Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik T'Vosh

PBF - Podporucznik T'Vosh

Wyświetlanie 15 wpisów - od 286 do 300 (z 1,022 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

- Więc to pani tutaj rządzi? - przeszedłem od razu do konkretów. - Czy to wy porywaliście nasze załogi z okrętów?

Wolf
    Uczestnik

Pomimo zadanego pytania postać nie odpowiedziała.

I. Thorne
    Uczestnik

Stanąłem przed zbiornikiem i zadałem to samo pytanie w myślach.

Wolf
    Uczestnik

W swojej głowie usłyszałeś zbiorową odpowiedź - Jesteśmy Bentusi, tak i nie, wasi oficerowie i załogi nie poradziliby sobie bez naszej pomocy, to co nam podarowali my przyjeliśmy. Przyjeliście również i od nas zatem pozwólcie dokończyć nam nasze naprawy, okręt sam znajdzie drogę do domu a twój Daredevil posłuży nam. Reszta waszych załóg podąży za wami. A teraz odejdź i pozwól aby los i kosmos poprowadził nas ku gwiazdom.

I. Thorne
    Uczestnik

"Nim odejdę mam dwa pytania. Co nam podarowaliście i do czego potrzebny wam jest mój okręt?"

Wolf
    Uczestnik

- Odpowiedź jest prosta jak podróż przez rozgwieżdżoną pustkę kosmosu, jesteś wnim, będzie on cały czas z tobą, to z czego został stworzony powróci na swoje pierwotne miejsce.

I. Thorne
    Uczestnik

"Przepraszam, ale nie rozumiem. Nie wszyscy podrózują przez kosmos bez problemów."

Wolf
    Uczestnik

Do tej pory kobieta mówiła do ciebie mając zamknięte oczy a jej głowa zwrócona była w kierunku sufitu którego nie sposób było dojrzeć. Tak teraz opuściła głowę i głosem który aż doszedł do twoich kości powiedziała lekko marsząc brwi.- Nasz czas jest cenny, wasza rasa nie jest jeszcze gotowa na przyjęcie naszych posłańców ale stworzyliśmy przyczułek który jest noszony przez jedną z was - "jedną z was" zabrzmiało dość dziwnie, w pierwszej chwili przyszło ci tylko jedna osoba na myśl, ciężarna kobieta która ma niedługo urodzić dziecko, kobieta mówiła dalej - wasz okręt stworzony jest z tego co nas wszystkich otacza i powróci on on do swojego miejsca stworzenia a my jesteśmy budowniczymi którzy z radością go przyjmą. W całym pomieszczeniu powoli robiło się ciemno, kobieta znów spojrzała prosto w góre a cała komorę wypełniła mgła całkowicie skrywając wewntąrz sylwetkę kobiety.

I. Thorne
    Uczestnik

"W takim razie prosiłbym o mozliwość powrotu na swój okręt. Mówie to też w imieniu swoich rannych załogantów, których zabraliście z naszego ambulatorium."

Wolf
    Uczestnik

Gdy tylko o tym pomyślałeś natychmiast zostałeś przeniesiony na mostek, stałeś dokładnie w tym samym miejscu z którego zostałeś zabrany. Nagle z tyłu usłyszałeś - Wszystko przygotowane, załoganci rozmieszczeni zgodnie z planem po kajutach, wszytskie transfery zakończone, mają wprost niewiarygodne systemy transportu materii, doktor Varosh chciałby z panem zamienić kilka słów - gdy odrwóciłeś się, pierwsza coś robiła na naściennym panelu.

I. Thorne
    Uczestnik

- Zaraz co ty tu robisz? Przecież zabroniłem wchodzenia na okręt obcych. - powoli podszedłem do niej.

Wolf
    Uczestnik

- Wykonuje twoje polecenia - odparła - 2h temu wydałeś rozkaz aby wszyscy przenieśli się na pokład tego okrętu, wspomniałeś coś że oddajemy Daredevila Bentusi i tym - tu wskazał na okret na którym się znajdujecie - mamy wrócić do domu, sprzeciwiałam się ale stwierdziłeś że ty jesteś kapitanem i wydajesz rozkazy więc toje pytanie jest zaskakujące - poczym lekko oburzona dodała - następnym razem zanim wydasz rozkaz zastanów się dwa razy.

I. Thorne
    Uczestnik

- A to bydlaki. Nic takiego nie rozkazałem. Pewnie się pod mnie podszyli. Natychmiast wywołac okręt Bentusi.

Wolf
    Uczestnik

Chwilę później na głównym ekanie mostka pojawiła się twarz starszego klingona - O co chodzi kapitanie T'Vosh

I. Thorne
    Uczestnik

Przez chwilę ze zdziwienia nie mogłem wykrztusic ani słowa.- Od... od kiedy Klingoni służą na bentusiańskich pancernikach?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 286 do 300 (z 1,022 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram