Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik T'Vosh

PBF - Podporucznik T'Vosh

Wyświetlanie 15 wpisów - od 571 do 585 (z 1,022 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Wolf
    Uczestnik

Karen przez chwilę rozmyślała poczym coś sprawdziła na komputerze- Powiem tak, możemy wejść w atmosferę na granicy pola grawitacyjnego planety a nawet trochę poniżej ale bedziemy potrzebowali do opuszczenia atmosfery więcej niż mogą dać silniki impulsowe... - tu chwilę sie zawachała - ... chyba że zwiększymy ich moc do koło 140%, nie wiem ile wytrzymają dajac taki ciag, ale to się może udać pod warunkiem że tamci nas nie dostrzeżą. I jeszcze jedno mamy tylko jedno podejście, okręt bedzie wystawiony na dość duże obciążenia więc jeśli nie uda się za pierwszym razem, drugie podejście może skończyć się lądowaniem awaryjnym na planecie. Zapomniałam powiedzieć o najważniejszym nie ma pewności że przebijemy się przez zakłócenia i odnajdziemy naszych - Karen spojrzała na ciebie z pytającą miną, bo jeśli wyrazisz zgodę na tą procedurę to przygotowania zajmą jej około 0.5h chcociażby samo dostrojenie czujników do panującej aury na powierzchni planety.Na powierzchni Sorjun rozglądał się po okolicy już dobre kilka minut ale niczego nie był w stanie dostrzec. Usiadł na śniegu i spuścil głowę, dziwnie się czuł w takiej sytuacji, miliony myśli przelatywały przez jego głowę, powoli opanowywał go niepokój, zamknął oczy i spróbował się uspokoić oraz oczyścić umysł i zacząć myśleć logicznie. Nie dało to duże efektu z racji bólu jakie sprawiało mu jego własne ciało. Podniósł powoli głowę, wydawało mu się że coś usłyszał, rozejrzał się ale nikogo nie dostrzegł.JaskiniaMartha siedział oparta o kamień wystający z ziemi, wzrok miała wbity w swojego kolegę, krew płynaca z ran na czole i skroni zamarzła, była to smuga przejrzystego szkarłatnego płynu. Oznaki życia prawie zamierały, chłopak był bliski śmierci, Martha była bezsilna, nie miała ani sprzęty ani umiejętności aby utrzymać go przy życiu. Nie pamięta nawet jak tu dotarła, jest zbyt drobna by udzwignąć ciało kolegi, próbowała sobie coś przypomnieć ale pamiętała tylko białą mgłę.

I. Thorne
    Uczestnik

USS Daredevil- No to odpada. - odpowiedziałem, myślać o załodze na statku. - Ale jeśli zmodyfikujemy sondy możemy z nich zrobić sznureczek do powierzchni planety w celu zwiększenia siły sygnału. Ile czasu potrwa ta modyfikacja.Na powierzchSorjun próbował się uspokoić, ale nagle poczuł pieczenie na policzku. To była łza. To ostatecznie przerwało kotrolę nad emocjami.- Niech to jasna k...!!!! - wykrzyknął z całą siłą. Gdyby mógł kopnąłby coś. Tylko, że w okolicy niec nie było. Ponownie się rozejrzał, szukając jakiś miejsc, gdzie możnabyło się ukryć.JaskiniaMartha zaczęła myśleć intensywnie. Nagle przypomniała sobie, że powinna mieć fazer. W ten sposób możnabyłoby ogrzać kilka kamieni. Sięgnęła ręką po broń.

Wolf
    Uczestnik

USS DaredevilKaren kombinowała przez chwilę w swojej małej główce poczym udzieliła odpowiedzi- Da się to zrobić tylko czy nie lepiej skorzystać z min, one maja silniczki RCS łatwiej je będzie utrzymać na wyznaczonej pozycji, modyfikacje systemu komunikacji i kontroli transportu zajmą mi około 1h, może mniej ale muszę przygotować około 5 min. My w żaden sposób nie ryzykujemy, jest tylko jeden mały szkopół ostatnia mina obejmie swym zasięgiem powierzchnię około 100 km2, może jak wzmocnię syganł na granicy zniszczenia przekaźnika uzyskam obszar skanowania 500 km2. I jeszcze jedno całość musimy przeprowadzić w granicy 2 minut od wystrzelenia pierwszej miny, inaczej miny będą oddalone od siebie w zbyt dużej odległości, decyduj kapitanie Na powierzchni Przez chwilę wydawało mu się że na horyzoncie widzi jakąś sylwetkę, czarna postać kierowała się wprost ku niemu, dystans może 15 km może trochę mniej lub więcej.W jaskini Broń była na swoim miejscu, gotowa do użycia.

I. Thorne
    Uczestnik

USS Daredecil- Nie lepiej miny ustawić bliżej, a w górnej warstwie atmosfery prom wzmacniający sygnał? - zapytałem.PowierzchniaSorjun zaśmiał się w myślach i powoli ruszył ku czarnej postaci.JaskiniaWyszarpnęła broń z kabury tak mocno, że omal jej nie opuściła. Przedstawiła na najniższy poziom emisji energii i podeszła do kamienia. Zaczęła go podgrzewać. Gdy juz był ciepły spróbowała go przepchnąć w okolice rannego. Z oporem poddał się. Gdy juz był blisko to rozgrzała go do czerwoności. Potem zajęła się kolejnym.

Wolf
    Uczestnik

Na mostku- Można spróbować, prom ma znacznie mocniejszy przekaźnik, wiec użycie go by było nawet wskazane, mam zaczynać ?? - zapytała Karen PowierzchniaSorjun wiele razy upadał, za każdym razem wstawał. Czarna postać na horyzoncie falowała dając złudną nadzieję ratunku czy chociażby spotkania kogoś na tym pustkowiu. Przez chwilę wydawało mu się że ktoś go wołał ale doszedł do wniosku że to umysł płata mu figle, sprobówał się opanować i opanować go samodyscypliną. Na krótki okres dało to rezultaty, lecz organizm był zbyt zmęczony by zawracać sobie głowę umysłem i trzymaniem go w ryzach. Wtem ktoś go popchnał na śnieg, Sorjun nie usłyszał nikogo nadbiegąjącego ani charakterystycznego skrzypienia śniegu, leżał tak w tym śniegu, dwie pary rąk łagodnie go podniosły. Gdy spojrzał w twarz obu rozpoznał w nich Bena i Boba, dwóch zaginionych kadetów, po chwili zemdlał. Błądził gdzieś nieobecny myślami, pamiętał tylko kawałki ostatnich chwil, ich twarze były poobijane, zakrwawione ale byli żywi, odnaleźli go, więc może i reszta grupy też jest cała i zdrowa.JaskiniaMartha rozgrzała tak kilkanaście kamieni. Szybko stygły więc musiała od czasu do czasu podgrzewać każdy. Po kilku minutach ciało leżacego kolegi powoli przejmowało ciepło. Skóra powoli różowiała, co było dobrą oznaką powrotu do życia lecz to nie wystarczy na dlugo, przydałaby się fachowa pomoc, inaczej nawet gorące kamienie rozgrzane do punktu topienia nieczego nie dadzą.

I. Thorne
    Uczestnik

USS DaredevilNa usta cisnęła mi się odpowiedź: "Nie, poczekamy tak z 5 godzin aż ich zamrozi", ale spokojnie odpowiedziałem:- Oczywiście.PowierzchniaVolkan był zbytnio zmęczony by myśleć normalnie. Tylko uśmiechał się głupkowato.JaskoniaMoże to było bezskuteczne, ale Martha znów nacisnęła komunikator i zaczęła wywoływać pozostałych członków zwiadu.

Wolf
    Uczestnik

MostekKaren szybko udała się do hangaru aby dopilnować przygotwania sprzętu i pormu, kadet który zastąpił ją po pół godzinie zaczał nerwowo wykonywać jakieś czynności przy pulpicie, wcześniej nie zwracałeś na niego uwagi ale po pewnym czasie zacząłeś się zastnawiać że coś jest nie tak.Powierzchnia Obaj kadeci szli dość szybko mimo że Sorjun dbał o swoją wagę do lekkich nie należał. Przez chwilę skupił się na twarzy jednego z nich i uzmysłowił sobię że kawałek materiału z okolic szyi który wystaje spod kórtki nie nosi barw floty.Jaskinia Kilkanaście minut próbowała z komunikatorem lecz za każdym razem słyszała trzaski, gdy już chciała dać sobie z tym spokój, nagle uzyskała połączenie lecz po drugiej stronie głos był nieznajomy, może komuś z załogi Daredevila udało się nawiązać połączenie z nią ale nie mogła rozponać rozmówcy po głosie.- .........Poru..... Tenzel ............ gdzie pan u ........ bła się podzi........ - wrzeszczał ktoś przez komunikator, przekaz był przerywany ale ogólną treść dało się zrozumieć- Stary idiota - ktoś odezwał się w jaskini. Martha zamarła słysząc obcy głos. Z końca jaskini z za załomu sklanego którego Martha wcześniej nie dostrzegła wyszła jakaś postać ubrana w mundur jakieś organizacji - UFP ?? - wymamrotała gdy zobaczyła insygnia na kurtce obcego.Czas do śmierci Sorjuna 3h 12 min ...

I. Thorne
    Uczestnik

USS Daredevil- Jakiś problem kadecie? - zapytałem podchodząc do niego.i ustawiając się w takiej pozycji by go szybko obezwładnić.Powierzchnia- Ben, powiedz mi - zaczął Sorjun. - Jak wygląda Federacja w przyszłości?JaskiniaWymierzyła fazer w obcego i krzyknęła:- Kim do diabła jesteś? - w jej głosie słychać było nutkę strachu.

Wolf
    Uczestnik

USS Daredevil- I tak i nie - odparł kadet - coś siedzi nam na ogonie ale nie wiem ani co to jest ani gdzie dokładnie - kadet ciągle coś robił przy konsoli i to dość szybko, trochę cię to niepokoiło- Cholera ktoś się włamuje do głównego rdzenia i wymazuje dane - rzucił kadet zastępujący Sorjuna przy konsoli taktycznej, poczym wyciągnał fazer i skierował go w stronę kadeta stojącego przy konsoli naukowejPowierzchnia - Pana to nie dotyczy więc proszę o nic nie pytać - odparł Ben - powiem tylko że jest silna i nikt się jej nie przeciwstawi, nigdy.Jaskinia- Zapewne widzisz stopień jaki posiadam a że jestem oficerem floty proszę odłożyć broń kadetko, jesteśmy po tej samej stronie z drobą różnicą ale w tej sytuacji i tak nie ma ona znaczenia.

I. Thorne
    Uczestnik

USS DaredevilBez słowa kopnąłem kadeta w krocze. To szybsza i pewniejsza broń niż fazer,Powierzchnia- To dobrze. - odparł. - Przynajmniej romulaki nam nie podskoczą. Zresztą jeszcze istnieją?Jaskonia- Widzę też, że nie jest to nasz mundur. Dopóki nie otrzymam wiarygodnego wyjaśnienia nie muszę słuchać rozkazów.

Wolf
    Uczestnik

USS DaredevilKadet próbował parować twój kopniak lecz spóźnił się. Mocny cios sprawił że znalazł się na podłodze, nie tego się spodziewał po oficerze floty lecze taki już jest T'Vosh, nietuzinkowe działanie w nietuzinkowych sytuacjach. Dwóch kadetów ochrony wkroczyło na mostek, wzieło go pod ramię poczym jeden zapytał się ciebie - kapitanie co z nim zrobić ??Powierzchnia A jakże, służą razem z nami w flocie - odparł kadetJaskinia- Ależ musisz, skoro służysz w flocie - obcy usiadł na kamieniu poczym kontynuował - poczekamy jeszcze na jednego z waszych i możemy się stąd zabierać USS DaredevilSternik obserwował całe zajście lecz po chwili nikłe pikanie zwróciło jego uwagę na pulpit sterowniczy- Wykryłem 3 federacyjne okręty na obrzeżach układu, 2 Sabery i 1 Steamrunner, prowadzący Steamrunner nas wywołuje - kadet zwrócił się w twoją stronę czekając na twój rozkaz.

I. Thorne
    Uczestnik

USS Daredevil- Związać go. Jeśli będzie się stawiał to ogłuszyć. I zabierzcie go do pokoju kapitańskiego, Chcę z nim porozmawiać. Ale najpierw... - poczekałem aż wyniosą sabotażystę i powiedziałem do operacyjnego. - Łączcie, posłuchamy czego chcą.Powierzchnia- Romulanie w Federacji? Do czego to doszło. - Sorjun coś jeszcze wymamrotał i zemdlał.Jaskinia- Zdaje mi się, że nie służymy w TEJ samej Flocie. Proszę podać swoje nazwisko i przydział.

Wolf
    Uczestnik

USS Daredevil - Kapitan MacNamara z okrętu USS Firaga, proszę wyjasnić swoją obecność w tym układzieKapitan prężył się dumnie eksponując swoje insygnia kapitańskie dając ci do zrozumienia że jesteś poniżej na szczeblu hierarchi. Rysy azjatyckie, duża sylwetka i powolne ruchu zdradzały co nieco postać MacNamary. Kadeci z ochrony chyłkiem wyprowadzili aresztanta zgodnie z poleceniem.Na powierzchni Kadeci nieśli a właściwie Sorjuna przed ładny kawałek. Poczym przed wejściem do groty zatrzymali się ze względu na rozmowę jaka dobiegała ze środka. Tymczasem w jaskini - Porucznik Tenzel Henry, do usługCzas do śmierci Sorjuna 3h 5 min ...

I. Thorne
    Uczestnik

USS Daredevil- Chorąży T'Vosh, USS Dardevil. Poszukuje zaginionych kadetów z pobliskiej stacji zaopatrzeniowej. Niestety wysłany zwiad zaginął i właśnie jesteśmy w trakcie ratowania go.Jaskinia- A ja jestem Śnieżynką od Świętego Mikołaja. Proszę powiedzieć dlaczego nie miałabym strzelić? Teksty o Flocie i wyższości stopnia mnie nie przekonują.

Wolf
    Uczestnik

USS DaredevilKapitan cierpliwie wysłuchał twojej wypowiedzi- Proszę jak najszybciej dokończyć akcję i wrócić na stację, tam będzie czekał na pana przełożony wraz z nowym zadaniem. Ma pan 10 minut na dokończenie, jeśli pan nie jest w stanie zakończyć w tym czasie akcji ratunkowej przejmę ją od pana, czy to jasne ?? - zapytał kapitan MacNamaraJaskinia- Jeśli pani tak bardzo zależy aby mnie postrzelić, proszę bardzo ale będzie to ostatnie wspomnienie jakie pani będzie pamiętała - oficer wypowiedział to z miną pełną powagi.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 571 do 585 (z 1,022 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram