Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik T'Vosh

PBF - Podporucznik T'Vosh

Wyświetlanie 15 wpisów - od 526 do 540 (z 1,022 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Przez chwilę chciałem rozkazac zniszczyc posterunek, ale opanowałem się.- Sorjun, wyslij komunikat do najblizszej stacji. Opisz w nim pokrótce sytuację jaka zastalismy, pijanego Klingona i ucieczkę kadeta. Nie wspominaj o wynikach badań doktora ani o śladach ze śluzy. Iwan, wyznacz kurs na te układ z zaginionymi kadetami. Zapewne tam udał się nasz uciekinier.

Wolf
    Uczestnik

- Wiadomość poszła- Kurs wyznaczony, dotrzemy tam za 1h przy warp 6 - odparł Iwan

I. Thorne
    Uczestnik

- No to lecimy. Pierwsza, mostek jest twój. Taktyczna, proszę ze mną.Lekko zdziwiona Put udała się za mną do turbowindy.- O co chodzi? - zapytała w trakcie jazdy.- Chciałbym, abys poznała naszego nowego załoganta.- Klingona?- Tak. Przecież odciąży cię trochę z obowiązków. Co w ogóle o tym myślisz?- No... Ja...- To może ja powiem. Za żadną cholerę nie chcę na pokładzie Klingona. I do tego takiego jak on. Karena mówiła, że wspominał coś o utraconym honorze, więc poczytałem jego akta. To bezdomowiec. Jego ród został całkowicie wybity w trakcie klingońskiej wojny domowej. Tej Durasa z Gowronem. A stał po niewłaściwej stronie, więc dlatego skończył w GF, a nie KSO. Zapewne ma też wrogów, więc takie spotkania jak dzisiaj zapewne się powtórzą. I dlatego nie chcę go tutaj.- Aha. Ale powiedz mi. Lubisz kadetkę Karenę Jares?- Co? - byłem totalnie zaskoczony.- Czy lubisz naszą romulanko-kardazjankę?- Ehhh... - westchnąłem. Kobiety zawsze myślą tylko o jednym. - Lubię ją jako podwładnego, ale nic poza tym.- Rozumiem. - odpowiedziała taktyczna, ale chyba mi nie uwierzyła. A zresztą co miałem robić? Rzucić się na ziemię z wyznaniem dozgonnej miłości? Przeciez mielismy tylko jedna nibyrandkę!Milcząc doszliśmy do ambulatorium. Zastaliśmy tam doktora i... kadetkę Jares, którzy siedzieli przy jednym stoliku i gruchali ze sobą.- Doktorze? - zapytałem.- Tak. Ekhem... To ja. Słucham... - był chyba trochę roztargniony.- Jak stan naszego pacjenta?- No... Bez zmian.- A badań?- Próbki są obecnie badanie przez komputer, więc mam wolne.- To widać. - zauważyłem ironicznie. Jakie cuda może spowodować kilkunastominutowa kwarantanna! - Prosze sobie nie przeszkadzać. Chciałem tylko pokazać naszej taktycznej nowego członka załogi. Zachowujcie się tak jak gdyby nas nie było. - razem z Put poszedłem do drugiej sali, gdzie leżał Klingon. Był całkiem normalny jak nie rzucał się do bójki, ale coś mnie korciło żeby go walnąć. Tak dla zasady.- Całkiem milutki. - zauważyła taktyczna. - Może go sobie zostawimy?- Zobaczymy, zobaczymy...Gdy wychodziliśmy z ambulatorium doktor i kadetka gdzies się ulotnili. Miałem nadzieję, że pokazuje jej kolekcje swoich narzędzi chirurgicznych. Tylko.- I co. Wierzysz mi? - zapytałem.- W jakiej sprawie?- Kadetki Jares.- No... - przstanęła na chwilę. - Co powiesz na wizytę w holodeku? Powiedzmy jutro wieczorem?- Interesująca propozycja. Z chęcią przyjdę, chyba że ktoś będzie do nas strzelał. Może o 18? - podałem wcześniejszą godzinę pamiętając poranek po ostatniej kolacji z taktyczną.- Pasuje. To jesteśmy umówieni. To co? Z powrotem na mostek?- Niestety tak. Mam jedno pytanie. Co sądzisz aby kadetkę Jares mianować dowódcą zmiany gamma? - uśmiechnąłem się.- Co?!- Tak myślałem.... Komputer, mostek.

Wolf
    Uczestnik

Godzinę później dolecieliście do układu. Składał się on z 3 planet i brązwoego karła. Wszystkie planety były skute lodem, panowały na nich warunki nie odbiegające od tych panujących w próżni.

I. Thorne
    Uczestnik

- Kareen, wiesz co zrobić. Podobno byli tu kadeci. Spróbuj ich znaleźć.

Wolf
    Uczestnik

Kareen użyła wszystkich znanych jej metod ale nie wykryła niczego.

I. Thorne
    Uczestnik

- Sprawdź ploanety. Czy są jakieś ślady lądowania lub obecności zwiadu. Szukaj szczególnie materiałów, które nie powinny być na tego typu planetach.

Wolf
    Uczestnik

- Trudno będzie cokolwiek z tej odległości uzyskać pewnego ale postaram się - skany długo nie trwały. Po kilkudługich minutach kontunuowała - brak śladów lądowania lub zwiadu za to wykryłam na każdej z planet ślady materiałów których nie powino tam być, sugeruje preskanować każdą z planet osobno, wtedy skany będą dokładniejsze a wyniki pewniejsze.

I. Thorne
    Uczestnik

- Oczywiście. - uśmiechnąłem się do mojej roztrzepanej naukowej, ale szybko się opanowałem widząc wściekłą twarz taktycznej. - Iwan, podlatuj po kolei do planet. Zobaczymy co na nich jest.

Wolf
    Uczestnik

Dokładne skany poszczególnych planet trochę trwały ale wytrawała naukowa dopiero na ostatniej planecie tej najbliższej słońca. - Mam trop na północnym biegunie, w ciągu 12h godzin ktoś ostrzelał miejsce o wsp 89stopni55"55' 250stopni23"40', kilka kilometrów od tych wsp leży jakiś wrak, na pewno federacyjny.

I. Thorne
    Uczestnik

- Przeskanuj dokładnie wrak. Chcę wiedzieć co to za klasa okrętu i czy mógł ktoś przeżyć.

Wolf
    Uczestnik

- Nic z tego, coś zakłóca nasze skany, zakłócenia powstały w chwili gdy skończyłam ostatni. Chyba nie obejdzie się od wizyty na powierzchni planety

I. Thorne
    Uczestnik

- Tak myślałem. - popatrzyłem na obsadę mostka. - Sorjun, nie byłeś jeszcze na zwiadzie. Zbierz drużynę. Polecisz promem. Sorjun w odpowiedzi skinął głową i opuścił mostek.- Dlaczego nie teleporterem? - zapytał Iwan.- Bo zakłócenia mogą się powiększyć, uniemożliwiając przeniesieni ich tutaj. A tak w promie zawsze będą bezpiczniejsi.Po 2 minutach Sorjun zgłosił z hangaru gotowość do lotu.- Zezwalam. - odpowiedziałem.

Wolf
    Uczestnik

Prom opuścił hangar bez większych problemów jak również i lądowanie. Podczas lotu trochę trzęsło ale pilot bez problemu sobie z tym poradził. Gdy wylądowaliście opuszczenie promu stało się nie lada wyzwaiem gdyż wiatr osiągał tam bardzo duże prędkości. Po kilku próbach stała obok promu smagana porannym wiatrem.

I. Thorne
    Uczestnik

Sorjun wyjął trikorder i zaczął skanować teren w poszukiwaniu wraku. Po jego wykryciu dał znać grupie, aby posuwała się za nim. Z trudem zaczęli posuwac się naprzód.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 526 do 540 (z 1,022 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram