Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik T'Vosh

PBF - Podporucznik T'Vosh

Wyświetlanie 15 wpisów - od 316 do 330 (z 1,022 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Udałem się z powrotem na mostek.- Pełny skan okolicy. - rozkazłem.

Wolf
    Uczestnik

- Zbyt duże zakłócenia, lecimy na ślepo, oni również nas nie widzą, jakie rozkazy??

I. Thorne
    Uczestnik

- Podnieść osłony i załadować broń. Leć na pozycję wskazaną w rozkazach.

Wolf
    Uczestnik

Podniesione osłony szybko zaczeły się jarzyć od zderzeń z cząstkami obłoków powodujących zakłócenia. Daredvil powoli wleciał w chmurę by po chwili znaleźć się na dugiej stronie. Jednakże dobre chwile sie na tym skończyły. Po przejściu na drugą strone obłoku taktyczny szybko się zorientował że to miejsce to idealna pozycja do zastawienia zasadzki i dużo się nie pomylił bo z chmury wyleciały 3 jednostki z całym uzbrojeniem skierowanym i nacelowanym na okręt federacyjny. - Piraci chca się z nami skontaktować - padło w odpowiedzi na nadchodzacy sygnał z wrogich jednostek

I. Thorne
    Uczestnik

- Zobaczymy czego chcą. Namierzcue całą bronia jeden z pirackich okrętów.

Wolf
    Uczestnik

- Opuście osłony, wyłączcie uzbrojenie i przygotujcie się do abordażu, inaczej czeka was smierć na własnym okręcie, macie 15 sekund.Tymczasem taktyczny sporzadził listę celów dla jedynego działa grawimetrycznego. 🙂

I. Thorne
    Uczestnik

- Myślałem, że będą bardziej grzeczni. Odpowiedz, że za 20 sekund opuścimy osłony. Za 10 sekund ostrzelać najbliższy okręt i z maksymalna szybkością uciekać. Iwan tylko nie zapomnij o unikach.

Wolf
    Uczestnik

- To był błąd - padło w odpowiedzi, sekundę później na polach ochronych Daredevila wylądowało całe uzbrojenie przeciwnika. Iwan trcohę się zdziwił bo poziom osłon nie spadł poniżej 90%, lecz nie przejmując się tym zbytnio nie odczekał 10 sekund tylko od razu zaczał zawracać. Na pierwszy ogień poszedł skrajny prawy okręt piratów. Jeden strzał z działa wypalił dużą dziurę w kadłubie okrętu pirackiego. Piraci licząc na łud szczęscia i nieznaczną przwewagę liczebną ciągle ostrzeliwują twoja jednostkę, osłony tracą kolejne 10%.

I. Thorne
    Uczestnik

- Kolejnego na cel i ognia. Tylko nie celuj w mostek. Chcę ich dowódców żywcem!

Wolf
    Uczestnik

Daredevil dość szybko obracał się wokół własnej osi i jak tylko kolejna jednostka weszła w zakres pola ostrzału działa, została poważnie uszkodzona. Ostatnia z trzech fregat odpaliła w stronę Daredvila 3 torpedy, dwie uderzyły w osłony, trzecia detonowała 50 km od nich czyniąc mniejsze szkody, ale i tak moc osłon spadła do niebezpiecznej wartości 20%. Na kilku pokładach kilka przekaźników mocy uległo spaleniu tryskając przy tym snopem iskier. Jeden z kadetów miał pecha i przechodził akurat pod jednym z nich, niedość iż uległ poważnym poparzeniom to dostał w głowę kawałkiem płyty która zabezpieczała przekaźnik. Niestety nie dane mu było przeżyć.

I. Thorne
    Uczestnik

- Rozwalcie to ostatnie ścierwo. - rzekłem krótko.

Wolf
    Uczestnik

Zgodnie z rozkazem ostatni okręt skończył z rufą zamienioną w kłębowisko poskręcanego i stopionego metalu i tworzywa. Trzy okręty dryfowały bezwładnie w przestrzeni czekając co z nimi zrobisz.

I. Thorne
    Uczestnik

- No teraz już lepiej. Zwykłych marynarzy do jakieś z ładowni, oficerów do cel. Żeby nasi weseli przeciwnicy nic nie przemycili proszę teleportować ich nago. Do ładowni wpuścić gaz usypiający. Ja idę do cel. Jeśli pojawią się kolejne statki to na razie trzeba będzie się wycofać. Albo Ivan ukryj nas w chmurze i zmniejsz emisję energii. W razie niebezpieczeństwa spadamy.Skierowałem się ku celom więziennym. Zobaczymy co mają do powiedzenia piraci.

Wolf
    Uczestnik

Gdy kierowałeś się ku turbowindzie na całym okręcie rozległy się głuche odgłosy uderzenia czegoś o zewnętrzną warstwę pancerza, poczym systemy taktyczne okrętu natychmiast uległy dezaktywacji. Pozostałe systemy w tym i transport ciągle działają. Rozkazy co do transportu więźniów i ich uśpienia zostały wykonane.

I. Thorne
    Uczestnik

W trakcie drogi zapytałem:- Ile czasu potrwa naprawa systemów taktycznych?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 316 do 330 (z 1,022 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram