy pozbawiły ją osłon 4 przebiła kadłub na wylot. To był już jej koniec, mimo że była zdolna do lotu samej cieżko będzie się jej do tego zebrać. Fazery cieły twoje osłony sprowadzjąc je do poziomu kilkunastu procent. Wypadałoby rzec o efektach ataku Daredevila i uszkodzoenj Mirandy, w sumie 4 torpedy trafiły do celu, osłony Exelsiora zeszły do 20 %, Niagara zebrała 2 z nich co przyczyniło się do osłabienia jej osłon do poziomu 75%. Szansa przeżycia z dwoma w miarę sprawnymi okrętami jest nikła.

I. Thorne
    Uczestnik

- Nawrót. Bierzemy Mirandę na hol i spadamy. Kurs na stację, maksymalny warp. Taktyczna, wal w Exelsiora.

Wolf
    Uczestnik

Daredevil wykonał ostry zwrot przez burtę poczym z uszkodzoną Mirandą skoczył w warp. 3 torpedy pozostawione przez Put niestety nie udeżyły w cel w dla nich przeznaczony. Niagara zasłoniła Exelka by po chwili czerwone pociski rozbiły się o jej osłony. Oba okręty nie podjeły pościgu być może wiedziały że ktoś ich wyręczy, zawróciły by podjąć rannych z uszkodzonych pozostałych okrętów. Chwilę przed wskoczeniem w warp Daredevil zberał jeszcze kilka trafień fazerami lecz w momencie przerwania walki nie miało to już żadnego zanczenia. Po mniej więcej 0.5 h do NO i Mirandy dołączył Brel, kapitan GrelTok nie był zachwycony takim obrotem sprawy - Mam przekaz z klingońskiego okrętu, to kapitan GrelTok - zwróciła się w twoją stronę Kareen

I. Thorne
    Uczestnik

- Słucham, kapitanie. - czekałem na ostre słowa Klingona.

Wolf
    Uczestnik

W tym momęcie translator zrobił sobie chyba przerwe ; z kligońskich ust płynął nieprzerwany potok obraźliwych słów, byłeś przygotowany na krytyke ze jego strony ale nie w takiej postaci jak kapitan GrelTok zaprezentował, wyżywał się dopóki złość mu nieprzeszła i zabrakło tchu. Gdy skończył zapytał - Więc jak /cenzura/ wyobraża / cenzura/ sobie /cenzura/ że dotrzemy do tego /cenzura/ punktu zbornego o ile /cenzura/ jeszcze istanieje ?? - klingon wytrał ślinę rękawem poczym wyszczerzył zęby, piekne to one nie były.

I. Thorne
    Uczestnik

- Normalnie, wyznaczymy kurs i będziemy czekać. - odpowiedziałem z bezczelnym usmiechem. - Ale jak /cenzura/ się /cenzura/ stało, że musiałem /cenzura/ przejąć dowództwo nad tym /cenzura/ zbieraniskiem wraków? Co robiłeś / cenzura/ przez te /cenzura/ 5 minut jak zdążałem na /cenzura/ mostek? Zżerałeś larwy? - użyłem najgorszych przekleństw w językach romulańskim i klingońskim.

Wolf
    Uczestnik

Kapitan spoglądał na ciebie gdy ty się produkowałes poczym wybuchnął gromkim śmiechem. Dołączyli do niego wszyscy z mostka drapieżnego ptaka. - Rozbawiłeś mnie młodzieńcze, choć za te słowa powinienem cię od razu stracić lecz tego nie zrobię, jesteś przezabawny i niech tak zostanie. Widzę że jesteś osobą godną zaufania, twój ojciec dużo się nie pomylił. Im szybciej dotrzemy do celu tym szybciej wszystkiego się dowiesz.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 631 do 645 (z 1,022 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram